Proleće je najlepše godišnje doba a meseci jun i jul su kao stvoreni za
svečanosti, proslave, venčanja ali i mature. Dok je prva asocijacija na maturu uvek dobar provod, pre nego što zabava počne morate da smislite šta ćete obući za matursko veče. Matura ne obuhvata samo i isključivo vreme proslave,nego i vreme koje provodite u pripremama za istu.

Kako da muškarac izabere pravo odelo za maturu?

Možda i najvažnija stvar je izabrati odgovarajući stajling i u kakvoj garderobi
proslaviti kraj školovanja u nezaboravnoj noći i dobrom provodu. Iako su
devojke preterano euforične u pripremama, nekako zanemarujemo jači pol.
Podjednako važno je izabrati pravo u moru muških odela za mature, kao i
savršenu haljinu, jer zaista je bitno kako izgledate.
Ovo veče je ono koje je prepuno brojnih sećanja i emocija. Mnogi srednjoškolci
ne shvataju da im uspomene na njega ostaju za ceo život i da nikako nije vreme
da obuku bilo šta, ili standardno košulju i farmerke. Pronalaženje dobitne
kombinacije koja ispunjava sve uslove da izgledate posebno, elegantno i
svečano je skoro pa obavezno.

Zašto je klasika neprolazan modni trend?

Malo nas odoleva trendovima koji nam se nameću u svim sferama pa tako i u modi. Ono što je istina da su ovakvi trendovi uglavnom sezonski i da za koju godinu, sam pogled na neki davno nošen komad izgleda smešno i neverovatno. Da li smo stvarno nekad to nosili i to sa ponosom, pitamo sami sebe. U situacijama koje su bitne i neponovljive, ne treba dovoditi sebe u ovu situaciju. Klasika je bezvremenska i muška odela zaista nikada ne izlaze iz mode.

Boja muškog odela za maturu

Bitna stvar pri izboru odela je prvenstveno njegova boja. Matursko veče je
svojstvena revija mladosti i lepote, pa gotovo da i nema greške pri izboru bilo koje boje. Od nešto smelijih boja do standardne crne, sve je apsolutno
dopustivo. Ako niste sigurni da li da vaš odabir bude odelo u nekoj drugoj boji,poput pink, žute ili bele predlažemo da se držite crne. Crna je klasična
tradicionalna boja koja ide uz bilo koju boju košulje i kravate.
Prednosti klasičnog crnog, plavog ili sivog odela je mogućnost ponovnog
korišćenja odela za bilo koju priliku u budućnosti. Jednom kupljeno muško
odelo u ovim nijansama, je upotrebljivo skoro bezbroj puta i na mnogo načina.Tako na primer, crni ili plavi sako možete kobinovati i sa farmerkama za ležerniju varijantu elegantnog izgleda čak i preko dana. A ako želite malo smeliji izgled za maturu, možete izabrati košulju u drugačijoj boji, koja će se takođe dobro uklopiti ispod crnog ili sivog odela.

Kravata ili leptir mašna?


Bez obzira na priliku, skoro uvek vam je potrebna kravata ili leptir mašna da biste upotpunili svoj izgled kada nosite muško klasicno odelo. To je inače mali i jednostavan dodatak ali i onaj koji celokupan izgled čini drugačijim. Iz tog razloga, ne bi trebalo da nosite odelo bez jednog od ova dva dodatka
Kada upoređujete leptir mašne i kravate i birate jednu od njih, važno je uzeti u obzir šta se lično vama više sviđa. Prednost leptir mašne u odnosu na kravatu je u njenoj jednostavnosti pri nameštanju. Postoji više različitih načina za vezanje kravate, ali nijedan od njih nije lak za početnike, što se za leptir mašnu ne može reći. Sa lakoćom ćete je namestiti i skinuti, dok jednom popuštena ili razvezana kravata zahteva veštinu da se ponovo namesti. Ukoliko to ne znate sami, morate potražiti pomoć nekog ko zna ili se suzdržati od bilo kakvog pomeranja i odvezivanja iste.


Modni dodaci kao nezaobilazan deo


Kada odaberete odelo, pravo vreme je da se posvetite i dodacima koji će vašem stilu dodati još malo elegantnog. Kaiš je prvi na spisku i odelo bez njega može izgledati nekompletno. Ako želite da izgledate najbolje što možete, potrebno je da kupite kaiš koji je tanji od onog koji nosite svakodnevno ili na farmerke. Elegantni uži, kožni kaiš sa metalnom kopčom je pravi izbor.Na maturu morate poneti i neke lične stvari, poput novčanika, telefona,maramica, ključeva i drugog. Idealno bi bilo da svom savršenom stilu, dodate i jednu manju kožnu torbu u koju možete spakovati sve to, a koja će vam dodati još jedan plus na celokupan izgled.