Prvo dolazi zaljubljenost, pa ljubav, zatim se skriven u nekom džepu ili buketu pojavi i  prsten, a onda… a onda i prva misao nakon svega, a to je kakvu venačanicu uzeti i mora li ona biti duga balska.

Ko kaže da na ovaj veliki dan morate da nosite haljinu do poda? Da li ste primetili da kratke venčanice postaju sve popularnije? Danas skoro svaki poznati dizajner venčanica predstavlja i čitavu kolekciju onih kratkih i efektnih. I izgleda da se ova tendencija razvija i raste.

Kratke venčanice mogu biti jednako prikladne kao i konvencionalnije haljine, plus – popularnije su nego ikada ranije. Bilo da priređujete neobaveznu proslavu ili samo želite da izgledate ultra moderno, imate mnogo opcija kada je u pitanju nošenje venčanice koja je tik iznad kolena ili pak ultra mini i kratka.

Kratke venčanice su idealne za sve specifičnija mesta proslave

Mesto gde planirate da se održi vaše venčanje, kao i doba godine, mogu uticati na stil oblačenja koji možete izabrati. Međutim, vaš lični stil ne bi trebao da trpi, kao i ono što vi volite, jer to je vaš dan.  Takođe, trend da se svadbe održavaju u malo drugačijim prostorima od klasičnih rastorana i da budu više intimna i tematska slavlja, stavlja u prvi plan i izbor kratke venčanice koje su odličan izbor.

Kratke venčanice su spoj gracioznosti, elegancije i jednostavnosti koje se savršeno uklapaju sa sofisticiranom romantikom. Mnoga letnja venčanja održavaju se na otvorenom uz more, na selu ili čak kako je sve više popularno, u prirodi. Kratke haljine postaju najbolji izbor za ovakve svečanosti, kako za zvanični deo, tako i za samu zabavu. Uprkos rastućoj popularnosti, ne odlučuje se svaka mlada da izabere ovakvu venčanicu. Zašto kada one nose toliko prednosti?

Kratke venčanice i njihove mnogobrojne prednosti

Premeštanje sa mesta na mesto, na opštinsko ili crkveno venčanje, na mesto za slikanje, na provlačenje između stolova i stolica… Sve to može biti jako komplikovano sa venčanicom koja ima šlep ili konstrukciju koja je drži u obliku zvona. Ako na to dodamo da je potrebno pronaći nekog ko će da drži šlep tokom celog dana ili bar većine vremena, priznaćete da to može biti jako obavezujuće i dosadno.

Ovo je često neočekivana neprijatnost za koju se mnoge mlade ne pripremaju, jer se ti detalji naprosto zanemare. Sa kratkim venčanicama je lako, nema preterane brige oko svega, i plus ako svoje venčanje održavate na nekoj daljoj destinaciji, ona savršeno staje u prtljag, bez potrebe za posebnim tretmanom tokom transporta.  

Venčanje leti nosi mnoštvo prednosti, ali često i mnoštvo komplikacija. I pored savršene klimatizacije, u dugim i pripijenim stvarima može biti i više nego neprijatno provoditi vreme. U kratkoj venčanici vam sigurno neće biti vruće, a ako izaberete neku lepršavu, biće to pun pogodak.

Za svadbu biramo posebno pažljivo svaki detalj, od ukrasa na salvetama do rasvete i hrane. Ista stvar je i sa cipelama. Ako ih nakon toga kombinujemo sa dugom venčanicom, niko osim vas samih neće ih ni primetiti jer će one uglavnom biti prekrivene ili skroz malo uočljive. Kupovina fantastičnog para obuće za svadbu ne treba da prođe neopaženo. Kombinujte ih sa kratkom venčanicom i dobićete efekat ekstravagancije.

U našem salonu nalazi se velika kolekcija venčanica u kojoj možete pronaći ne samo duge, raskošne venčanice, već i mini, kratke venčanice i sasvim sigurno ćete pronaći neku, baš po vašem ukusu. Ako volite mini, ostanite verne sebi i donesite odluku o kupovini baš jedne takve.

Gde kupiti kratke venčanice

Mnogo je odluka koje ćete doneti na svom putu planiranja venčanja i ne dozvolite da se zbog bilo koje kajete nakon što se sve završi. Kratka venčanica ne znači manje stila ili bilo čega. Odbacite tradicionalno uverenje da nešto mora biti onako kako drugi rade ili oblače. I ne zaboravite, najveće ikone stila nosile su baš jednu takvu i na svom sopstvenom venčanju.

Botoks beograd OVDE