Muska strukirana odela

Muska strukirana odela – Iako muško odelo više nije neizostavan element za svaku iole svečaniju priliku, muškarac bi morao da zna kako da u onim retkim, ali ipak posebnim, u svom odelu zasija kao da je Džejms Bond lično. Pomoći ćemo Vam sa par saveta kako da odaberete ono pravo, i kako da se u njemu osećate, onako – pravo!

Postoji nekoliko osnovnih pitanja s kojima se svi mi susrećemo prilikom odabira odela – dezen, kopčanje, kvalitet… a najvažnije je kako odabrati odelo koje Vam dobro stoji? Krenućemo redom.

muska strukirana odela

odelo za maturu

Dezen?

Muska strukirana odela – Rešenje do kojeg i sami možete da dođete je što univerzalnije to bolje, tj. – jednobojno. Ipak, ovo nije i najoriginalniji izbor, i pomoćiće Vam da se provučete, ali ne obavezno i da zasijate. Jednobojna odela , crna muska strukirana odela, teget odela, siva strukirana odela bi naročito trebalo izbegavati na poslovnim sastancima, jer bi ste se na taj način mogli utopiti. Da bi ste se razlikovali, odaberite neko od dezeniranih odela, naravno uz obavezan princip odmerenosti. Ako želite neutralnu verziju opredelite se za prugasti dezen, dok za neki više gangsterski izgled preporučujemo kariran dezen. Savet u drugom slučaju je da te pruge budu mirnijih tonova – svetlo plava, ili boja lavande, jer se na taj način povećava i broj kombinacija košulja i kravata sa takvim odelom. Ovim trikom, će odelo svaki put delovati drugačije i zanimljivo.

Kopčanje – jedan ili dva reda?

Dvoredo kopčanje garantuje eleganciju i određenu dozu autoriteta. Dakle – pun pogodak. Međutim, ovu verziju bi trebali da izbegavaju oni sa širokim kukovima i užim ramenima. Za njih je ipak kopčanje sa jednim redom, mada i ono, kad se ponese na pravi način može ostaviti pravi efekat. Još jedno bitno pravilo je da se sako sa dvoredim kopčanjem uvek, osim kada sedite, nosi zakopčan. Tako će dobar kroj uz dobar materijal doći u potpunosti do izražaja.

Šlicevi?

Naravno, ne oni na pantalonama, već na leđima Vašeg sakoa. Sako – odela bez šliceva daje mušku siluetu uz široka ramena Vašim leđima, ali ne ide uz veliku zadnjicu, u tom slučaju odaberite onaj sa jednim prorezom, jer se time krojaču ostavljaju mogućnosti prekrajanja. Ipak, preporuka svakoga sa imalo stila, bio bi sako sa dva proreza koji Vašem odelu daju onu neophodnu dozu ekskluziviteta zbog koje se odelo i oblači. Pored toga, prednost ovog modela je i lakši pristup džepovima.

Kvalitet?

Odelo od vune Vas može provesti kroz jesen, zimu i proleće. Potrebno je samo znati samo par trikova kje su inače zapisane na etiketama na odelu, u koje se inače slabo razumemo, a još ređe čitamo. Nivo kvaliteta vune se određuje sa „super 100S“, „super 120S“, „super150S“ i „super160S“. Naravno, najbolji kvalitet je kod odela sa poslednjom šifrom, koja pored najveće cifre imaju i najveću cenu. Ali, zato i najbolji pad, punoću, i otpornost na gužvanje. Pored vune, za pomenute sezone, preporučljiva su odea od prirodnih materijala. Za leto, isprobajte kombinacije lana i pamuka. Što se postave tiče, ona nije izričito odlika kvaliteta. Sakoi bez postave zahtevaju perfektne šavove, a sami zaključite koliko je vremena i veštine potrebno za tako nešto.

I za kraj – Savršeno odelo?

Kao i sve savršeno, i savršeno odelo je samo mit. Kako će Vam odelo stajati zavisi, naravno od građe onog ko ga nosi. Međutim, to ne znači da se atlete i sportisti rađaju u odelima. Da, nekome stoji kao saliveno, ali daleko je veći boj onih s kojima to nije slučaj. Jednostavan savet je – konsultujte krojača! Sitnim prepravkama oni će učiniti čudo, i neadekvatno odelo „prišiti“ na Vaše telo kao saliveno – jer oni ipak imaju par trikova u rukavu kojima će načiniti velike razlike. I još jedan savet. Kad kupujete novo odelo obavezno u istoj prodavnici probajte i neku košulju koja bi išla uz isto. Možda kod kuće već imate tuce jednobojnih košulja, ali uvek možete naići na neku dezeniranu ili trendi obojenu koja će Vašoj kolekciji dati novi život. O novim kombinacijama da i ne govorimo…