Venčanja na otvorenom Beograd – Proleće je najlepše godišnje doba, zbog lepog i sunčanog vremena, za organizaciju venčanja na otvorenom Beograd. Upravo, proleće je idealan period za organizaciju venčanja na otvorenom Beograd. Venčanja na otvorenom Beograd su prelepa i romantična. Planiranje i organizacija venčanja zahtevaju mnogo vremena i kreativnosti, tu je najpre odabir mesta za venčanje, vencanice, odela. Svako venčanje jedinstveno je na svoj način. Posebno. Čarobno, bar za same mladence i njihove najbliže. Dva ista ne postoje. Međutim, ima i onih venčanja za koje će se većina složiti da su toliko neobična i magična da se mogu posmatrati kao najlepša bajka u koju svi povremeno poželimo da zavirimo. Takve priče najčešće počnu sa odabirom bajkovitog mesta. Srbija je bogata istorijom, ali je potrebno malo istraživanja i doći ćete do savršenog mesta za venčanje! U  nastavku Vam dajemo ideje za venčanja na otvorenom u Srbiji. i iznajmljivanje vencanica

fotografisanje vencanja

Dvorci

Bajkovito venčanje možete organizovati u nekom od dvoraca širom Vojvodine. Tu je dvorac porodice Dunđerski i Kaštel Ečka. „Fantast“ se nalazi na 15 km od Bečeja, prema Bačkoj Topoli. Dvorac Fantast koji je pod zaštitom države, raspolaže i ergelom konja, kočijama za prevoz mladenaca i gostiju, a tu je i kapela za crkvena venčanja, mladenački apartman kao poklon za prvu bračnu noć.. Kula sa koje se pruža prelep pogled na prostranu Panonsku ravnicu je jedno od mesta na kome se mladenci mogu fotografisati. Ceremonije venčanja se održavaju i u otvorenom i zatvorenom prostoru. Dvorac Fantast je jedno od najpopularnijih mesta za venčanje. Parovi dolaze kako sa teritorije Srbije, tako i iz inostranstva: Engleske, Brazila, Dubajia, Indonezije..

Ovaj dvorac, koji se nalazi 15 km od Bečeja, zadužbina je Bogdana Dunđerskog i sazidan je u nekoliko faza, a  završen 1925. Tokom vremena ova dvorac je uništen, a sav raskošan nameštaj i umetničke vrednosti su nestale. Samo su zidovi i vrata ostali autentični. Ipak, dvorac je obnovljen i u njemu se organizuju venčanja i krštenja. U sklopu dvorca nalazi se i kapela Svetog Đorđa u kom se i nalazi Bogorodica najvećeg srpskog slikara – Uroša Predića. Priča kaže da je za Bogorodičin lik poslužila Mara Dinjacki, kovačeva žena, u koju je Dunđerski bio zaljubljen. Ima li šta romantičnije?

Ima. Vaš muž može Vas odnese na belom konju – ovaj dvorac ima i svoju ergelu konja!

Kaštel Ečka je dvorac koji je pre skoro 200 godina jedan jermenski bogataš otvorio blizu Zrenjanina. Lazar Lukač, kako se zvao taj veleposednik, na balu koji svojevremno organizovao u ovom Kaštelu, ugostio je Franca Lista , koji je uveseljavao gospodu svojom virtuoznošću na klaviru.

Tvrđave

Tvrđave nad rekama su jedno od najlepših mesta za venčanje. Kalemegdan – utvrđenje nastalo u 1. veku nove ere. Od tada, na ovom prostoru su nastajali rimski kastrum (II vek), vizantijiski kastel (VI i XII vek), srednjevekovna utvrđena prestonica srpske despotovine (XIII i XV vek) i naposletku austrijisko/osmanlijisko artiljerijisko utvrđenje (XVII i XVIII vek). Venčanja se uglavnom organizuju u restoranu Kalemegdanska terasa. Ipak, možete imati i veliku žurku u klubu Terassa! Na Kalemegdanu se nalazi i možda najromantičnija crkva Beograda – Ružica. Ovo je takođe najstarija beogradska crkva.

