Muska odela za mature – BITNIJE JE DA SVAKODNEVNO IZGLEDATE DOBRO, NEGO DA SVAKI DAN IMATE DRUGO ODELO
Ovo jednostavno predstalja obaveznu stavku  u životu svake osobe koja hoće da ostavi dobar utisak na druge. Dovoljno je da kupite jedno crno odelo, teget odelo i sivo musko odelo, a samo dok uz odelo iskombinujete košulju u drugoj boji ili kravatu, delovaće kao da ste obukli potpuno drugačije odelo.

CRNA JE OSNOVNA BOJA. CRNA JE DOSADNA
Ako nosite crna muska odela za mature, naravno da ćete bez pogovora nositi i crne cipele. Ali ako nosite siva muska odela za mature, teget muska odela za mature  ili bilo koju drugu boju, braon cipele će delovati sofisticiranije. Pritom imate veliki izbor nijansi, od lešnika, pečenog šećera do čokolade. I zapamtite, ako nosite kaiš, neka bude bar približno iste boje kao cipele.

muska odela za mature

muska odela za vencanja

TANKO UZ TANKO, ŠIROKO UZ ŠIROKO
Uski reveri, uska kravata. Široki reveri, široka kravata. Prosta logika.

MUŠKARAC NOSI SAT
Da, nekada davno naši preci su imali običaj da nose džepne satove i morate priznati da im je to davalo poseban šmek. Danas se u džepu često nose telefoni koji daju odgovor na pitanje koliko je sati. Ali zar ne mislite da lepše izgleda kada muškarac ležerno baci pogled na svoj zglob gde stoji pravi sat, a ne da kopa po svom džepu kako bi izvukao telefon veličine manjeg tableta. Budite muško. Nosite sat.

OBLAČITE SE TAKO DA IZGELDATE KAO DA STE NA NEKOJ VISOKOJ POZICIJI, ČAK I KADA NISTE
U nekim godinama prosto više nije prikladno da se oblačite kao za vreme fakulteta. Uz muškarce pristaju stilizovani odevni komadi, dobre pantalone, košulje, ako ne cipele, bar elegantne patike koje mogu da predstavljaju alternativu, blejzer, kao i kaput.

MAJICA TREBA DA BUDE JEDNOSTAVNO
Džordž Kluni, Bred Pit, Met Dejmon… pored toga što su glumci šta još imaju zajedničko? Nikada ih nećete videti da nose majice sa natpisom ili nekim naglašenim printom. Ako uopšte nose majicu uglavnom je crna, bela ili siva. Zašto je to tako leži u činjenici da muškarci najbolje izgledaju u jednostavnoj majici koja prati liniju tela.

AKO VAM SE VIDE ČARAPE DOK HODATE TO ZNAČI DA SU VAM PANTALONE PREKRATKE
Pantalone treba da dodiruju vrh vaših cipela, kada je u pitanju nošenje muskih odela za mature. Izuzetak su farmerke. Savijte krajeve farmerki par puta ako vam se više sviđa, ali ne preterujte. I ne radite to precizno. Delovaćete ležernije i modernije ako odajete utisak kao da ste to nemarno uradili.

SAKO PAKUJTE OBRNUTO
Kako biste izbegli gužvanje sako pakujte tako što ćete da okrenete postavu na spoljnu stranui jedno rame da uvučete u drugo. Zatim sako stavite u plastičnu kesu za garderobu i presavijte je na pola. Pomeranje u koferima predstavlja najveće neprijatelje kada je gužvanje u pitanju, zato osigurajte kofer nekim stvarima kako ništa ne bi napustilo svoje mesto.