Stilovi muske brade za Vaš oblik lica

Stilovi muske brade – Ozvaničeno je: svet muškog negovanja je opsednut dlakama na licu. Postalo je toliko popularno da brade krase lica preko 60% muškaraca između 16 i 40 godina. Dok muškarci sve više eksperimentišu sa oblikovanjem svojih lica, neki stilovi brade se smatraju pravim klasicima zahvaljući njihovoj raznovrsnosti, lakoći održavanja i sposobnosti da ulepšaju različite oblike lica.

Bilo da nikad niste nosili bradu a želite to, ili da ste istinski ljubitelj i jednostavno želite da probate nešto novo, evo kako da izaberete pravi stil za Vaš oblik lica.

muske brade u modi

Koji stilovi brade će Vam najbolje odgovarati?

Muškarci često misle da im brada ne stoji, a zapravo im jednostavno ne stoji stil koji su prethodno pokušali da nose. Često je razlog taj što su izabrali pogrešan stil za njihov oblik lica. Kao zlatno pravilo, bujna brada će privući pogled na lice – učiniće da izgleda šire – dok duži, špicasti stilovi i kozje bradice odvlače pogled nadole, što čini da lice izgleda vitkije i izduženije.

Izaberite pravi tip brade za Vaš specifični oblik lica i videćete trenutno poboljšanje.

stilovi muske brade 2020

Okruglo lice

Bujne brade čine da okrugla lica izgledaju još više okrugla zato držite krajeve brade malo kraćim. Probajte stilove brade koji su puniji i duži na vrhu brade ili se odlučite za kozju bradicu, što će učiniti da Vaše lice izgleda izduženije.

Kockasto lice

Puna brada je odlična za zaobljavanje kockastih, uglastih vilica ali držite je malo kraće u predelu zulufa i dozvolite da brada na vrhu i oko vilice radi svoj posao. Kako bi napravili efekat izdužavanja, oblikujte bradu u blagi špic.

Dugo lice

Duga lica je najbolji ukrasiti bradom koja je punija na krajevima i kraća na vrhu. Ako pustite čarobnjakovu bradu učinićete Vaše lice još dužim. Kozje bradice su takođe dobra ideja, ali ne dozvolite im da izrastu previše.

Ovalnolice

Ako Vam lice ima manje ili više ovalan oblik imate sreće i poprično možete da uspešno nosite svaki stil brade – od skromne kozje bradice do Zizi Top brade.