Pre wedding slikanje

Pre wedding slikanje – Vas dvoje, zagrljeni, zaljubljeni, nasmejani, u trenutku koji je zabeležen zauvek! Želite najlepše uspomene koje će svedočiti o sreći i ljubavi? To se mora zabeležiti foto-aparatom. Zato je slikanje jedna od najvažnijih stavki prilikom organizovanja venčanja.

fotografisanje-vencanja-Srbija-Beograd-cene
prewedding-slikanje-Beograd

Za početak razmislite kakve fotografije želite. Zatim pronađite  fotograga koji će ispuniti sve Vaše želje. Fotograf za venčanje će Vam dati sugestije i ideje kako bi slike bile što originalnije. Razmislite da li više volite fotografije u prirodi, pored vode, na nekom vidikovcu?! Ili pak u gradu, ispred moderne zgrade od stakla ili lepotice koju je nagrizlo vreme? Da li ste privrženiji modernom ili retro stilu, etno ili urbanom…? Kada to odlučite, sledi odabir lokacije. 

Dan venčanja zna da bude izuzetno stresan. Zato se mnogi parovi odlučuju da slikanje obave pre ili posle svadbe. Tako da bez žurbe, odmorni, rasterećeni i dobro raspoloženi obave pre wedding slikanje. Tada je moguće obaviti fotografisanje na više različitih lokacija, bez stalnog gledanja u sat. Nezgodno je to što i za taj dan morate organizovati šminkanje, friziranje, iznajmiti venčanicu… Ukoliko nemate vremena i uslova za to, Vaše slikanje na dan svadbe mora biti dobro isplanirano kako biste sve stigli da uradite.

Najpraktičnije bi bilo da pronađete lokaciju u blizini mesta venčanja. Tako ne biste mnogo vremena izgubili u vožnji s jednog kraja grada na drugi. To vikendom može da bude veliki problem, kao i pronalazak parkinga. 

Zato smo Vam pripremili predloge mesta za slikanje sa kojima nema greške. Na Vama je samo da se nasmejete i pozirate!

Pre wedding slikanje – najlepša gradska mesta

Stari Zemun 

Autentične prizemne kuće i bogato ukrašene fasade, šarm prohujalih vremena, živopisne boje i gradska užurbanost…sve to može biti idealan kadar za vaše fotografije ukoliko se venčavate na Novom Beogradu, Zemunu, Surčinu… Obiđite staro jezgro Zemuna, zavirite u uske ulice, popnite se starim stepenicama do Gardoša, na Milenijumsku kulu gde se Beograd vidi kao na dlanu. Na ovom mestu jednostavno nema loših kadrova. Za romantične slike pored reke, samo treba da se sputite do keja, a neki ljubazni alas sigurno će vam pozajmiti i svoj čamac.

Kalemegdan

Nezaobilazna tačka u gradu, sa istorijom, mesto sa vekovnom lepotom,  gde se spajaju reke, otvara pogled na mostove, naziru moderne zgrade i izranjaju rečna ostrva…Dovoljno, zar ne? Tu su još i stare zidine, moćne kule, teške kapije, mostići, lukovi, stepenice i još mnogo mesta gde se može napraviti hiljade predivnih slika. Ako možete da se iskradete sa svadbenog veselja u smiraj dana, dođite ovde, na najromantičniji zalazak sunca.

Kosančićev venac

Još jedna šarmantna i retro lokacija nalazi se u samom centru grada. Ako ste iznajmili oldtajmer, ovo će biti kao scena iz starog filma. Vi u haljini, on u odelu, držeći se za ruke hodate po vremešnoj kaldrmi. Pozirate ispred Konaka kneginje Ljubice, zastajete kod kafane “Znak pitanja” gde su sedeli boemi i umetnici, a iza vas je raskošna Saborna crkva. 

Savamala i Brankov most

Ukoliko volite urbani stil i streetart, svideće vam se poziranje pored nekih od brojnih grafita poznatih i nepoznatih umetnika na starim fasadama. Lepe fotografije se mogu napraviti i na stepenicama Brankovog mosta na putu za Karađorđevu ulicu. Njegov veličanstveni postament od kamena sa stubovima i lukovima u romansko-vizantijskom stilu potiče još iz tridesetih godina prošlog veka, kada je nosio most kralja Aleksandra Karađorđevića,  srušenog u Drugom svetskom ratu.

