TOP 7 PREDNOSTI STAMPACA S BEŽIČNIM ILI MREŽNIM ISPISOM

Živimo u vremenu kada poslovanjem dominiraju cloud tehnologije, online alati, pametni telefoni i tableti. Uzmemo li u obzir gore iznesene činjenice, nekima je možda teško za poverovati kako dobar deo poslovanja, preduzeca i klijenata još uvek snažno zavisi o stampanju, papiru i printerima. Možete misliti kako je zastarelo pričati o kvalitetu stampaca ili izboru idealnog stampaca za kancelariju, ali činjenice su tu. Ako ste na bilo koji način aktivni u bilo kojoj industriji, jasno vam je da veliki delovi, ili čak cela tržišta, za efikasno obavljanje poslova, trebaju informacije isprintane na papiru. Kada pričamo o izboru stampaca za kancelariju ili dom, postoji nekoliko tema koje treba proći pre donošenja konačne odluke. Jedna od njih se odnosi i na bežične/mrežne vs lokalne stampace. Kada kažemo lokalni stampaci, mislimo na one klasične stampace koji stoje u jednom uredu ili sobi, USB kablom su spojeni na jedan racunar i koriste se samo pomoću softvera instaliranog na tom računaru. Njihov forte je zadovoljena potreba za stampanjem od strane velikog broja korisnika. Međutim, kada takav printer ostane u kvaru, dolaze problemi. Kako sada stampati? Ko ce doci da ga popravi? Kada će to biti? Rešenje problema može biti stampac (printer) s bežičnim ili onaj s mrežnim ispisom.

Šta je stampac (printer) s bežičnim ili mrežnim ispisom

Printer s bežičnim / LAN ispisom je deo grupe računara koja ga mogu koristiti. Takav stampac nije dostupan iskljucivo za koriscenje na jednom racunaru. Stampacima s bežičnim ili mrežnim ispisom mogu pristupiti i mogu ga koristiti svi racunari koji su spojeni na mrežu. Ako u celu priču uključimo nekoliko vrsta takvih stampaca ili stampaca za fotografije,to znači da korisnici mogu birati najbolji stampac za njihove potrebe. Stampaci s bežičnim ili mrežnim ispisom mogu pomoći svakom office da radi. Sada ćemo izdvojiti 7 prednosti offica s mrežnim i bežičnim pisačem.

#1 Ušteda

Ako se odlučite za stampace s mrežnim ili one s bežičnim ispisom, štedecete kao i no koji koriste zamenske tonere kao i oni koji su već prešli na “remote” printanje. Neki od načina uštede su:

Svaka od ovih stavki nudi zasebne uštede, ali generalno, korišcenjem stampaca s “daljinskim” ispisom štedite vreme i novac vašem poslovanju.

#2 Manje servisiranja

Manje  stampaca, znači i manje potreba za njihovim održavanjem. Sve potrebe za održavanjem ćete moći centralizirati i tako ubrzati i unaprediti.

#3 Jedna edukacija za korišcenje svih stampaca.

Svi zaposlenici i korisnici stampaca bice edukovani za korišcenje. Zasebni, lokalni stampaci se najčešće razlikuju po proizvođaču, starosti, mogućnostima i ostalim specifičnostima. Rukovanje bilo kojim stampacem zahteva edukaciju. Zašto ne svesti tu edukaciju na minimum? Pričamo o jednoj vrsti stampaca kojeg onda mogu jednako efikasno koristiti svi zaposlenici. Nepotrebno je gubiti vreme na edukacije u situaciji kada je zaposlenik primoran koristiti drugi stampac (iz bilo kojeg razloga).

#4 Lako dostupne napredne funkcionalnosti

Odlučite li se za jedan stampac s bežičnim / LAN ispisom, verovatno ćete posegnuti za nešto skupljim, ali svakako kvalitetnijim primerkom. Osobni stampaci, koje bi imao svaki zaposlenik, ne mogu se uporediti s funkcionalnostima npr., HP LaserJet Enterprise MFP višefunkcionalne supermašine. Kada je spojen na mrežu, mogu mu pristupiti svi zaposleni.

#5 Mogućnost stampanja izvan kancelarije

Stampaci spojeni na mrežu iz kancelarije mogu biti korišceni I od kuce. Sve što će biti potrebno je VPN mreža. Tako ćete vi ili vaši zaposlenici moći koristiti stampac iz kancelarije i kada nisu u blizini offica. Sigurno vam padaju na pamet benefiti korištenja ove opcije…

#6 Korišcenje vise printera

Jedan korisnik može birati stampac koji najbolje odgovara njegovim potrebama. Recimo da u jednom odelu trebate jako kvalitetan ispis grafike, a u drugom hrpu jednobojnih dokumenata. Ako je reč o stampacima s bežičnim ili mrežnim ispisom, zaposlenici mogu birati onaj koji im najviše odgovara.

#7 Praćenje koriscenja

Nemogućnost praćenja korišcenja lokalnih stampaca verovatno dovodi do nepredvidivih i nešto češćih troškova. Stampacpovezan na mrežu s odgovarajućim softverom vam ‘u roku odmah’ može izlistati sve protekle aktivnosti i pomoći brže ukloniti problem. Nadamo se kako će vam ovih 7 saveta pomoći pri izboru. Standardni lokalni stampaci, ovi s bežičnim ili mrežnim ispisom, stvar je samo vaših potreba i želja. Svakako pogledajte našu ponudu stampaca s bežičnim i mrežnim stampanjem, ali i sve ostale nove I polovne stampace. Toneri za stampace.