Odela za matursko vece

Odela za matursko vece – Približava se matursko veče, a Vi još uvek ne znate da li se na matursko veče mora u odelu ili ne, koliko treba da bude širok čvor na kravati, koje boje su sada aktuelne… Svakako matura je idealna prilika da prvi put obučete odelo.

odela za maturu

odela za matursko vece

Pastelne boje, floralni i geometrijski dezeni, kombinacije pantalona i sakoa različitih boja i materijala, pa tako možete da uklopite pantalone od jednog odela, a sako od drugog… Oni koji ne žele da budu jedinstveni, da sami naprave odevnu kombinaciju, mogu da se odluče za komplet odelo. U ponudi su odela od različitih materijala, boja, dezena, tako da svako može da pronađe nšto skladno ukusu i prilici za koju kupuje odelo.

Oni koji ne bi da eksperimentišu, predlog je crno ili teget odelo. Za maturu je dozvoljena čak i kombinacija teget odela i crne, boja za koje se smatra da se baš i ne slažu. Kombinacija teget i crne boje je dobra varijanta za matursko veče, npr. crne pantalone i teget sako.

Kravatu možete da stavite, ali nije obavezna. Svakako će doprineti eleganciji, ozbiljnijem i svečanijem izgledu, kako dolikuje maturskoj večeri. Ukoliko ste se odlučili da stavite kravatu, trebalo bi da bude široka kao i rever na sakou. Dužina kravate bi trebalo da seže do šnale kaiša.

Za matursko veče birajte sakoe sa jednim ili dva dugmeta, klasične dužine, obllim reverima, strukiranih korojeva. Košulje su bele ili pastelnih boja, svetlo plava, svetlo roze, svetlo ljubičasta… u istoj boji kao i odelo ili u potpunom kontrastu. Pravilo ne postoji. Trebalo bi da birate kombinacije prema svom stilu, a ne kako moda i pravila nalažu. Odela  Za maturu možete odabrati i odela u vedrim nijansama, od visoko kvalitetnih materijala.

Dakle, najbolji izbor za mlađe maturante je da se opredele za neku opušteniju, kežual varijantu koja priliči njihovim godinama, dok je za starije, dozvoljen look koji naginje ka ceremonijalnom.