Odelo za mladozenju – Odela za svadbe

Odelo za mladozenju – Dok se mlada najcesce mesecima unapred sprema za dan vencanja, posle kojih sminka i frizura dodju samo kao slag na tortu, mladozenjina priprema je znatno jednostavnija, najbitnija stavka jeste kupovina  odela za mladozenju. Mladozenja je taj koji se o malo cemu pita u vezi sa svecanim dogadjajem jer oko 80 odsto odluka prepusta lepsoj polovini i njenoj porodici. Njemu tako ostaje da odabere odelo za svadbu i upotpuni ga kosuljom, kravatom i cipelama za svecana odela, ali ni to nije jednostavan posao kako na prvi pogled deluje. Savet je da se u potragu za odelom, isto kao i za vencanicom, krene od dva do cetiri meseca ranije. Cesta je dilema da li se muskarcu vise isplati da kupi odelo koje ce kasnije moci da nosi i u drugim prilikama, ili je bolje da iznajmi svecano odelo ili frak. Nasa preporuka je dobro tamno odelo koje je pravi izbor ako mladozenja ne zeli da potrosi ogroman novac, jer je to nesto sto ce moci da ponese i posle vencanja. Ako mladozenja zna da ce imati jos prilika da se pojavi u smokingu, onda je svadba dobra prilika da kupi sebi jedan.

odelo za mladozenju

odela za svadbu

Mladozenja izgledom mora da se uklapa uz mladu, a ta spona je obicno kravataKravata mora da bude izvan svakodnevnog repertoara: satenska, jednobojna, bela ili svetlosiva. Ako mladina vencanica ima hladniji ton, onda i kravata treba da bude iz spektra hladnih boja i obrnuto.

odelo za mladozenju

smoking, vencanice, iznajmljivanje, Beograd, muskih odela, cene, cena

Za iznajmljivanje muskog svečanog odela izdvojicete pribliznu svotu novca kaoi za kupovinu novog kvalitetnijeg odela. Za razliku od vencanica koje se u najvecem broju slucajeva iznajmljuju, kod muskih odela je taj odnos pola-pola. To ipak znaci da se relativno veliki broj mladozenja odlucuje za iznajmljivanje, iako bi za stotinak evra vise mogli da kupe odelo. Razlog je uglavnom to sto su u pitanju skupa i veoma svecana odela, cesto sa prslukom i leptir-masnom, koja ne bi mogla da se upotrebe za neku drugu priliku.

Ako je mladozenja nestandardnog stasa, jedna od opcija je sivenje po meri, jer je prepravka gotovog odela investicija od nekoliko hiljada dinara. Kada je sivenje muskog odela u pitanju, za isti novac moze kupiti gotovo odelo, ali sivenje po meri je oduvek predstavljalo luksuz.