Na stepenicama između mosta i Kosančićevog venca, ušukano u zelenilu, nalazi se mesto koje nikog ne ostavlja ravnodušnim-“Jazz bašta”. Svi koji vole šebi šik, beo nameštaj, stare kredence i komode, fenjere i ljupke detalje, poželeće da upravo ovde naprave svoje najlepše svadbene fotografije.

pre-wedding-slikanje-ideje-mladenaca-lokacije-u-Beogradu

Pre wedding slikanje – najlepše lokacije u prirodi

Ada Ciganlija

Svima koji prave svadbu u okolini Beogradskog sajma, Banovog brda, Žarkova, Ada Ciganlija može biti savršena lokacija za fotografisanje. Obilje zelenila i plava površina jezera koje se presijava na suncu biće idilična pozadina dok vi zagrljeni pozirate ili pravite zanimljive i šaljive grupne fotografije sa kumovima i prijateljima. Prednost ovog mesta je što i čak kad su velike gužve možete pronaći kutak samo za sebe

Avala

Iako udaljena od centra i najbliža mladencima sa Voždovca i Rakovice, ova šumska oaza nije toliko nedostupna, ako se dobro organizujete. Avalski toranj u pozadini vaših fotografija delovaće impresivno, a pogotovu su moćne slike sa njegovog vrha odakle puca pogled na celu Šumadiju. Lepi kadrovi su svuda oko vas zahvaljujući zelenilu, kao i na putu do spomenika Neznanom junaku.

Topčiderski park

Ovo je jedno od najpopularnijih mesta za fotografisanje u Beogradu. Pored starog zdanja konaka kneza Miloša, tu je i vremešni platan kao svedok burnih dana naše prošlosti. Lepo uređen park ima mnogo zelenila, mostić i malo jezerce idealno za romantične kadrove.  Ako ste već u ovom  kraju, odvezite se i do Železničke stanice Topčider. Staro zdanje stanice, sa peronima i satom, odvešće vas u neka davna, lepša vremena, kada smo u avanture i na putovanja išli vozovima.

Pionirski park

Osim bujnog zelenila, staza i romantičnih klupica, posebnu draž ovom mestu za fotografisanje daju kulise Starog i Novog dvora u pozadini, sa svojim terasama, bogato ukrašenim fasadama i stubovima. Napravite i nekoliko fotografija u lepo uređenom parku ispred Skupštine grada Beograda. Na samo nekoliko koraka je Trg Nikole Pašića, gde se možete slikati pored najpoznatije fontane u gradu.

Botanička bašta Jevremovac

Ova gradska oaza najlepša je u jesen i proleće, kad priroda menja svoje ruho i na scenu stupaju boje. Međutim, i u toku vrelog leta, kada vam krošnje drveća prave debeli hlad, fotografije će nesumnjivo biti sjajne zahvaljujući staklenoj bašti iz viktorijanskog doba i Japanskom vrtu. Treba da znate da se slikanje mladenaca posebno zakazuje i plaća.

Cvetno polje

Romantici znaju koliko su magične fotografije među raznobojnim cvećem. Možda u Srbiji nema polja lala kao u Holandiji ili nepreglednih leja lavande poput onih u Provansi, ali zato ima suncokreta, polja zasejanih uljanom repicom ili zrelim žitom. Na samo desetak kilometara od centra, ako krenete ka Zrenjaninu ili Surčinu možete naći savršene kulise za svoje mladenačke fotografije. 

Hipodrom

Ukoliko razmišljate o tematskom slikanju, zašto to ne bi bilo sa konjima? Ne morate ići do vojvođanskih salaša, jer ove divne životinje možete pronaći na samo nekoliko kilometara od centra, na Čukarici. Lepo uređen prostor Beogradskog hipodroma daje mnogo mogućnosti, dok će elegantni pastuvi i ždrebice sigurno oplemeniti svaku vašu sliku.

Pre wedding slikanje – raskošni enterijeri

Dom Jevrema Grujića

 Ovde nas priča vodi u 19. vek,  a dočaraće je elegantni saloni, autentični nameštaj bogate i ugledne porodice Grujić, zatim vredne slike i lični predmeti. U ovoj kući u Svetogorskoj ulici održavali su se balovi za beogradsku elitu, dolazila je čak i kraljica Marija Karađorđević, stoga vam neće biti teško da dok pozirate, zamislite da ste zaista na jednom takvom skupu. Zakazivanje fotografisanja je obavezno, a plaća se ulaznica.

Kuća kralja Petra I

Elegantan ulaz i masivne kapije od gvožđa čuvaju ulaz  u ovo prelepo zdanje s kraja 19. veka. Nalazi se na Senjaku, na padinama nekadašnjih topčiderskih vinograda. Ovde je kralj Petar I proveo poslednje godine života. Danas je ovo instutucija u kojoj se organizuju različiti kulturni događaji i izuzetno je lepa za fotografisanje – pre wedding slikanje, sa stilskim stepeništem i crno-belim podnim oblogama. Lepo uređen vrt takođe je jedan od aduta. Slikanje je dozvoljeno uz novčanu naknadu.

Vencanice beograd

Izvor: https://www.ludikamen.rs/