Muska odela za vencanje – odela za mladozenje

Muska odela za vencanje – Sve oči su na dan venčanja uprte u mladu, ali i mladoženja svojim stilom on treba da se uklopi u svečanost i naravno, da se dopada mladoj.  Pa je tako centralna stavka u pripremama za venčanje svakog mladoženje – pronaći elegantno odelo (muska odela za vencanje) i upotpuniti ga sa detaljima!

Veličina i uzorak kravate moraju biti usklađeni sa ostalim detaljima u izgledu mladoženje. Niži muškarci treba da izbegavaju krupne uzorke i široke kravate, što ne važi za one visoke, koji bez straha mogu da izaberu široke kravate, smelih uzoraka. Vezana kravata treba da dodiruje šnalu kaiša na pantalonama.

Kada govorimo o samom sakou, na levu stranu se može staviti ukrasna maramica u džepić koji može biti u nijansama mladinog bidermajera ili neke druge boje koja dominira dekoracijom venčanja. Najbitnije je da budu u skladu sa bojom kravate. Stilisti tvrde da su maramice tačka na “i” kada je stil u pitanju, i da odražavaju individualnost.

odela za vencanje

musko odelo, muska odela, za, svadbu, cene

Što se prsluka tiče, neki muškarci ga vole, a neki apsolutno izbegavaju. Ono što je sigurno je da je primeren i za mršave, i za punije muškarce. Prve će naizgled proširiti, drugima će suvišne kilograme uspešno prikriti.

Takođe, muska odela u trendu je da se i cvetić na reveru mladoženje uklopi sa kravatom ili nekim drugim detaljima sa venčanja. Pregršt je ideja kako bi taj cvetić mogao da izgleda, a sve češće upravo mlade prave taj mali aranžman svom mladoženji.

Od drugih detalja na odelu, poželjno je na pantalonama imati manžetne. Sa manžetnama muškarac izgleda niže, ali formalnije, dok nedostatak manžetni daje viši izgled, ali je nešto više neformalno. Dakle, one bolje stoje visokim mladoženjama, a pantalone bez manžetni izdužuju figuru ako je mladoženja niskog rasta.

odela za svadbu

smoking odela za vencanje

Kaiš je vrlo važan deo stila svakog mladoženje. Svi znamo da je muško odelo nekompletno bez kiša. Muškarci najviše vole kaiš u crnoj boji, kao i svim nijansama braon. Pravilo je da je kaiš u istoj nijansi kao i cipele ili još tamniji. Mora biti elegantan, s manjom, diskretnijom kopčom. Za venčanje je najbolje odabrati kaiš od kvalitetne kože, a iako je veoma bitan za celokupni utisak, ipak ne bi smeo biti previše dominantan u kompletnom izgledu.

Šta bi još mladoženja trebao da zna veyano za muska odela, kako bi njegov stil bio perfektan. Dužina rukava mora biti odgovarajuća kako mladoženja ne bi izgledao kao da je posudio tuđe odelo. Ako rukav pokriva manžetnu košulje, to znači da je predugačak. Tek treba da dodiruje bazu palca, otkrivajući do 2cm dužine manžetne.

Ako je reč o večernjoj ceremoniji, odličan je odabir tamni smoking i leptir-mašna. Sve to upotpunjeno sa belom košuljom sa klasičniom kragnom daje prefinjen izgled. Za letnja venčanja i tropske ambijente najbolja su bela večernja odela. Ako je venčanje formalna dnevna ceremonija, prikladni su svečana odela, upotpunjena košuljom sa klasičnim okovratnikom, prslukom i kravatom. Venčanje na otvorenom podrazumeva da i odelo može biti ležernije. O muskim odelima vise