Muško odelo i poslovna kožna torba kao statusni simbol.

Kada je reč o Vašoj moći komunikacije možda najvažniji faktor nakog govora Vašeg tela i Vašeg društvenog kruga je upravo vaša odeća. Ranije se pričalo odelo ne čini čoveka,tako nas bar uči narodna poslovica, koja se u praksi mnogo puta pokazala kao loš učitelj. Ne zato što nije istinita, već zato što se, nažalost, mnogi njome ne vode.

Muško poslovno odelo i dobra kožna poslovna torba ostavlja utisak muškarca sa stilom kome je bitan izgled i prvi utisak. Bitna pozicija u firmi zahteva otmenost,elegancijiju,šarm.

Razgovor za posao

Novi posao je svakoj osobi novi izazov i iskustvo više. Svi želimo da se zaposlimo u dobroj firmi gde imamo mogućnost napredovanja,i dugogodišnje saradnje. Glavni momenat u tom razgovoru je Vaš ulazak u prostoriju gde se obavlja taj interviju. Sa vrata oni Vas trebaju primetiti,zapaziti kao nekoga ko izgleda baš kao prava osoba za taj posao i poziciju. To se sigurno neće desiti ako Vi dođete neuredne kose,brade,u trenerci,bermudama,prljavim patikama,cipelama ,to Vam je prvi veliki minus i već minimalna verovatnoća da će Vas opet kontaktirati i primiti na tu poziciju.

Na razgovoru koji Vam je jako bitan i za poziciju na kojoj baš Vi želite da budete primljeni morate doći spremni u svakom smislu te reči. ODELO + KOŽNA POSLOVNA TORBA = PUN POGODAK 🙂

Nije važno o kojoj vrsti delatnosti i poziciji je reč morate izgledati i ostaviti utisak da Vam je jako bitan posao i da ste zahvalni zato što su Vam omogućili priliku da dođete na razgovor za tu poziciju.

Dakle,vaša odeća i dodatna torba za bolji efekat treba da se pridržava nekoliko osnovnih,a opet kritičnih pravila koji će delovati kao moćan statusni simbol,bez obzira o kojoj poziciji je reč.

Pravila oblačenja

Uverite se da Vam poslovno muško odelo odgovara kao da je krojeno po Vašim merama. Nema gore stvari od gledanja čoveka koji nosi odelo dve veličine veće,to je jednostavno smešno. Savršeno odelo bi trebalo da Va odgovara i kada stojite i kada sedite. Rukavi Vam ne trebaju biti duži,ispod zgloba šake ,čak bi trebalo da budu 1cm-3cm iznad,da bi se košulja videla.Ako noste košulje sa manžetnama obavezno košulja mora da viri minimum 3cm,da bi se manžetne i dodatni ukrasi lepo primetili.Pantalone moraju biti ukrojene kao da su krojene za Vas od stuka do kraja nogavice.Nikako ne dozvolite da Vam zadnji deo izgleda kao džak to je odmah znak da su Vam panalone velike.Nogavice ne smeju biti ni prekratke ni predugačke,naravno i dužina zavisi od modela obuće koji nosite u toj prilici. U koliko nosite klasične elegantne cipele za odelo vrh nogavice treba dodirivati zadnji deo cipele tj njene štikle. Ukoliko nosite elegantnu patiku/cipele dužina može varirati po nekim vašim željama.

Dakle prvi utisak igra ogromnu ulogu u vašem budućem poslu. 99% ljudi donese bržu procenu vašeg nivoa uspeha samo na osnovu vaše odeće.

BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I SVOJOJ BUDUĆNOSTI I UVEK VODITE RAČUNA O SVOM IZGLEDU 🙂