Korporativni svet i svet poslovanju opšteno su prilično konzervativni kada su u pitanju kodeksi oblačenja i pravila odeće. Postoji tačan razlog zašto se od poslovnih ljudi generalno očekuje da nose odela, a to je da odeća koju neko nosi predstavlja dve stvari.

Prvo, glavni razlog zašto se muškarci u poslovnom okruženju obavezni ili barem očekuju da nose klasična muska odela je taj što je odelo znak profesionalizma i korektnog ponašanja. Iako je prilično jasno da biste mogli da vodite posao veoma dobro u kratkim pantalonama i majici, želite da vam osoba koja sedi ispred vas kada potpisujete ugovore daje vizuelni znak da je sposobna da sledi naredbe, pravila i ispravnog obavljanja stvari – što su sve stvari uključene u pravilno nošenje odela.

Drugi razlog je što je odelo prilično bezličan način oblačenja. Dok svoju ličnost možete izraziti kroz male detalje i pažljiv izbor, odela su opšti znak udaljenosti. I to je, na neki način, pravi način pristupa poslu. U svetu punom detalja, veza i ličnih strasti, jedna od poslednjih stvari koja vam je potrebna je da se bavite svačijim intimnim svetom, njegovim sklonostima i hobijima, njihovim sopstvenim načinima gledanja na stvari i pogledom na svet. Drugim rečima, kada se bavite poslom, sve se svodi na posao – i tako bi trebalo da bude.

Zbog toga su izbori muških torbi kada su u pitanju boje i poslovna odela obično prilično ograničeni, ali to ne znači da ne postoje načini da izgledate sjajno.

Postoji nekoliko klasičnih (i novih klasičnih ODELA) boja sa kojima je teško pogrešiti.

Crno odelo je mračna boja, ali je takođe moćna boja. Neki čak preporučuju da ne nosite crno jer je previše moćno. Međutim, za mnoge je crna najbolja boja, pošto je potpuno neutralna, prenosi malo ličnih podataka i izgleda veoma strogo.

Sivo-crna odela Za one koji žele strogoću crne, ali sa ublaženom i prijateljskom vibrom, sivo crna je pravi izbor.

Siva odela,za mladalački i dinamičan izgled možete izabrati sivo odelo.

Tamno plava odelaAko vam radno mesto to dozvoljava, tamnoplava je divna opcija za odelo, posebno u opuštenijem poslovnom okruženju.

Bež, ​​braon odela. U teoriji, svaka neutralna bi dobro prošla. U modi, neutralne su boje koje idu uz bilo koju boju. To su bež, kaki, ​​braon, boje slonovače, tan, itd. Ove boje su u redu, ali je najverovatnije da nećete izgledati baš dobro u njima, jer su prilično dosadne i odela pokrivaju dosta vašeg tela, čineći izgledaš prilično dosadno.

Kao važnu napomenu, treba istaći da mešanje boja (sivi kaput plave pantalone) baš i ne ide uz ozbiljna poslovna okruženja, ali bi moglo da funkcioniše u opuštenijim okruženjima. Razlog je što takva kombinacija čini izgled nenamernim. A, kada govorimo o čišćenju odeće, neophodno je da uvek pazite da vaša odela izgledaju dobro: u tom smislu, možete se obratiti dobrom krojaču i pobrinuti se da svoj sako date na hemijsko ciscenje kada je to potrebno. S vremena na vreme, trebalo bi da date celo odelo u hemijsko čišćenje koja se dobro razume u tkanine.

Takođe, nošenje svetlih boja je i dalje veliki tabu u korporativnom svetu, iako su boje poput bordo ponekad prihvaćene.

Dobro odelo je obavezno za svakog muškarca. Odela su odeća za posao i za bilo koju drugu situaciju, posebno ako ne znate šta da obučete.