Muski kaisevi za odela

Kožni kaiš za odelo

Muski kaisevi za odela  – Jedan od važnijih dodataka u muškoj modi svakako su muski kaisevi za odela. Muski kaisevi za odela su deo garderobe koji gotovo svaki muškarac nosi. Ujedno, mnogi muškarci ne umeju baš da odaberu odgovarajući kaiš i da ga uklope uz ostatak garderobe. Modno osvešteniji muškarci lako će prepoznati trendove u dizajnu, materijalu, kopči, kao i koji kaiš ide uz koje pantalone ili odelo. S druge strane su muškarci koji će na pitanje šta je dobar kaiš odgovoriti da je to kvalitetan kožni kaiš.

Muski kaisevi za odela i kaisevi za svaki dan

Svaki muškarac trebalo bi da zna da postoje dve vrste kaiševa: za svaki dan i za formalne prilike.

Kaiš za odelo je neophodan modni detalj, koji upotpunjuje Vaš izgled. Izbor modela kaiševa je veliki , od kože, čvrstog platna sa elastinom, sa izrezbarenim brazdama, interesantnim kopcama, nitnama…itd

Preporucuje se da na pantalonama kaiš bude uži i u tonu sa muškim cipelama za odelo, dok širi model kaiša bolje ide uz farmerke. Ako ste sportski tip kožni kaiš zamenite platnenim, koji će odavati ležerniji izgled. Što se boja tice crna, braon, siva ili teget plava su uvek aktuelne. .

muski, kozni, kais, za, odelo, odela, slike, katalog, prodaja, Beograd

muski, kozni, kais, za, odelo, odela, slike, katalog, prodaja, Beograd

Postoji i trik kako da razlikujete koji je kaiš za koju priliku, a zove se ‘pravilo palca’. Ako je pojas širok otprilike koliko je širok Vaš palac, to je elegantan kaiš koji ide uz odelo. Svaki koji je širi od toga, može se nositi svakog dana, uz sportsku garderobu. Ako još niste potpuno sigurni, treba da znate da je kaiš za formalne prilike obično sjajniji od onog koji se nosi svakodnevno. Kaiš za opušteniju odeću je širi od kaiša za odelo, i može se naći u različitim bojama, dok su kaiševi za odelo uglavnom tamnog, poliranog izgleda uz malo sjaja.

Muski kaisevi za odela- osnovne boje

Kao što postoji jednostavna razlika između kaiša koji ide uz ležernu garderobu i onog koji se nosi u svečanijim prilikama, isto tako je lako je odabrati i boju kaiša. Kako god bilo, muška odeća je nekompletna bez kaiša. Muškarci najviše vole kaiševe u crnoj boji, kao i svim nijansama braon boje. Crni kais je klasika i sigurno ga ima svaki muškarac. Kaiševe poznatih brendova, često s istaknutim logoom, češće nose mlađi muškarci, dok stariji uglavnom biraju neutralnije kopče koje nemaju logo firme koja ga proizvodi.

Ako niste sigurni kakav kaiš da odaberete, vodite se za osnovnim pravilom da bi kaiš trebalo da se slaže sa cipelama. Kad to uskladite već ste rešili pola posla. A što se tiče boje, ako niste za eksperimente, izaberite crni ili braon.

Uglavnom, postoje tri osnovne boje muškog kaiša, a to su crna, braon i žutosmeđa. Idealno bi bilo da imate kaiševe obe vrste u sve tri boje. Ali, ako to nije moguće, dovoljno je i da u svom ormaru imate tanki crni kaiš za svečane prilike i široki braon za neobaveznu garderobu.

kozni, kaisevi, za, odela, odelo, cena, cene, cijena, cijene, cenovnik

prodaja-koznih-kaiseva-za-odelo-odela-Beograd

Kako uklopiti muske kaiseve za odela

Kaiš bi trebalo da bude dodatak garderobi, a ne njen centralni deo. Nikako ne smete dozvoliti da kaiš od krokodilske kože koji ste nedavno kupili bude skuplji od cipela, ili muska odela, koje nosite.

Kad je reč o slaganju sa ostalom garderobom, jednostavno pravilo glasi da bi kaiš trebalo uvek da se slaže sa cipelama, po boji i po vrsti kože. Sjajne crne cipele jednostavno zahtevaju sjajni crni kožni kaiš. Takođe, uz teget muško odelo obavezno uklopite braon kožni kaiš, i braon cipele iste nijanse. Uz sivo odelo možete da izaberete braon kožni kaiš i braon kožne cipele, ali isto tako lepo se uklapa i crni kožni kaiš i crne cipele za odelo.

Neobaveznije varijante, što im i samo ime kaže, pokazuju više fleksibilnosti. Bilo da je kaiš crne, braon ili žutosmeđe boje, od mat kože, dobro će ići uz džins i patike.

Vidite, vrlo je jednostavno… osim ako na nogama nemate čizme. Bez obzira na cenu, gotovo svaka čizma spada u neformalnu garderobu. Ali, zato što su napravljene od kože, trebalo bi da sledite pravilo koje važi za uklapanje kaiša sa svečanim odelom ili sa neozbaveznom garderobom. Neka se kaiš slaže po boji i obradi kože sa čizmama.

muski, kozni, kais, za, odelo, odela, od, koze, crni, braon, prodaja, Beograd

muski-kais-za-odelo-crni-braon-kozni-od-koze-prodaja-Beograd

Šnale

Nemojte zaboraviti ni pravilo koje se odnosi na šnalu na kaišu: što je šnala veća, to je kaiš neobavezniji. Male, odmerene šnale obično se nalaze samo na elegantnim, tankim kaiševima koji se nose uz muska odela. I, na kraju, zapamtite: kupiti kaiš je lako – teško je pravilno ga nositi. Dokle god je kaiš samo dodatak uz ostalu garderobu, a ne deo koji dominira, na dobrom ste putu.