Ima i Novi Sad svoj Kalemegdan! Kamen temeljac ove tvrđave položio je Čarls Kroj u 17. veku, ali su ljudske naseobine ovde postojale još od praistorije. Mladima koji nisu iz Novog Sada  ova tvrđava poznata je po čuvenom festivalu Exit, koji je više puta proglašen najboljim festivalom Evrope. Na Petrovaradinskoj tvrđavi ima nekoliko restorana u kojima možete organizovati venčanje.

Manastiri

Ukoliko biste nešto manje ekstravagantno, a više u duhu stare Srpske kulture – idealno mesto koje je teško zaboraviti su manastiri. Ima li šta lepše od ceremonije venčanja pred freskama koje krase zidove već 700 godina, i koje su videle venčanja mnogih srpskih kraljeva i kraljica.

Manastiri su utoliko i najlepša mesta za venčanje u Srbiji jer osim istorijom, bogata su i bujnom vegetacijom i prirodom oko njih, u šta se neretko uključuju reke, vinogradi, voćnjaci, šume i proplanci, a na vrlo visokom nivou je i arhitektura samog mesta – od smeštajnih objekata , do sale za svečani prijem zvanica – sa sve crvenim tepihom.

Manastir Mileševa – Ima li išta lepše od venčanja koje gleda sam Beli anđeo? Teško! Ovaj srednjevekovni manastir utvrđen je u prvoj polovini XIII veka, a u njemu su prvobitno i položene mošti Svetog Save, ali su ih Turci više od 300 godina kasnije spalili na Vračaru.

Vrnjačka Banja je poznata po romantičnom Mostu ljubavi, koji donosi sreću parovima, pa je zato pravi izbor za sve one koji se odlučuju da sa jednom osobom provedu ceo život

Paviljon za venčanje u Vrnjačkoj Banji

Poslednjih nekoliko godina mladenci iz Vrnjačke Banje i okoline biraju da sudbonosno „da“ izgovore u Paviljonu za venčanje u centralnom parku ovog interesantnog turističkog gradića. U blizini legendarnog Mosta ljubavi, na kom su mnogi zaljubljeni zakačili katanac, kako bi sačuvali svoju vezu, parovi se tog dana na simboličan način zavetuje na vernost i odanost.

Budući mladenci mogu angažovati agenciju, koja će obezbediti dekorativne stolove i stolice, a ne treba zaboraviti ni muziku. Kad budući supružnici stignu u kočiji, na primer, koja se može iznajmiti u parku, ceremonija je spremna da počne. Običaj je da posle venčanja bračni par zakači katanac na Mostu ljubavi, kako bi im brak bio srećan i dugovečan.

Botanička bašta u Beogradu

Botanička bašta Jevremovac, osnovana 1889. godine, nazvana po Jevremu Obrenoviću, bratu kneza Miloša. Nastavak je dela Josifa Pančića, koji je odredio da se prvobitno Botanička bašta smesti kraj Dunava, na Dorćolu. Usled poplava, bašta je izmeštena na današnju lokaciju, teritoriju opštine Palilula. Jevremovac je zaštićen kao spomenik kulture i proglašen za spomenik prirode. U Botaničkoj bašti se nalazi Velika staklena bašta i Japanski vrt. Botaničku baštu krasi preko 1.000 raznih vrsta biljaka, toliki broj se nalazi kako na otvorenom i i u  zatvorenom prostoru. U ovoj prelepoj oazi nalaze se biljke sa svih kontinenata. Japanski vrt sa biljkama iz zemlje izlazećeg sunca i prirodnim jezerom u sredini, omiljeno je mesto za fotografisanje na venčanjima. Venčanje iz snova sa svadbenim koktelom iznad staklene bašte možete organizovati na ovako veličanstvenom mestu.

vencanje, vencanja, mladozenja, odelo, odela, Beograd, Zemun

Naravno, nakon što odaberete mesto za venčanje iz snova, krenite u potragu za odelom za mladoženju, kao i svečanom haljinom za mladu! Ponudu odela za venčanje pogledajte OVDE. Iznajmnjivanje vencanice OVDE