PLANIRANJE ORGANIZACIJA VENCANJA

KAKO ZAPOCETI S PLANIRANJEM VENCANJA

Planiranje organizacija vencanja-Nakon sto se slegnu prvi utisci veridbe, srece i uzbudjenja, pocinje donosenje prvih ozbiljnih odluka. Neki mladenci su vec razgovarali o tome kakvo vencanje  zele, dok je za neke planiranje vencanja svet koji jos moraju otkriti. Mi Vam donosimo par saveta koji ce vam olaksati to prelazno razdoblje od uzbudjenja do ozbiljnog planiranja i organizacije vencanja.

organizacija vencanja Beograd

  1. PLANIRANJE ORGANIZACIJA VENCANJA – ODREDITE DATUM VENCANJA

Cim prijateljima i porodici saopstite radosnu vest, svi ce Vas zasigurno prvo pitati: “A kada je svadba?”. Ali, naravno, datum vencanja necete moci odrediti pre nego sto rezervisete salu za vencanje. Najpre razmislite koje godisnje doba smatrate idealnim za proslavu. Ako ne volite vrucinu onda izaberite prolece ili ranu jesen, a ako volite igrati na sigurno i osigurati suncano vreme, onda je leto idealno, a ni preplanuli ten nije na odmet ;). U proseku veridba traje 15 meseci tako da imate i vise nego dovoljno vremena za organizaciju. Takođe, pripazite na vazne datume i praznike te rođendane i sl.

  1. PLANIRANJE ORGANIZACIJA VENCANJA – IZABERITE STIL VENCANJA

Zelite li vencanje s malo zvanica ili veliku svadbu, vencanje na otvorenom ili zatvorenom, vencanje u gradu u kojem zivite, Vasem rodnom gradu ili na nekoj destinaciji u inostranstvu? Sve su to pitanja o kojima trebate dobro razmisliti. Ako organizujete vencanje u inostranstvu proverite kakvi dokumenti ce Vam biti potrebni, kakvi su im smestajni kapaciteti te ostale detalje. Vidite li se vise na modernom, elegantnom, romanticnom, luksuznom, klasicnom ili rusticnom vencanju? Savetujemo mladozenje da pre rezervacije termina pogledaju izbor muskih odela na nasoj internet prezentaciji i drustvenim mrezama (Facebook, Instagram) kako bi pronalazak odela za vencanje iz snova bio sto jednostavniji.

  1. PLANIRANJE ORGANIZACIJA VENCANJA – ODABERITE REALAN BUDZET

Pre nego sto pocnete s donosenjem vaznih odluka,Kupovinu odela, iznajmljivanje vencanice stavite na papir najrealisticniji budzet koji ste spremni dati za svoje vencanje. Ako to ne napravite, moguce je da cete na odredjeni deo vencanja potrositi vise nego sto biste smeli, pa Vam nece ostati dovoljno za neki Vama bitan detalj. Raspitajte se kod prijatelja o dobrim lokacijama, bendu, cvecari ili cateringu jer preporuke su najbolja reklama.

  1. PLANIRANJE ORGANIZACIJA VENCANJA – “ZAPROSITE” SVOG KUMA I KUMU

Biti kum ili kuma velika je cast i odgovornost, zato ne brzajte s odlukom. Neka to bude osoba koja je uz Vas bila citav zivot, koja je pozitivna, iskrena, otvorena, poznaje Vas najbolje te koja Vas zna slusati. Pokazite da Vam je stalo do njih te im nemojte stvoriti preveliki pritisak.

  1. PLANIRANJE ORGANIZACIJA VENCANJA – I ZA KRAJ..DEVOJACKO/MOMACKO VECE

Najzabavniji dan pre samog vencanja je zasigurno devojacko/momacko vece. Ovde prepustite brigu svojoj kumi/kumu koji ne sumnjamo znaju kako organizovati dobru zabavu! Sto originalnije, to bolje – neka to bude vece za pamcenje!