Vencanje medeni mesec

BALI

Vencanje medeni mesec – Savršeno: za parove koji žele da iskuse fascinantnu azijsku kulturu, ali i da uživaju u aktivnostima na otvorenom, plivanju, ronjenju ili planinarenju.

Zašto: Festivali, Nusa Dua plaža, džungle, shopping, azijska kuhinja, sanur, nameštaj od ratana, hindu religija, kuta, ronjenje, Gunung Kawi, Gitgit vodopadi, tropski raj

Indonezija je okružena intrigama; zemlja pirata, zmajeva, sa hiljadu ostrva, mistična i sa planinama o kojima postoje brojne legende. Zemlja sa nekim od najlepših mesta na svetu za beg od svakodnevnice, a većina od njih je na Baliju, magičnom, spiritualnom ostrvu sa predivnim plažama i zelenim tropskim predelima. Bali koji zadržava autentičnost i kulturu je na svakoj listi top 10 najpoželjnijih destinacija za mladence.

Na samom obodu Indijskog okeana ušuškano je maleno, tropsko ostrvo Bali. Ostrvo koje zadivljuje svojom lepotom kako prirode tako i ljudskih tvorevina sagrađenih još u minulim vekovima. Bali je potpuno odoleo globalizaciji i modernizaciji. Na ovom ostrvu se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.

Od “Ostrva Bogova”, tropskih bisernih ostrva, do sela sa kućama od bambusa i slamenim krovovima. Posetite Bali, jednu od najposećenijih turističkih destinacija na planeti. Bali sa hindu tradicijom, veličanstvenim vulkanima, pirinčanim poljima, peščanim plažama i na pojedinim lokacijama talasima pogodnim za surfovanje je obavezna destinacija prilikom posete Aziji. Boravak na Gili ostrvima je prilika za opuštanje na najlepšim peščanim plažama i istraživanje bogatog podvodnog sveta Indonezije. Na Giliju motorna vozila nisu dozvoljena, a visina zgrade ne sme prelaziti visinu palme. Ostrvo Lombok sa neistraženim plažama, vodopadima, tropskim šumama i biodiverzitetom podseća na okruženje iz filma
“Park iz doba jure“.

Stanovnici Balija su vrlo religiozni i svakodnevni život im je ispunjen događajima i aktivnostima kojima propovedaju svoju veru. Svaka kuća, tj. dvorište ima svoje ,,porodične hramove“.

Hoteli na Baliju kao da se takmiče koji će od njih da bude lepši i luksuzniji. Zajedničko im je da su veliki, da se nalaze na samim plažama, da su prelepo sređeni i da svaki od njih ima bazen. Osim  izrazito prijatnog i dopadljivog ponašanja, zaposleni u hotelima na Baliju se još odlikuju živopisnim uniformama, koje imaju donji deo u obliku haljine. Nose ih i muškarci i žene. Turistima se poklanja pažnja kao bogovima. Na primer, sasvim je uobičajena stvar da možete tražiti da Vam se ručak servira, recimo, na samoj ivici bazena i da ga konzumirate ne izlazeći iz vode.

Posebnu priču na Baliju predstavljaju ekskurzije ka unutrašnjosti ostrva u cilju njegovog razgledanja i upoznavanja. Hram “Tanah Lot“, koji se nalazi na samoj obali mora i koji datira još iz 16. veka, morate obići tokom ovog putovanja. Posebno je zanimljiv podatak da je sagrađen iz jednog komada stene. Balinezi veruju da se odatle vidi najlepši zalazak sunca na celom ostrvu, što može biti posebno interesantno zaljubljenim parovima. Bogata kultura Balija je najuočljivija i najdostupnija u Ubudu. Letovanje na Baliju podrazumeva i obilazak pirinčanih polja koja su priča za sebe. Ima ih bukvalno svuda i predstavljaju najlepše prizore na ostrvu. Ukoliko tragate za mestom potpunog mira i užitka, Bali je pravo mesto za Vaše letovanje.

Bali-putovanja-za-mladence-ponuda-aranzmani-cene

Bali-putovanja-za-mladence-ponuda-aranzmani-cene

Po lokalnoj legendi, ovo indonežansko ostrvo su stvorili sami bogovi, a mi smo sigurni da će rajske plaže, mistični hramovi, ukusna i egzotična hrana biti dostojni Vašeg božanskog užitka. Ostrvo ćete najbolje istražiti ukoliko angažujte privatnog vozača, jer ćete tako najopuštenije uživati u razgledanju pirinčanih polja, seoskih kuća i plaža sa tamnim peskom, i na kraju lako stići do željene destinacije. Za savršen boravak preporučujemo Grand Nikko Bali 5* (Nusa Dua), smešten u oazi rajskih vrtova – lični batler će Vas razmaziti u “one bedroom” vili sa bazenom. Naša posebna preporuka su privatni časovi kuvanja za parove, koji podrazumevaju i posetu lokalnoj pijaci, instrukcije master kuvara i ručavanje na obodu pirinčanih terasa.