Odelo za vencanje

Predlozi za odabir odgovarajuceg odela za vencanje
Da li cete se odluciti za klasicno ili moderno odelo, zavisi od Vaseg ukusa, ali i mnogih drugih faktora, npr. Vaše građe. Takodje, pre kupovine odela za vencanje razmislite da li zelite odelo koje cete obuci samo za tu priliku ili cete se odluciti za model koji cete nositi i nakon vencanja. Kada je u pitanju odelo za vencanje, preporuka su smoking odela, koja su svecanija, a to moze da bude i trodelno odelo, koje se sastoji od pantalona, sakoa i prsluka. Udobnost je presudnija od boje odela i detalja.

odelo za vencanje

odela za svadbe

Kroj odela za vencanje

Medjutim, vrlo je vazno da odaberete adekvatan kroj odela. Odelo bi trebalo da Vam stoji tako da:
Naramenice na sakou treba da budu u ravni sa vašim ramenom – znači da ne bude ni kraće ni duže.
Tkanina koja ide od pazuha do trupa ne bi trebalo da ide ravnom linijom, već da bude strukirana. Naravno potrebno je uzeti sve mere, od glave do pete kako bi se uverili da vam odelo odgovara.
Dobar je onaj sako koji pokriva zadnjicu.
U zavisnosti od toga da li ste više za uže ili šire pantalone, trebalo bi uvek da gledate da uzmete one koje odgovaraju cipelama koje ste izabrali. Tačnije, na pantalonama bi trebalo da postoji mali nabor koji ide preko cipela, duzina pantalona bi trebalo da seze do vrha stikle na cipeli.
Preporuka svecanih odela za vencanje je strukirano teget odelo, 100% vuna, 160s tkanje ili smoking odela u bez, svetlo plavoj ili sivoj boji, sa prslukom. Ako planirate letnje vencanje, izbegavajte klasicna crna odela, odnosno odela u tamnijim bojama. Crno, teget i braon odela nikako nisu dobar izbor za letnja vencanja. Crna i odela u teget boji su odlican izbor za vencanja koja se organizuju zimi i na jesen. Odela u svetlo sivoj, bez i svetlo plavoj boji su dobar izbor za letnja vencanja. Mozete da odaberete cak i odelo u maslinastozelenoj boji.
Nakon odabira muska odela, potrebno je da uskladite kosulju, kais, cipele i ostale detalje- kravata, leptir masna. Kravata ili leptir masna moze da bude i dezenirana. Detalje mozete da ukombinujete sa bojom dekoracije na vencanju.