Trendovi u svetu venčanja neprestano se menjaju – od broja pozivnica , lokacije i uređenja prostora do verenickog i venčanog prstenja, venčanice, cipela i make upa. Svet venčanja u 2022. godini obelezice će nove trendove vencanice koje će se istaknuti kao jedan od njegovih najsjajnijih i najzanimljivijih delova. U godini ispred nas, trend venčanica koje izlaze iz okvira klasičnih venčanica bez sumnje će se nastaviti, ali s dodatkom povratka nekoliko elementa koje povezujemo s klasičnom idejom venčanice.

Pregled najvećih trendova iz sveta venčanica koja će obležiti 2022. godinu doneli smo vam ovde, a danas donosimo fokus na jedan od trendova – minimalističke venčanice.

Neodoljiva privlačnost minimalizma

Venčanice su dugo godina pratile moto “što veće i raskošnije, to bolje”. Raskošni detalji i aplikacije, slojevi tila, puni krugovi, teške suknje i korzeti bili su minimalno jedan, ako ne i svi elementi koji su stvarali popularne modele. Iako raskošne venčanice još uvek zauzimaju mesto u većini kolekcija bridal dizajnera, posljednjih nekoliko godina donelo je pomak prema jednostavnosti minimalizma. Popularnost jednostavnih venčanica dodatno je porasla tokom dve pandemijske godine u kojima su mnogi parovi birali manja i intimnija venčanja, a skladno tome, mlade su birale jednostavnije venčanice.

U 2022. godini venčanje će možda uključivati više pozivnica, ali jedno je sigurno – trend minimalističkih venčanica se nastavlja.

Najljepše minimalističke venčanice za 2022.

Od poznatih bridal brendova preko luksuznih modnih kuća i dizajnera do high streeta, nove kolekcije venčanica donele su neodoljivojednostavne, ali istovremeno vrlo posebne modele venčanica za sve ljubiteljice minimalizma. Među najpopularnijima istaknut će se jednostavne slip haljine, minimalističke venčanice sa kratkim rukavima jednostavnih linija te venčanice u mini ili midi izdanju koje će biti odličan izbor za gradsko venčanje. Bez obzira na dužinu, svima njima zajednička je jednostavnost linija, ali i poseban pomak koji im donose decentni detalji. Otvorena leđa, duboki V izrez ili spuštene naramenice i najjednostavnijoj venčanici daju im efektan izgled i onaj je ne sais quoi moment zbog kojeg ćete se u njoj osjećati posebno. Kada je o boji reč, uz snežno belu, popularni izbor bit će i off-white nijansa.

U nastavku donosimo pregled nekih od najlepših minimalističkih venčanica.