Dugmad za manzetne

Detalji su vrlo važni, kako u svakodnevnom, tako i u poslovnom odevanju. Moglo bi se reći da su ključni, jer kada se pogrešno upotrebe mogu da pokvare celokupan utisak, kao što u suprotnom mogu značajno da ga poprave. Muška elegancija se upravo ogleda u detaljima koje muškarci mogu poneti na sebi, dajući osnovni lični pečat celokupnom izgledu.

Dugmad za manžetne (dugmad za košulju) su jedan od najglamuroznijih modnih ukrasa, smatraju se dokazom elegancije i stila. Dugmad za manžetne se ubrajaju u nakit za muškarce. Kvalitetna dugmad za manžetne su važna za muškarca kao i minđuše za ženu. Francuzi su ti kojima bi trebalo da zahvalimo na sitnom, ali kraljevskom detalju koji krasi mušku košulju – francuskoj manžetni.

dugmad-za-manzetne-gde kupiti-prodaja-Beograd-Novi Sad-u-Beogradu-Novom Sadu-cena-cene-katalog-slike

dugmad-za-manzetne-gde kupiti-prodaja-Beograd-Novi Sad-u-Beogradu-Novom Sadu-cena-cene-katalog-slike

Ako želite da nosite ukrasnu dugmad, pre svega je potrebno da kupite odgovarajući model muške košulje koji ima predviđene rupice za dugmad za manžetne, poznatiji kao „francuska manžetna“, u Italiji poznat kao „dupla manžetna“. U pitanju je dugačka manžetna koja se presavija, bez dugmića ili sa dva otvora koja omogućavaju opciono nošenje dugmadi. Košulje sa duplom manžetnom odišu ozbiljnošću i elegancijom.

Nekada su se ukrasna dugmad izrađivala od zlata, dragog kamenja i bisera, a danas se najčešće prave od metala. Izbor je nesaglediv: od jeftinih do pravih dragulja, zlatnih dugmića za manžetne ili dugmića od platine. Ukoliko muška košulja koju nosite nije deo svadbenog smokinga ili nekog drugog smelijeg muškog odela, najbolje je izabrati modele jednostavnih geometrijskih oblika, ovalne ili kockaste, dugmad za manžetne od srebra  ili platine. Pre nego što se odlučite za žuto zlato treba da se podsetite na ostalu garderobu koju imate u svom ormanu, boja i materijala šnala na muškim kaiševima, satovima. Svakako jednostavnost je uvek na prvom mestu, a dugmad u srebrnoj boji su izbor sa kojim ne možete pogrešiti. Ukoliko su ostali detalji na Vama u zlatnim tonovima oprobajte se i sa zlatnim dugmićima. Ne ekperimentišite tako što ćete staviti prelepi zlatni sat, a dugmad za manžetne od nerđajućeg čelika ili obrnuto.

Dugmad za manžetne se savršeno uklapaju uz smoking ili muško svadbeno odelo, međutim možete ih nositi i svakodnevno, na klasičnoj beloj muškoj košulji, uz dobar par farmerki i sako ili džemper. Često se nose I uz poslovna muška odela, ukoliko je važan sastanak u pitanju. Dobar par dugmića može dosta doprineti Vašem izgledu. Vrlo je važan adekvatan odabir dugmadi koji će zadovoljiti lični ukus, ali i biti u skladu sa odevnom kombinacijom, kao i prilikom.

Većina muškaraca dugmad za manžetne prvi put stavlja na dan sopstvenog venčanja, pa su obično zbunjeni, jer ne znaju kako bi trebalo da ih stave. Postoji mnogo stilova nošenja, a sve zavisi od Vašeg izbora. Glava dugmića uvek ide spolja. Ukrasni deo, vrh, uvek ide napolje. Kada savijete ruke u laktu prema napred, glave dugmadi se moraju videti, dok druga stana, ona preklopna, prolazi kroz rupe na rukavima i ostaje unutra. Kada nosite muško odelo, dugmad za manžetne se uvek moraju videti. Nakon što obučete sako ivica košulje bi trebalo da viri toliko da su dugmad uvek vidljiva, čak i kada je ruka spuštena. Ukoliko Vam sako prekriva ivicu košulje, trebalo bi da skratite rukave. Dakle, veoma je važno da manžetne budu pola centimetra ili centimetar duže od rukava muškog sakoa, kako bi dugmad došla do izražaja.

dugmad-za-manzetne-gde kupiti-prodaja-Beograd-Novi Sad-u-Beogradu-Novom Sadu-cena-cene-katalog-slike

dugmad-za-manzetne-gde kupiti-prodaja-Beograd-Novi Sad-u-Beogradu-Novom Sadu-cena-cene-katalog-slike

Dugmad za manžetne su oduvek inspirisala brojne dizajnere. Od Faberžea, preko Koko Šanela, Tifanija i Kartijea, pa sve do Svarovskog, Gučija i Pola Smita, ovaj simpatičan modni detalj je pronalazio svoje mesto i primenu. O njihovom modnom, ali i (pop)kulturološkom značaju i popularnosti, svedoči i činjenica da su i brojne slavne osobe veliki zaljubljenici ovog aksesoara. U bližoj i daljoj istoriji, nosili su ih Džon Kenedi, Ronald Regan, pa čak i članovi grupe Bitlsi. Na njih nije ostao imun ni legendarni agent 007, tako da su svi glumci koji se se našli u ulozi Bonda, od Šona Konerija do Daniela Krejga, kao neizostavni modni detalj nosili upravo dugmad za manžetne.  Među aktuelnim zvezdama, najistaknutiji su Džordž Kluni, Bred Pit, Džastin Timberlejk, Hju Grant i Džoni Dep, koji se gotovo nikada neće prošetati crvenim tepihom, bez ovog malog, ali magičnog modnog ukrasa. Ne morate biti James Bond da biste nosili košulju sa duplom manžetnom, zato, ako takvu košulju nemate, pravo je vreme da počete da razmišljate o jednoj. Na konsultacije dođite u butik muških odela ,,Formale”, učinite sebi uslugu i zgrabite za sebe košulju sa duplom manžetnom i lepim parom dugmadi za manžetne i bićete jedan korak bliže tome da Vas svi Vaši prijatelji smatraju najbolje odevenim muškarcem u svojoj okolini. Svaki moderan muškarac trebalo bi da ima bar jednu košulju sa duplom manžetnom u ormaru.

Takođe, dugmad za manžetne mogu biti originalan, personalizovan poklon za Vašeg muškarca, ukoliko ceni prefinjenost.

Modele dugmadi za manžetne pogledajte OVDE

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.