Strukirana odela 

Strukirana odela – Već smo pisali o muskim odelima, ali ne i o tome kako da izaberete pravo, kojeće Vam stajati kao saliveno…

Muška odela su odličan izbor za muškarce koji žele da uvek izgledaju trendi i elegantno. Zato Vam danas dajemo savete za pravilan odabir odela u odnosu na Vašu građu. Samim tim što će odgovarati Vašoj građi, stajaće Vam savršeno i kao da je sašiveno samo za Vas.

Ništa ne može nauditi Vašem stilu brže i više nego li kakvo loše odelo. Često viđamo momke koji nose sakoe koji su preveliki, predugački ili pak staromodni. Na sreću, ne morate iskeširati celu platu za odelo po meri– morate samo pronaći odgovarajući kroj za sopstveni tip građe. Ukoliko ste vitki, nećete imati velikih poteškoća pri kupovini odela, strukirana odela Vam pristaju idealno.

slim fit odela

odela za maturante

Niža građa

Ukoliko ste niže građe, držite se sakoa sa dva dugmeta – on će najviše izdužiti Vaš torzo. Kada krenete u kupovinu odela, naša preporuka je da tražite  u prodavnici muških odela drop 4, skraćen model odela, sa nešto kraćim sakoom i rukavima. Vodite računa da Vam se sako završava 10 do 12 cm ispod kukova i insistirajte na pantalonama koje se nimalo ne lome na dnu.

Boja je takođe bitna. Trebalo bi da nosite umereno do tamnije odelo, jer ujednačena boja od glave do pete pomaže izduženom izgledu Vašeg tela.

Odela sa dva dugmeta na sakou će takođe naglasiti Vaša ramena i izdužiti Vaš torzo, pomoći će Vam da u trenu izgledate mršavije.

Mršavija i viša građa

Trend muških odela se vraća širim reverima. Držite se užih ili standardnih revera – ne širih od 5-6 cm – kako bi bili u proporciji sa Vašom formom.

Za mršavije momke nam se takođe dopadaju i sako sa duplim kopčanjem, jer slojevi tkanine dodaju malo mase. U ovom slučaju, to je dobra stvar jer će Vaša forma dobiti na težini.

Viši momci bi trebalo nositi sako sa tri dugmeta. Treće dugme odgovara Vašoj visini – za razliku od sakoa sa dva dugmeta, koji bi samo još više izdužio Vašu pojavu. Ukoliko ste visoki i mršavi trebalo bi da potražite drop 8 model odela, sa dužim sakoom, rukavima i nogavicama, obavezno slim fit (strukiran) model.