Muske kosulje za odela

Dugmad za manžetne imaju dve funkcije: da ukrase rukave na muškoj košulji, ali i da ih zakopčaju. Samim tim, važno je napomenuti da se ovaj sofisticirani simbol luksuza i vrhunske elegancije ne može nositi na običnim muškim košuljama. Neophodni su modeli muških košulja sa takozvanom francuskom, odnosno duplom manžetnom. Reč je o manžetni u dva sloja, sa pregibom, koja se za razliku od klasičnih ne zakopčava tako što se dve strane preklope, već naslone jedna na drugu, a potom se kroz predviđene rupice provuče dugmad. Ukrasni deo dugmeta se postavlja sa spoljne strane manžetne, dok kopča ostaje „skrivena“ na unutrašnjem delu. Ovaj tip muske kosulje za odela sa duplom manžetnom daje na ozbiljnosti i eleganciji.  Takođe dugmad za manžetne  je moguće nositi i na košuljama sa jednom manžetnom, ali samo ukoliko ona već ima predviđene rupice za ovaj modni detalj. Ovakve muske kosulje za odela se najčešće nose uz svečana muška odela i veoma je važno da manžetne budu pola centimentra ili centimetar duže od rukava muškog sakoa, kako bi dugmad došla do izražaja. Često se nose i uz poslovna muška odela ukoliko je važan sastanak u pitanju. S druge strane, dozvoljene su i ležernije varijante, koje ne uključuju strogu formu odela, ali to je već pitanje izbora, umeća i osećaja za modu.

muska odela

muska odela za svadbu cene

Rukavi sa duplim manžetnama nikad ne treba da se podvrću i ne treba da budu raskopčani. Kako muškarci imaju mnogo uži izbor od žena kad se radi o nakitu, dugmad za manžetne daju mogućnost ispoljavanja ličnog stila ili eventualnog nošenja skupog dragog ili poludragog kamenja i kristala.

Muske kosulje za odela sa duplom manžetnom šalju suptilnu poruku o muškarcu koja ih nosi – to je osoba koja brine o svom izgledu i ceni dodir elegancije i visokog stila. Svaki moderan muškarac trebalo bi da ima bar jednu košulju sa duplom manžetnom u ormaru.