Moderna odela za maturu 2019

Moderna odela za maturu 2019 – Bez obzira za koju priliku kupujete odelo: venčanje, matura, apsolventsko veče, posao ili bilo koju svečanu priliku, najbitnije je da odaberete pravu veličinu odela. Najvažnije je da obratite pažnju na dužinu sakoa i pantalona, bez obzira na boju odela. Odgovarajuća veličina se najčešće dobija konsultacijom krojača, skraćivanjem, sužavanjem, produžavanjem rukava na sakou, ili jednostavno šivenjem odela po meri.

Dužina pantalona muskog odela

odela za maturu

odela za maturu svecana

SAKO – Muska moderna odela za maturu 2019

Izrada odela po meri u zavisnosti od događaja i prilike za koju Vam je odelo potrebno- matura, vencanje, svadba, Vaše građe, kao i od Vaše životne dobi… strukiran kroj odela, klasičan model, polu strukirana odela…

Pravilo koje bi trebalo da poštujete jeste jedna linija preloma preko cipela sa prednje strane, dok sa zadnje strane nogavica mora biti prava i mora da seže tačno do linije pete ili malo iznad.

Model pantalona se menjao, pantalone su postajale sve uže i uže, naročito pri samom dnu oko članaka, pa se tako i materijal prirodno nabirao iznad cipele. Jedan način kako možete ovo izbeći je odabir pantalona koje prave veoma mali , jedva vidljiv nabor preko cipele ili koje se uopše i ne prelamaju. Na taj način spojićete tradicionalno sa modernim i novim.

Ukoliko želite da stavite akcenta na siluetu, birajte slim fit model muškog odela. Za atletski građene muškace, strukiran kroj muškog odela je  savršen je odabir za svaku priliku.

Muško odelo bi trebalo da održavate pravilno kako bi trajalo što duže. Pantalone peglajte „na crtu“ – klasične pantalone treba da imaju vidljivu liniju sa bočne strane nogavica celom dužinom. Linija mora biti tačna, oštra i čvrsto presavijena.

Neka od pravila nošenja muških odela su:

Nikada nemojte žrtvovati komfor zbog stila

Donja ivica muškog sakoa treba da je u visini zgloba palca kada je ruka spuštena

Važnije je uklopiti čarape sa pantalonama nego sa cipelama.

Tajna lepog struka i kukova su kaiševi. Nije dovoljno imati jedan crni i jedan braon kaiš. Svaki kaiš mora da se uklopi sa cipelama. Muškarci od stila uz svake cipele imaju odgovarajući kaiš.