Iznajmljivanje venčanica Beograd

Iznajmljivanje venčanica Beograd

Proleće – doba godine kada budući mladenci počinju sa potragom za savršenom venčanicom, odnosno svečanim odelom. Pravo vreme za izbor venčanice, odnosno odela nije određeno, sa izborom možete natenane krenuti čim odredite datum venčanja.

Nakon što pronađete svadbeni prostor – salu za svadbu, dekoraciju, pozivnice, bend, fotografa, frizera/šminkera, sledi onaj najslađi deo – odabir venčanice i odela za venčanje. Kod mladoženja je to prilično jednostavno – važno je da pronađu butik u kom mogu kupiti kvalitetno odelo i sve što ide uz odelo. Da li odabrati odelo, smoking ili frak, kako iskombinovati košulju, odelo i kravatu, da li staviti kravatu ili leptir mašnu, kakve cipele odabrati uz odelo – smoking.. to prepustite stručnom osoblju.

A Vi drage mlade.. Možda ste oduvek maštale o određenom modelu venčanice?! Ili ćete poslušati savete stručnjaka, prilikom obilaska salona venčanica oko odabira modela, kroja, materijala svečane haljine..?! Uz njihovu pomoć sama organizacija venčanja može da predstavlja pravo uživanje.

iznajmljivanje venčanica Beograd, cena

Niže se niz pitanja – da li se odlučiti za kupovinu, iznajmljivanje ili šivenje venčanice po meri..?! Koja boja venčanica je moderna: da li venčanice prljavo bele boje, čisto bele ili možda puder roze/bebi roze.. Saloni za iznajmljivanje venčanica u Beogradu ili Novom Sadu imaju veliki izbor venčanica, različitih modela, krojeva, stilova i materijala..

Ukoliko ste se odlučile za iznajmljivanje venčanice, potrebno je da je rezervišete mesecima unapred. Cene iznajmljivanja venčanica variraju, važno je da svoj idealan model obezbedite na vreme.

Kako odabrati venčanicu – modeli venčanica

Najvažniji kriterijum pri odabiru modela svečane haljine za venčanje je Vaša građa. Venčanica, baš kao i haljina za maturu ili neku sličnu svečanost, može biti i jednostavnog kroja, pa ne morate izabrati najglamurozniji model ukoliko Vam on ne pristaje. Najlepša venčanica i jeste ona koja najbolje pristaje Vašoj figuri, koja će je najbolje istaći i u kojoj ćete se osećati lepo i zanosno. Ukoliko ste specifične građe, neće biti lako da pronađete model po Vašoj meri, stoga saloni nude korekcije venčanica. Loš odabir modela haljine može učiniti da izgledate deblje, mršavije, niže ili više nego što jeste. Takođe, izbegavajte modele sa poprilično istaknutim dekolteom ili premalom dužinom haljine.

cena iznajmljivanja venčanica u Beogradu

Sirena venčanice

Sirena venčanice – najromantičniji i omiljen model venčanice mnogim devojkama. To su haljine koje su potpuno uske u gornjem delu, dok se od kolena šire, i vidno naglašavaju kukove. Najbolje pristaju vitkim devojkama, sa oblinama, koje će ovaj model i te kako istaći. Sirena model venčanice zaista izgleda elegantno i prefinjeno, ali će pristajati samo devojkama sa savršenom figurom peščanog sata. Ako ste na vreme vodile računa o zdravoj ishrani i vežbanju, u ovakvoj haljini možete izgledati zaista graciozno i magično.

Venčanice A kroja

Ovo je klasični stil koji će zadovoljiti i stanjiti gotovo svaku figuru i karakteriše ga prikladan korset bez struka. Lagano se širi na ili u blizini prirodne linije struka. Kod ovog kroja venčanica naglašen je struk, a kukovi prikriveni, vizuelno izdužuje figuru. Ona će Vas dodatno istanjiti i učiniti da izgledate vitkije. Venčanice ”A linije” postoje u raznim stilovima. Mnoge od njih su ukrašene s delikatnim ukrasnim trakama i prepletenim bisernim vezom.

Balske venčanice

Ovo je takođe klasičan, a ujedno i elegantni stil venčanice s odgovarajućim korsetom i tradicionalnom punom suknjom, slojevitom, od providnih materijala kao što su organdin i nabrana čipka. Najprikladnija za devojke sa građom ,,kruške”, prekriva stomak i kukove, a ističe dekolte. Ovo je model koji buduće mlade najčešće biraju, jer u njemu izgledaju baš kao prave princeze. Balska haljina je podjednako nežna i suptilna, a dobro izgleda na većini devojaka. Ipak, najviše će je ceniti buduće mlade sa bujnim poprsjem, iako savršeno pristaje i onima sa manjim grudima.

Venčanica koja prati liniju tela

Ova haljina podseća na balski tip, ali je svedenija i ne dobija se „puf“ izgled. Ona se mirno spušta i prati liniju tela. Najbolje pristaje osobama koje su visoke i vitke, imaju mali struk, uska ramena i tanke noge.

Venčanica sa visokim strukom

Najbolje stoji devojkama koje nemaju izražen struk. Kod tih haljina presek se pravi odmah ispod grudi i ističe mladine atribute. Najčešće takve haljine padaju ravno i odlično se stapaju sa dugim velom.

Moderne venčanice, venčanice u retro stilu, čipkane, duge, kratke.. izbor je veliki.. Kada se buduće mlade odluče za tip venčanice slede detalji – kakav izrez treba da bude, koja dužina, da li seći u struku, ispod grudi ili pak na kukovima, otvoriti leđa, postaviti određene delove ili ne. Za smelije dame tu su i modeli dugih venčanica u kojima kombinacijom različitih materijala, dubokim izrezima koji otkrivaju deo noge, dekoltea ili leđa i drugim rešenjima nude mogućnost da se mlade prikažu u izazovnijem svetlu. Tu su i haljine skrojene od najfinijih materijala ( svile, čipke..) i ukrašene kristalima. Može da bude i užeg kroja, ali je u većini slučajeva u obliku krinoline. Ova venčanica pristaje skoro svakom stasu. Korset uglavno ‘šljašti” od kristala, a u donjem je slojevita krinolina.

U ponudi salona može se naći veliki izbor venčanica koje su namenjene isključivo za trudnice, ali i drugih modela koji su podložni korekcijama tako da Vam pristaju savršeno. Šivenje po meri takođe je jedna od opcija i daje Vam neograničenu slobodu po pitanju izbora modela.