Muska odela i leto
Ko kaze da ne mozete nositi odelo po letnjim vrucinama? Svakako se niko po vrucini ne oseca prijatno kad nosi trodelno odelo -odelo sa prslukom dok je najmanja teperatura trideset stepeni! Evo naseg vodica za odabir muskog odela kad su temperature visoke, da ostanete elegantni , ada ne podlegnete vrucini!
Kad je stvarno vruce, definitivno mozemo da nosimo odela. Jos bole, otkricete da postoje muska odela sa prelepim letnjim materijalima i svojstvenim tehnickim materijalima koji se razlikuju od obicne vune, na odelima za sva cetri godisnja doba.

 Vodic za razlicita tkanja za letnja odela

Postoje tri glavna materijala za letnja muska odela posvecena letnjoj garderobi. Pre nego sto pocnemo o materijalima za odela, prvo bih zelelp da pisem o razlicitim tkanjima jer je upravo tu razlika izmedju kvalitetnog i ne kvalitetnog odela. Svaticete kako budete citali clanak da nisu materijali za muska odela uvek ta koja odredjuju kvalitet materijala, vec njegovo tkanje.

Stoga pocinjemo sa kratkim tehnickim sazetkom kako bi ste razumeli specificnost materijala za letnja muska odela ili vencanice, a zatim cemo Vam ponuditi nekoliko primera uspesnih odevnih kombinacija. Na kraju, zelim da istaknem da se ova  muska odela ne mogu nositi u svecanom okruzenju, vec su posvecena lezernoj, odevenoj letnjoj garderobi.
LE FRESCO
Freska je Italijanska tkanina, Fresca na Italijanskom znaci hladno, a s druge strane je bila prilicno u skladu sa lokalnom klimom.
Osim sto nam Fresco dolazi iz Velike Britanije I izum patentiran 1907. God. Od strane kompanije J&J Minnis.
Fresca je tkanje od nekoliko upredenih vunenih prediva sa obicnim tkanje, ovo uporedno tkanje daje gustu i tesku tkaninu koje se ne guzva i daje da da vazduh dobro cirkulise i koje ce Vam omoguciti da se u odelu osecate prijatno i da Vam nije toplo, koje omogucava da uzivate u svakom trenutku.
 
 
Freska je tkana od nekoliko vrsta upredenih vunenih prediva sa običnim tkanjem: ovo upredeno tkanje daje i gustu i tešku tkaninu, ali i otvoreno i prozračno tkanje koje omogućava da vazduh dobro cirkuliše i koje će vam omogućiti da uživate u svakom povetarcu vetra. ! To je sigurno jedina letnja tkanina koja kombinuje prozračnost i izdržljivost.