Muska odela kombinacije – saveti

Prilikom kupovine muškog odela, veoma je bitno da znate šta treba da tražite, kako da pronađete odgovarajući model i kroj odela, te razne kapute, košulje, kravate, cipele i satove koji idu uz odela.

Prva i najvažnija stvar je da odelo bude odgovarajuće veličine. Čak i da nosite najskuplje odelo na svetu, nećete izgledati dobro ako nije skrojeno prema Vašim merama.

Neki smatraju da visoko zakopčana kragna ide samo uz opušten stil odevanja, ali sjajno izgleda i sa poslovnim kombinacijama.

Tufne su sjajna šema koja daje svežinu odelu. Tufne ne smeju biti prevelike, inaće ce izgledati smešno.

Izbegavajte odela na kojima je šav suprotne boje konca u odnosu na boju štofa.

Neki stručnjaci preporučuju da se ne odšivaju džepovi na sakou, pošto će težina predmeta uništiti njihov prvobitni oblik.  Nefunkcionalni džepovi ničemu ne služe, a karta za koncert ili držač za vizit karte neće načiniti preveliku štetu.

Neko misli da je trodelno odelo previše dosadno, ali ako je prsluk šiven uz telo i krojen do pojasa – izgledaćete  vitko i moderno.

Šnala za kravatu ne sme da bude šira od Vaše kravate.

Razlika između klasičnog i staromodnog odela često se vidi u vrsti tkanine. Svevremena popularnost sivog odela zasniva se na luksuznoj kašmir vuni od koje je napravljeno.

muska-odela-za-vencanje-u-Beogradu-prodaja-kupovina-cena-cene-cenovnik

muska-odela-za-vencanje-u-Beogradu-prodaja-kupovina-cena-cene-cenovnik

Uvek raskopčajte sako kada sednete, bez izuzetka.

Nikada ne zakopčavajte sako sa dva reda dugmadi skroz do kraja (osim ako nema jedan red dugmadi koje je moguće zakopčati)

Izbegavajte previše modnih detalja, ako nosite džepnu maramicu i šnalu za kravatu razmislite još jednom pre nego što stavite i bros.

Kada nosite somotna odela, birajte ona sa sitnim ili krupnim somotom, ali pazite da nije toliko sitan da liči na pliš.

Tamnije ili ukrasne džepne maramice za sako izgledaju sjajno na svetlim odelima.

Uvek uklonite etikete sa svog novog odela, pre nego što ga obučete prvi put.

Obratite pažnju na vrstu tkanine, poželjno je da odelo bude od prirodnog materijala, i to 100% vuna. Naša preporuka je tkanje 160s, ta odela su prozračna, koža jednostavno diše, tako da ih možete nositi i u toplijem period godine.

Pantalone od odela se svakako skraćuju, za to je zadužena krojačica, čije usluge su Vam uključene u cenu odela, ukoliko ga kupite kod nas, u butiku muških odela ,,Formale”.

muska-odela-Beograd

muska-odela-Beograd

Obratite pažnju na kroj odela, za visoke muškarce su produžena odela, drop 8, sa dužim saoom, dok su za punije muškarce odela drop 4, koja imaju prostora za stomak I nešto kraći sako. Slim fit odela su strukirana, sa uskim ili poluuskim nogavicama.

Ništa nije bolje od britanskog stila. Italijanska odela su mekša I imaju suptilniju strukturu, dok odela engleskog kroja imaju definisan oblik, pogotovo u predelu ramena. Jednostavno, uvek izgledaju moderno.

Obratite pažnju na svoje mere. Možete da prepoznate dobro skrojeno odelo već na razdaljini od 50 metara. Pantalone treba da  u uske sa niskim strukom, a posebno u predelu ramena odelo treba da stoji kao saliveno.

Izbegavajte predugčka odela. Manžetne košulje bi trebalo da vire 1-3 cm.

Zakopčajte obavezno dugmad na manžetni košulje.

Siva odela su idealan izbor za posao. Takva odela se slažu uz sve. Elegantna su, a izgledaju i luksuzno.

Pre kupovine muškog odela obratite pažnju:

Kada je sako zakopčan do kraja, trebalo bi da između tkanine i grudnog dela ostane dovoljno prostora ili toliko da stane šaka, ni manje ni više.

Odelo nikada nemojte kupovati online, putem internet prodaje, jer veličina varira od proizvođača do proizvođača, čak I ukoliko ste probali sličan komad u obližnjoj prodavnici, I uverili se da je odelo taman u predelu ramena.

Rukavi sakoa bi trebalo da otkrivaju oko 2-3 cm manžetni. Ako to nije slučaj, probajte manji konfekcijski broj – tako ćete uštedeti na krojenju.

Tkaninu birajte na osnovu toga koliko ćete često nositi odelo. Najbolje rešenje je meka, dugotrajna vuna, poput vrste super 160s (mera se odnosi na to koliko fino je vuna ispredena, bilo koja vrednost manja od ove ukazuje da tkanina nije dovoljno izdržljiva).

Pantalone uvek postavljajte na struk, a ne na kukove. Takođe, u liniji struka bi trebalo da ostane slobodnog prostora širine jednog prsta.

Kada su u pitanju košulja I kravata, dve varijacije iste boje uvek izgledaju dobro zajedno.

Crne cipele upotpuniće Vaše crno odelo, dajući mu dodatnu teksturu I eleganciju, dok će bordo cipele savršeno ići uz tamno sivo odelo.

Bela podloga, zlatne kazaljke I braon kožni kaiš – sa ovim satom ne možete pogrešiti. Skroz crni sat je odlična kombinacija za crna ili siva odela.

Kaputi

Ukoliko ste već uložili vremena da sastavite savršenu kombinaciju, onda morate sve upotpuniti kvalitetnim kaputom. Bitno je pronađete model koji je skrojen baš za Vas.

Kapu na duplo kopčanje ne sme biti preterano širok, da ne izgleda ružno kada je otkopčan.

Kao I sivo odelo, sivi kaput nikada ne izlazi iz mode.

Teget plavo se slaže sa bilo kojim odelom u Vašem ormaru – uključujući I ono crno.