Pozivnice za venčanje

Planiranje venčanja nikada nije lak zadatak koji možete obaviti za nekoliko sati ili na brzinu. Iako ste verovatno prvo krenuli od izbora venčanice, odela za mladoženju, lokacije i menija, postoji još mnogo detalja o kojima treba da vodite računa. Jedan od prvih zadataka na vašoj listi obaveza trebalo bi da bude dizajn prelepe i unikatne pozivnice za venčanje.

Verovali ili ne, tradicionalna pozivnica za venčanje ima dugu i bogatu istoriju. U 18. veku papirna pozivnica bila je rezervisana za aristokrate i ljude iz visokog društva. Sada, kao i tada, pozivnica najavljuje proslavu jednog od najvažnijih događaja u našim životima.

Iako je tehnologija napredovala, ne postoji osoba kojoj otvaranje koverte neće izmamiti osmeh. Slanje i primanje pozivnica je prvenstveno bilo namenjeno aristokratiji i to ne bez razloga. Znati da vam je neko sa posebnom pažnjom kreirao jednu, stvara da se zaista i osećate posebno.

Dizajn pozivnice za venčanje

Pozivnica za venčanje je prvi utisak koji će vaši gosti imati o vašem venčanju a svi znamo da u životu nemamo drugu priliku da ga ispravimo. Sigurno ne želite da prvi utisak o vašem venčanju bude dosadan, bezličan, prosečan ili isti kao kod drugih. U prednosti ćete biti birajući specijalan dizajn.

Dizajn vaše pozivice  treba da odražava vas i vašeg partnera. Kroz male kreativne detalje ćete na papir preneti vas, vaš stil, vaš smisao za humor, vaše nade i snove za budućnost.

Izbor dizajna pozivnice može biti velika dilema, tako da ako se dvoumite između više, ne brinite. Možete izabrati i više različitih stilova za različitu grupu gostiju. Ako birate pozivnice za društvo i mlađe goste, one mogu biti i u šaljivom tonu. Ozbiljnije  varijante možete rezervisati za članove familije, a sasvim personalne za vaše najbliže.

Ako date dovoljno značaja ovom delu organizacije venčanja, možete prirediti vašim gostima lepe uspomene na taj dan, ali i utisak da su posebni. A kada se sve završi, ovaj detalj postaje divan podsetnik na dan i nešto za čuvanje.

Svrha pozivnice za venčanje

Svrha pozivnice za venčanje nije samo informisanje o detaljima događaja. U tom slučaju mogli bi svim gostima poslati mail, sms poruku ili ih samo jednostavno, pozvati telefonom.

Naprotiv, pozivnica služi i kao uspomena na posebnu priliku i najava vaše ogromne ljubavi koju krunišete baš tog dana. Kao i sama ceremonija venčanja, ona mora biti lepa i lična. Jer, pozivnice za venčanje su sastavni deo i dekoracijei dizajnakoje želite da  uvrstite u svoje venčanje.

Suvenir sa venčanja

Svakako ste više puta u životu ostali bez daha, otvarajući kovertu sa pozivom na venčanje. Unikatne, specifične, zabavne ili ekstra romantične –  pozivnice ostaju i kao jedinstven suvenir sa venčanja. Čak i u slučaju da neko od vaših gostiju nije u mogućnosti da prisustvuje, sigurno je da će uspomenu na taj dan prepoznati u ovom malom papiru koji je stigao poštom.

Takođe, možda su vaši gosti već dobili nekoliko pozivnica za venčanje u periodu kada ste zakazali i vaše. U tom slučaju bilo bi vredno uložiti dodatni napor u svoju pozivnicu za venčanje i učiniti je malo originalnijom, što će pomoći da se vaša pozivnica izdvoji od ostalih. Imajte na umu da unikatni predmeti uvek imaju veću vrednost, tako da ako pribegavate standardnom dizajnu uvek možete biti originalni u tekstu.

Šta treba da sadrži pozivnica za venčanje

Pozivnice za venčanje se izdvajaju među najosnovnijim delovima organizovanja venčanja jer predstavljaju uvod u ono što gosti treba da očekuju na ovaj veliki dan. U isto vreme, one pomažu  gostima da se organizuju i pripreme za vaše slavlje.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, pozivnica za venčanje treba da bude podjednako informativna koliko i lepa. Gostima neće biti od koristi ako ne poseduju osnovne informacije o venčanju ili ne znaju gde i kod koga su pozvani. Svaka pozivnica bi trebalo da sadrži vaša imena, datum venčanja, vreme i lokaciju.

U sadržaj bi trebalo uvrstiti i specifične aktivnosti ako ih planirate ( vatromet, slikanje, skup svatova…). Takođe, ukoliko postoji kodeks oblačenja – dress code, slobodno ga pomenite u sklopu pozivnice. Ako vam većina gostiju dolazi izvan mesta u kom živite ili organizujete svadbu, možete dodati i uputstva kako da stignu do vas ili detalje o prevozu.

Srećno venčanje! J