Vencanice i torbica za vencanicuVencanice beograd

Drage buduće mlade, na vaš najvažniji dan u životu ništa nemojte prepustiti slučaju. Vodite računa o svim „sitnicama“ koje bi vam mogle zatrebati na dan  vaseg veenčanja.

Za vencanicu pripremite vaš neseser odnosno torbicu spasa na vreme, kako biste bezbrižno uživali u vencanju.

Prevelika torbica za vencanje iz snova prilično je nepraktična iz dva najvažnija razloga:
1. Preteška je i preglomazna
2. Nered: u veću torbicu možete natrpati puno stvari, stoga može potrajati dok ne nađete rezervne snale.

Zato Vam preporucujemo , da se odlučite za torbicu spasa manjih dimenzija u koju ćete zaista pripremiti sve najvaznije stvari koje bi vam mogle zatrebati na dan venčanja. Koje su to stvari koje bi vam trebale uvek biti na dohvat ruke saznajte u nastavku teksta:

Džepno ogledalo: u torbicu za vencanice obavezno ubacite malo ogledalo. Nećete celo vreme ispitivati kumu ili vašeg buduceg muza jesu li vam zapeli ostatci hrane u zubima, je li vam se skinuo ruž i sl. Takva mala ogledala nalaze se u kutijicama s puderom, tako da, ako imate i ako ćete poneti takav puder sa sobom, resili ste dve muve jednim udarcem.

Zubni konac: četkica za zube ponekad ne može iščistiti sve nečistoće među zubima; jedino rešenje je zubni konac.

Snale : rezervne snalice za kosu obavezni su dodatak svakoj torbici za vencanicu za mlade. Nikad ne znate kada vam se može pokvariti frizura. Dovoljno je samo da jedan jedini pramen kose ispadne iz punđe i naruši frizuru. Uz rezervne snale, zabrinutost oko toga sada je stvar prošlosti.

Obične i vlažne maramice: alergija? Suze radosnice? Hladnije vreme? Prehlada? Zgrabite paketić običnih i vlažnih maramica, kako bi vam uvek bile na dohvat ruke.

Ruž: pijuckat ćete, jesti, izmjenjivati poljupce s partnerom… Ponesite vaš omiljeni ruž za usne kako bi u svakom trenutku izgledale savršeno.

Puder za lice: verovatno ćete s vremena na vreme zeleti popraviti vaš izgled. Vodite računa o tome da se odlučite za onaj puder koji odgovara vremenskim prilikama (vrućina, sparina).

Ostala šminka: maskara, sjaj, rumenilo.

Aspirin: ne dopustite da glavobolja utice na vaše raspoloženje na dan kada ste izrekli sudbonosno „da!“. U torbicu spasa obavezno ubacite aspirin ili neke druge tablete protiv bolova.

Rezervne najlonke: ako ćete nositi najlonke, svakako u torbicu ubacite rezervni par u istoj boji. Bolje je da se nađe u slučaju da vam zatreba, nego da vam vencanje uništi pocepani sav.

Lak za nokte: verujemo kako ćete pre venčanja posetiti vašu kozmetičarku koja će vam napraviti manikir te oblikovati i ukrasiti nokte. zato vam verovatno lak za nokte neće trebati za nokte, već za sprečavanje daljnjeg pucanja najlonki u slučaju da ipak zaboravite poneti rezervni par.

Osvježivač daha: u torbicu ubacite i osvezivac daha, par mentol bombona ili ljutih žvakaćih guma kako biste uvek imali svezi dah.

Mali pribor za šivanje: zapeli ste za stolicu i zakinuli deo venčanice koju ste iznajmili ? Rupica je jedva primetna, svakako je bolje da je ušijete, nego da se napravi još veća rupa.
Od ostalih stvari koje bi vam mogle zatrebati izdvajamo f,laster, turpija za nokte, makazice, pincetu, dnevni uložak, tampon, i krema za skidanje šminke.