Muska odela za posao-Ako težite ka elegantnom izgledu, a pri tom smatrate da niste dovoljno stručni da procenite koji se odevni predmeti slažu, male smernice vam znatno mogu olakšati posao…

Naime, ima više različitih načina, na osnovu kojih biste mogli da popravite svoj izgled i zaista izgledate elegantno na svakom koraku. Iako nisu svi muškarci rođeni jednaki i ne mogu baš da izgledaju kao glumac koji tumači lik Džejmsa Bonda, nikako ne treba da odustanete u nameri da dobro izgledate, pa makar pri tom i napravili nekoliko grešaka.

Nezaobilazni detalj svakog muškarca, koji želi da izgleda elegantno, jeste bela ili svetloplava pamučna košulja. Iste možete nositi u gotovo svi prilikama i veoma lako kombinovati sa odelima –muska odela za posao u raznim nijansama i bojama. Manžetne, kojima ćete zakopčavati košulju, ne moraju nužno da budu previše obične i klasične. Posegnite ponekad i za onim modernijim, sa nekom duhovitom porukom. Svima onima koji žele da ostanu verni klasici, preporučujemo duple manžetne koje se zakopčavaju posebnim ukrasnim dugmadima.

Nećete pogrešiti ako u svom ormaru imate teget-tamnoplavo ili tamnosivo odelo sa diskretnim crvenim prugama, koje će izdužiti Vašu figuru, dajući Vam osećaj ležernosti. Kako bi još više i bolje istakli Vaš stas, odaberite sako sa jednorednim kopčanjem i dva dugmeta, koji predstavlja nepogrešivu kombinaciju.

Ukoliko nemate potrebu za izduživanjem svoje figure, dakle predpostavljamo da ste već dovoljno visoki i zadovoljni tom činjenicom, odaberite prugasta odela. Savetujemo Vam sako sa dva dugmeta, koji savršeno prijanja Vašem telu, sa ramenima koja su široka ali bez naramenica, kako biste izbegli opasnost da izgledate kao igrač ragbija. Zapamtite, važno pravilo, rukav sakoa nikada ne sme da pokrije manžetnu košulje.

Ovu kombinaciju mogli biste da upotpunite pantalonama sa jednom ili dve falte. Dobar izbor Vam je takođe košulja svetle boje sa visokom kragnom i špicevima. Ovo u isto vreme moderno i klasično rešenje, odaće o Vama neverovatan utisak elegancije.

Ako ste među mršavijom populacijom muškaraca, odaberite tamnoplave ili tamnosive kombinacije odela. Tokom leta su preporučljive lanene a zimi od tvida, somota ili vunenog štofa. Na ovaj način nećete izgledati kao ofinger, već ćete učiniti da svi koji Vas vide budu oduševljeni izborom koji ste napravili.