Kako odabrati vencanicu u boji?

Vencanice u bojiKlasične bele venčanice više nisu u modi, danas se sve više budućih mlada odlučuje za one u pastelnim ili nekim jačim bojama.  Vencanice u boji sve češće okupiraju pažnju budućih mladi jer žele da budu različite. Obične bele venčanice su postale modni hit pre više od 100 godina, kada ih je zagovarala kraljica Viktorija.

vencanice u boji

Jeste li romantična mlada, nevesta koja želi da se zabavi ili ste vatreni? Koju poruku želite da pošaljete? Pre odabira vencanice u boji, trebalo bi da imate odgovor na to pitanje. Svaka od boja nosi sa sobom i određenu poruku, pa pre nego što se odlučite za boju i model venčanice, razmislite o tome šta želite da iskažete venčanicom.

Ima mnogo mišljenja kada su vencanice u boji u pitanju. Međutim, najvažniji je Vaš osećaj kada je obučete. Ona mora da bude pre svega prijatna, jer ćete je nositi nekoliko sati, ali takođe treba da Vam lepo stoji i uliva samopouzdanje. Kada birate venčanicu, odlučite se za onu koja odgovara Vašoj figuri. Takodje venčanica treba da odražava Vašu ličnost i stil. Boju venčanice bi trebalo da birate i u skladu sa bojom kože. Naš  savet za devojke svetlije puti je da biraju vencanice boje šampanjca ili svetlo roze vencanice , dok devojke sa tamnijim tenom trebalo da se odluče za klasičnu belu venčanicu, koja će naglašavati svaku oblinu. Na bele venčanice možete dodati mašne ili čipku u boji, kao i upadljivi nakit koji i najjednostavnijoj haljini daje dodir elegancije. Princeza venčanica ili model sirena – izbor je na Vama.

Elegantne haljine za venčanje mogu biti u različitim nijansama i treba se samo odlučiti koja je prava za Vas. Sve zavisi i od materijala od kojeg je venčanica izrađena, različiti materijali se drugačije prelamaju na svetlosti. Krem, bebi roze ili venčanice u lila boji su pravi izbor venčanica za proleće.

Poslednjih godina sve su modernije vencanice u boji slonove kosti. Međutim u ovom slučaju morate biti sigurni da se slaže kako uz Vaš ten, tako i uz boju očiju. Ove bežkaste nijanse su posebno pogodne za večernja venčanja i neveste sa plavom ili crvenom bojom kose.

Sa pastelnim nijansama nikada nećete pogrešiti! Pink, boja breskve, plava i tirkizna su uobičajene prolećne boje, dok su žuta, puder roze i boja lavande odlične za leto.

Kada su jesenja venčanja u pitanju, razmislite o toplim bojama, dok su za zimu preporučljive zelene i rubin crvene haljine od somota i sa detaljima od krzna. Zlatne i srebrne venčanice su pak idealne za zimska večernja venčanja u kojima ćete se osećati luksuzno i neodoljivo. Ono što je zaista važno jeste kako se osećate u haljini i u tom slučaju ne plašite se da se igrate sa bojama!

Ako ste nedavno započele potragu za idealnom venčanicom, ne dozvolite da veliki izbor dovede do konfuzije. Neretko je teško i zahtevno odabrati klasičnu, tradicionalnu, belu venčanicu, ali ukoliko se premišljate i oko boje – izbor može da bude veoma težak. Brojni svetski dizajneri i modne kuće, kreirali su venčanice u različitim bojama koje sve više udaljavaju mlade od tradicionalnih haljina. Svaka od nijansi predstavlja različit stav, kao i opis emocija i stanje duha.