Muska odela-dzepne maramice za sako

Muska odela-dzepne maramice za sako

DZEPNA MARAMICA ZA SAKO JE IZUZETNO BITAN DETALJ NA VAŠEM MUŠKOM ODELU!

Vezivanje kravate i slaganje dzepne maramice za sako svaki muškarac mora da zna.

Dzepne maramice za sako su sjajan modni askesoar koji Vam može mnogo pomoći. Ove maramice dopunjuju izgled Vašeg odela i mogu ga potpuno transformisati. Dzepne maramice za sako su toliko efektivne i kada se upare sa kravatom, košuljom i cipelama, onda postaju najjače modno oružije koje pored odela možete imati.

Međutim, muškarci često nespretno stavljaju maramicu u svoj prednji džep i tako svoj izgled dodatno pogoršaju. Ako želite da ostavite utisak, onda morate znati kako se pravilno savija džepna maramica.

Postoji više različitih načina, tako da možete izabrati one koji vam najviše odgovaraju i koji se najviše uklapaju uz vaš stil i karakter.

muska-odela-Beograd

muska-odela-Beograd

Najvažnije je da nijansu i dezen maramice za sako uskladite sa muškim odelom, a najbolji efekat se postiže ako je u kontrastnoj boji.

Dzepna maramica za sako će uvek ostati jednostavan a efektan detalj koji omogućava sofisticiran i prefinjen izgled kako striktno klasičnom, tako i svakodnevnom, neformalnom stilu.

Bela, u boji, sa vezom ili originalnog dizajna, u bilo kom slučaju džepna maramica mora da bude izrađena od tkanine visokog kvaliteta, poput svile ili lana, a naročitu pažnju pri nošenju i kombinovanju zahteva upravo zbog činjenice da predstavlja šik modni detalj. Bez obzira na veličinu i dimenzije, džepne maramice imaju veliki uticaj na celokupan efekat i odabranu odevnu kombinaciju.

JEDNOBOJNA, uredno presavijena maramica, koja izviruje iz džepa muškog sakoa, obeležiće ovu sezonu. Ovaj šarmantni, retro detalj može da podigne svaku odevnu kombinaciju, bilo da preferirate elegantan, sportski ili ležeran stil. Najčešće je maramica za sako ručno šivena sa završnom ivicom, od svile, viskoze, lana ili pamuka. Ako želite da džep bude “našušuren”, birajte deblju tkaninu, svila je pogodna za nabrani efekat, a pamuk za ravne linije. Danas muškarci ne nose džepnu maramicu  samo kako bi postigli eleganciju već kako bi dodali i specijalan i drugačiji momenat svom oblačenju, upravo zbog toga  što je ovakav detalj usko povezan sa ličnim ukusom, raspoloženjem, pa čak i bojom očiju ili drugim aksesoarima. Džepne maramice mogu da se nose u bilo kojoj situaciji u bilo kom trenutku, savršene su kao dodatak klasičnom odelu i košulji i ne podrazumevaju prisustvo ili uklapanje uz kravatu.

Kako složiti džepnu maramicu: četvrtastu maramicu preklopite na pola da dobijete trougao, pa levu i desnu stranu savijte ka unutra, da se dodiruju. Donji deo maramice za sako preklopite preko leve i desne strane i ubacite u džep, tako da vrh viri oko 3 cm.

Ipak nositi ovaj detalj u svom džepu nije lako: naime postoje različiti načini kako da presavijemo i nosimo maramicu a svaki način doprinosi potpuno drugačijem izgledu i stilu:

  • Ravno sečena džepna maramica: klasično savijena, ujedno je i najlakša i najbrža za realizaciju. Preporuka je da se koristi krući materijal poput lana ili pamuka. Samo je presavijte tako da ima ravne ivice i da nema nabore i ne bude izgužvana.
  • Maramica u obliku trougla: postiže se jednostavnim presavijanjem maramice po dijagonali tako da se suprotni uglovi spajaju.
  • Zgužvana“ maramica: džepna maramica je smeštena u udubljene na naizgled neuredan i neobavezan način. Ovaj način nošenja izuzetno je pogodan za svilene tkanine i dodaje momenat pokreta i dinamike uz već podrazumevanu eleganciju.