Vencanje

MAURICIJUS – VENCANJE I MEDENI MESEC

Vencanje i medeni mesec – Bilo da želite sebi da priuštite prelepo venčanje ili nezaboravni medeni mesec, Mauricijus je odličan izbor za Vas. Umesto klasične srpske sarme na venčanjima i medenog meseca u nekoj od obližnjih nam država sa morem, odaberite Mauricijus – povoljan je i zasigurno mnogo lepši i romantičniji. Za sve one koji su nepopravljivi romantici koji žele da sebi i svojoj voljenoj osobi priušte venčanje u sredini koja izgleda kao da je izašla iz snova vrhunskih umetnika, preporučujemo Mauricijus. Ovo ostrvo će biti idealno mesto za venčanje iz snova. Neće vam biti bitno što nisu tu i svih 100 rođaka koje imate, bićete upućeni jedno na drugo u najlepšem trenutku Vašeg života na najlepšem mestu na planeti – Mauricijusu.

Republika Mauricijus je ostrvska država u jugozapadnom Indijskom okeanu, oko 900 kilometra istočno od Madagaskara, 2000 kilometara od istočne obale Afrike. Pored ostrva Mauricijus, Republika obuhvata ostrva Kargados Karahos, Rodraigez i Agalega ostrva. Glavni i najveći grad je Port Luis.Ostrvo Mauricijus, otkriveno od strane Portugalaca u 16. veku, nije bilo naseljeno sve do 17. veka. Kao holndsku koloniju naseljavaju je trgovci, farmeri, njihovi robovi, radnici, umetnici…Mauricijus (Ile Maurice) dobija ime po holandskom princu Morisu od Nasaua. Početkom 18 veka Mauricijus postaje francuska kolonija, početkom 19. veka britanska kolonija. Dan danas su francuske institucije na ostrvu očuvane, francuski jezik rasprostranjeniji od engleskog. Govori se i kreolski jezik. Mauricijus predstavlja neobičan spoj kultura i različitih religija, što je rezultiralo bogatom kuhinjom. Koralni greben, koji okružuje veći deo ostrva, na jednom svom delu stvara blago tirkizno more, na drugom zadivljujuće talase. Peščane plaže, ukupne dužine 330km, brojne lagune, tajnovite uvale, mistične pećine, vulkan Cerfs-čija je unutrašnjost kratera pošumljena, bujna tropska vegetacija, veličanstven vodopad Aleksandra, najveći botanički vrt na svetu Sir Seewoosagur Romgoolam, čine Mauricijus jednu od omiljenih svetskih turističkih destinacija. Ostrvo je poznato i po izumrloj ptici Dodo, koja je istrebljena tokom holandske kolonizacije. Bogatstvo prirodnih lepota i prijatna klima čine ga idealnim za porodični odmor, golfere i romantično putovanje.

Mauricijus je ostrvo u Indijskom okeanu na kome se može osetitI skoro neverovatnu mešavina kineskog, indijskog, afričkog, francuskog i brtitanskog uticaja i koje samim tim deluje očaravajuće na sve koji ga posete. I dok su su njegove čuvene bele peščane plaže i luksuzni hoteli vrhunac atrakcije, Mauricijus nudi mnogo više nego mnoga druga tropska ostrva u pogledu svojih izvanrednih mogućnosti za šetnje, planinarenje, ronjenje i ekoturizm. Danas je Mauricijus jedna od najbogatijih zemalja u Africi. To je uspešno, multikulturalno društvo gde prijateljski suživot naroda i religije oslikava kroasan koji predstavlja tradicionalan doručak kao i kari – tradicionalna vecera, i jarko obojeni Indijski hramovi koji se nalaze pored francuskih kolonijalnih palata.

vencanje-medeni-mesec-Mauricijus

Mauricijus-medeni mesec-ideje-aranzmani-cene

Turističke atrakcije

Muzeji

Bez obzira da li ili ne razumete u potpunosti filatelijsku opsednutost Mauritanskim poštanskim markama od jednog ili dva penia iz 1847. godine, Muzej Plavi Peni sadrži daleko širi artefakata spektar nego što to njegovo ime sugeriše, pokrivajući na taj način istoriju ostrva, naseljavanje i kolonijalni period. To je Port Luisov najbolji muzej, dobro osvetljen i dizajniran sa fantastičnim izborom karata, fotografija i gravurama iz različitih istorijskih perioda, a tu su i galerija za povremene izložbe kao i raznorazne prodavnice. Kolonijalno zdanje u kome se sada nalazi Nacionalni istorijski muzej, južno od Maheburg centra je nekada pripadalo porodici Robilard i igralo važnu ulogu u istoriji ostrva.

Verski objekti

Kula puter boje crkve Notr Dam des Anges (Mahebourg) predstavlja sasvim sigurno nešto sto će vam odmah privući pažnju. Prvobitna crkva je izgrađena 1849.godine, ali je obnovljena nekoliko puta tokom godina, najskorije 1938.godine.
Posetite neke od mnogobrojnih hramova posvecenih boginji Šivi – istinskom božanstvu na Maurucijusu. Posetioci moraju da se izuju pre ulaska u hram.

Ostale atrakcije

Pampleus Botaničke bašte – ove atraktivne bašte su jedne od najpopularnijih turističkih atrakcija na Mauricijusu. Jedna od ključnih atrakcija je džinovski Viktoria park lokvanja, poreklom iz Amazona. Takođe postoji zadivljujuća kolekcija palmi svih veličina i oblika. Plaza Grend Bej ne predstavlja poseban izazov i zaliv ovde je prenatrpan čamcima. Umesto toga, bolje je da posetite La Kuvet, javnu plažu pored hotela Veranda na severnoj strani zaliva. Nije velika, ali su pesak i voda čisti.
Šta raditi i gde izaći

– Obilazak Moka planina, biciklom, konjem ili autom na 1,500 dostupnih hektara nacionalnog parka Domaine Les Pailles.
Putujte do šećernih mlinova ili destilerije ruma vozom ili zapreznim kolima pre nego što večerate u nekom od četiri restorana.
Podvodni ribolov – Mauricijus je idealan za ribolov. U zavisnosti od doba godine moguće je uloviti plavu ili crnu sabljarku, parusnicu, vahu, žuto perajnu tunu, ogromnu karangidu, očnjak tunu, bonito, mahi-mahi, ajkule i mnoge druge.
– Grend Bej je dobar za vodene sportove kao sto su paraseilng, podvodno hodanje, ili La Kuvet – dugačka plaža sa čistom vodom izmeđe Grend Beja i Nesrecnog rta, koja je dobra za jedrenje, jedrenje na dasci i skijanje na vodi.
– Celodnevni obilazci – Idite u celodnevne obilaske i videćete mnoge lepe znamenitosti Mauricijusa. Birajte između: Obilaska severnog dela Mauricijusa, južnog i jugozapadnog dela, zapadnog dela, jugoistočnog dela ili tzv. Čaj ture.
– Putovanja džipom kroz Safari – se dešavaju u Nacionalnom parku Jemen na zapadnoj obali Mauricijusa. Kroz njega protiču dve najduže reke na ostrvu – Rivier i Tamarin – i predstavlja floru i faunu ovog ostrva. Stvarna veličina ovog prirodnog rezervata je oko 4,500 hektara. Safari obilazak uključuje uzbudljivu vožnju i daje Vam mogućnost da vidite mnoge lepe životinje kao sto su zebre, nojevi, afričke antilope, java jelene, patke i guske, a videćete i izvarednu panoramu ovog veličanstvenog dela ostrva.