Vencanje i medeni mesec

SARDINIJA

Vencanje i medeni mesec – Ako pomislite da je strastveni Mediteran pravi izbor za ispisivanje prvih stranica Vaše bračne antologije, apsolutno ste u pravu! Sardinija je kraljica prirodne lepote, a po prelepim peščanim plažama i smaragdnoj boji mora može da parira čak i Maldivima! Njena najrazvijenija turistička regija je nadaleko čuvena Costa Smeralda, koja još od 60-tih godina prošlog veka privlači pažnju svetskog džet seta.

vencanja u Italiji

sardinija-top destinacije-medeni mesec

Sardinija se nalazi na Mediteranu, na zapadnoj obali Italije.Drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru, koje odlikuju uvale, beli pesak i smaragdno zeleno more. Neki predeli ostrva i dalje su netaknuti i veoma divlji. Mnogo je stvari koje privlače turiste u Sardiniju a izdvajaju se brojni istorijski lokaliteti, šarmantna mesta i gradovi i naravno prelepe mediteranske plaže. Dugo vremena nenaseljeno ostrvo, prvonastalo u Mediteranu, uspelo je da sačuva kroz vekove svoju lepotu i svežinu ne ostavljajući ravnodušnim mnoge narode kako Feničane tako i Kartaginjane ali i Rimljane, Vizantijce, Špance i dr.Jedinstvenost ostrva čini i narod – Sardi, tradicionalno povučen ali ipak spreman da podeli svoju kulturu, običaje i lepotu divljeg predela sa gostima. Grad na Sardiniji sa najluksuznijim hotelima je Porto Ćervo pruža se obalom koja ima oblik rogova jelena, po kojima je i dobio ime (Porto Ćervo znači Luka jelena). Svaki dan ovde ispunjen je brojnim ekskluzivnim događajima i žurkama, a šoping takođe predstavlja nepogrešiv izbor za izlazak i šetnju buticima najprestižnijih modnih kuća. Ipak, on po čemu je Port Ćervo najpoznatiji je jedna od najvećih marina Mediterana, kao i najluksuznije jahte koje njom paradiraju. Na hiljade ljubitelja jahtinga okuplja se svakog leta u ovoj luci kako bi učestvovali u takmičenjima u jedrenju koja se ovde održavaju ili samo uživali u veličanstvenim prizorima regate.
Ostrvom se proteže gotovo 2000 kilometara obale, sa velikim brojem uređenih i divljih plaža za svačiji ukus. Kosta Smeralda „ Smaragdna obala “ je jedna od najpopularnijih lokacija na Sardiniji. Portobelo se nalazi na severnoj obali ostrva, i smatra se za jedno od najromantičnijih mesta na Sardiniji. Popularne plaže su i Pisćinas, La Pelosa, Tore dei Korsari, Timi Ama, Kaprićioli i Santa Margerita. Sardinija je poznata po najukusnijim morskim plodovima. Ovo je ostrvo bogate kulture i tradicije, sjajnog noćnog života, i predivnih plaža. Sardinija je savršena destinacija za nezaboravno uživanje i odmor.

Sardinija nudi veliki izbor luksuznog smeštaja, a za mlade bračne parove posebno je zanimljiv hotel Grand Hotel Poltu Quatu 4+* koji sa najlepše plaže Costa Smeralde pruža panoramski pogled na ostrvo La Madallena. Još ako ste i ljubitelj modernih kulinaskih serijala, posebno će Vas oduševiti informacija da je šarmantni Gordon Remzi baš u ovom hotelu snimao jednu od epizoda svog čuvenog takmičenja za kuvare amatere.