Venčanica i muško odelo za venčanje

Venčanje je najvažniji i jedan od najvećih dana u životu, a venčanica i muško odelo za venčanje su neizostavni deo toga i možemo slobodno reći- bitni koliko i mlada i mladoženja.

Šta je važno? Čak i kada birate odelo koje ćete svakodnevno nositi, postoji mnogo parametara koje uzimate u obzir. Od udobnosti, stila, dizajna, boje, namene i još mnogo toga. Zašto se onda venčanica i muško odelo biraju na brzinu ili obično poslednje u nizu mnogobrojnih obaveza koje prethode ceremoniji venčanja.

Koja venčanice su baš za tebe?

Kada je u pitanju venčanica, postoji mnogo stilova i modela koji se mogu odabrati. Od klasičnih dugih, uskih ili balskih sa ogromnim šlepom, do onih kratkih i ultra modernih. Koja je za tebe? Ne postoji tačan i precizan odgovor na ovo pitanje ali postoje stvari koje moraš imati na umu.

Prvo što je važno je da venčanica savršeno odgovara tvom ličnom stilu, odnosno – biraj samo ono što se tebi samoj prvenstveno sviđa. Druga stvar koju treba razmatrati je da ona bude udobna, to jest nosiva tokom celog dana. Zaista je lepo izbarati nešto unikatno, groteksno i ekstravagantno, ali imaj na umu da ćeš u njoj provesti više časova i da neće biti lepo da shvatiš nakon kratkog vremena da moraš da je skineš. Od njenje prevelike lepote u ovom slučaju nećeš imati mnogo ni uspomena ni koristi.

Venčanica je prva asocijacija na svadbu

Venčanica je kultni deo samog procesa venčanja. Za mnoge devojke, to je konačno ostavrenje sna iz najmlađih dana. Možemo da zamislimo svadbu bez dekorisanih stolova, mnoštva balona ili ustaljenog menija koji će se naći na stolu, ali bez venčanice skoro pa nikako. Ona je ono što privlači pažnju i gostiju i fotografa ali i mladoženje prvenstveno. Zato je bitno da ona bude i lični pečat osobe koja je nosi, ali i viđena i zapamćena.

Kako kupiti venčanicu

Pre nego što počnete da razmišljate o kupovini venčanice, ili krenete u kupovinu dobro je imati okviran plan ili zamisao šta vam se dopada a šta želite da izbegnete po svaku cenu. Uzimanje u obzir mesta vašeg venčanja takođe može biti od velike pomoći kada sužavate opcije koje dolaze u obzir. Ako imate venčanje u prirodi, verovatno ćete želeti udobnu, jednostavnu i lepršavu haljinu. Venčanje u luksuznom hotelu ili restoranu zahteva nešto svečaniju venačanicu poput balske haljine koja odiše elegancijom i stilom.

Takođe uzmite u obzir i siluetu, oblik vašeg tela, mane koje želite da prikrijete i atribute koje želite istaći. Ako je vaš stav da mini haljina ne dolazi u obzir, uštedećete dosta vremena koje možete iskoristiti na druge, podjednako neophodne stvari, poput pomoći u izboru muškog odela.

Ne zanemarimo muško odelo za venčanje

Muška odela za venčanje takođe se mogu naći u različitim stilovima, od klasičnih crnih odela do modernih, drečavijih varijanti mladalačkih odela. Ako želite klasičan izgled, onda je crno ili pak tamno plavo odelo, kombinovano sa belom ili pastelnom nijansom košulje prava stvar.

Ako želite veselije boje ili nešto ekstravagantniji izgled, morate imati na umu da ne prelazite granicu ukusa i da vodite računa o kontrastu boja, čak i uklapanju kaiša, boje cipela, kravate ili leptir mašne. Svakako ne želite da se kroz neku godinu ili deceniju prisetite uspomena ili iste pokažete deci i unucima i naprasno shvatite da ste na svom sopstvenom venčanju glumili klovna. Zapamtite – elegancija, klasika i stil su večni.

Na kraju krajeva, vaše venčanje je vaš dan, najvažnje je da se dobro provedete sa svojim najvoljenijim i najmilijim. Podjednako je važno da vam je taj dan udobno, koliko i da ste lepi. Ako ste zadovoljni svojim outfitom, to će se reflektovati i na vaš celokupan izgled i raspoloženje, zato birajte pametno. U svakom momentu mi smo vam na raspolaganju sa prekrasnim i luksuznim modelima čiju ponudu možete pogledati na sledećem linku.

Srećno!