Muska odela bez kravate

Kako nositi odelo bez kravate?

Ako se osvrnete pravilo je bilo da su muskarci uz  odelo obavezno nosili kravatu ili leptir masnu i ako je jedno od ova dva elementa nedostajalo, to je bila uzasna greska u stilu.

Sada se sve malo promenilo, sad mozete nositi odelo I bez kravate. Vec nekoliko godina unazad kravata postaje malo zastarela u svakodnevnom zivotu, jer na kraju postaje preterano formalno, sto se vise ne prilagodjava svakodnevnom zivotu.

Cekajteeeee… To ne znaci da bacite sve kravate koje imate u ormanu, zapravo Vam ovde preporucujemo neke u slucaju da ih nemate. Ponekad ih mozete koristiti ( kad nosite odelo za vencanje, maturu ili ste kum) ali sada imate mogucnost da nosite odelo bez kravate a da izgledate super. Ono sto se sada desava je da morate pazljivo da pazite na to sta nosite I kako to nosite. Na primer, ako idete na vencanje sad je uobicajeno da ne nosite odelo ni smoking odelo, nekada je to bilo obavezno sada vise ne.

Da li zelite da nosite odelo bez kravate? Pa onda da Vam kazemo tacan nacin kako da to uradite. Ax! A ako zelite preporuke za muska odela ili smoking odela, pozivam Vas da posetite listu najboljih muskih odela.

Kada nositi odela bez kravate?

Pre nego sto razmisljate da nosenju odela bez kravate, trebalo bi da uzmete u obzir prilike kada mozete da nosite odelo bez kravate. Mesto na koje idete, vreme i prilika odredjuju estetsku liniju koju morate slediti.

Na primer, na posao mozete nositi odelo bez kravate, sve zavisi od pravila oblacenja koji je nametnut na vasem radnom mestu. Neke vrlo tradicionalne firme koriste razne dres kodove, ali drugi poslovi su mnogo fleksibilniji, ali do odredjene mere. Ne znaci da cete ici u trenerci, ali kravatu mozete ostaviti po strani.

Na drustvenim dogadjajima mozete se odluciti za muska odela bez kravate, ali to ce zavisiti od prilike. Neke proslave poput vencanja mogu biti dobar povod da nosite kravatu, posebno ako je na otvorenom, hladnim mestima i leti. Ako odete na koktel koji nije nuzno svecan, mozete i sa odelom bez kravate.

Sta ovo znaci? Da ne mozete u svim prilikama da nosite odelo bez kravate, ali to ce zavisiti od trenutka. Naucite da se  identifikujete kako se ne biste sukobili. Nosenje muskih odela bez kravate je trenutno moderno. Ako vise ne zelite da budete tradicionalni i po malo zelite pobeci od pravila, savrseno je vreme da to i ucinite. Iako ne nosite kravatu, obratite paznju na sve ostale odevne predmete. Nacin koji stvarate celinu je ono sto ce vas dovesti do uspeha da izgledate savrseno.

Savet za nosenje odela bez kravate

Buduci da ste se odlucili da nosite odelo bez kravate i da je povod najprikladniji za ovu odluku, trebalo bi da budete sigurni da je sve savrseno. Od glave do pete imati najprikladnije elemente jer centralni element ostavljete po strani. Evo nekoliko saveta za vas:

Izaberite savrseno musko odelo za svadbu, maturu …

Posto ne nosite kravatu, detalji su veoma bitni I odelo postaje centar. Sto se tice odela, mozete odabrati osnovna odela koja su crna, teget ili grafitno sive boje, koja ce uvek biti prilicno prakticna.

Ne samo da je boja bitna, vec i kako vam odelo stoji, trealo bi da bude savrseno. Ako cete se razveseliti ovakvim stilom, potrazite muska odela koja savrseno leze na Vasim ramenima, koje Vam je udobno i da vam nisu rukavi na sakou predugacki. Sto se tice pantalona, ne bi trebalo da budu previse uske I trebalo bi da imaju prirodan pad.

Izaberite pravu kosulju za odelo

Sledeci korak je muska kosulja, u ovom slucaju mozete biti malo opusteniji. Ako zelite nesto sasvim osnovno, mozete poceti sa belom kosuljom za odela. Bele muske kosulje su uvek elegantne i savrsene npr. Zu crna odela, ali i lezerni ako otkopcate prva dva dugmeta izgledacete mnogo opusteniji.

Ako zelite da se kladite na boju, pastelni tonovi su pravi izbor, sa druge strane, ako idete na vrlo neformalnu proslavu , sablon moze biti dobra opcija, ali ni u kom slucaju ne preterujte sa jakim bojama ili teksturama. U slucaju da zelite da idete dalje , mozete oddabrati vise alternativnih kosulja, poput nekih sa slomnjenom kragnom. Koja daje vrlo moderan i zabavan stil. Sledeci nivo na koji mozete da se penjete je da nosite dzemper ili psluk sa kosuljom. U tim slucajevima to bi trebao biti vrlo slucajan dogadjaj da bi ste to mogli nositi.

Nosite moderne cipele za odela

Cipele za odelo morate pazljivo odabrati zu odelo jer su veoma vazne za Vas stil, imate nekoliko mogucnosti. Jedna od najcescih i osnovnih kupovina cipela su oxford cipele, koje su klasika u muskoj odeci. Mozete odabrati crne cipele, smedje, braon i teget cipele za odela. Bilo koja od njih je pun pogodak.

Ako svoj izgled zelite da ucinite malo lezernijim, pristaju natikace ili cipele sa malo debljim djonom u lezernom stilu. S druge strane, ako svom izgledu zelite da date moderan i potpuno drugaciji izgled, mozete da odlucite da nosite patike, ali nemojte preterivati, bele patike mogu vrlo dobro da izgledaju na odelu, odelo sa patikama.  Ovaj stil sa cipelama za muska odela mnogo bolje kada celo odelo nosite sa klasicnom belom muskom kosuljom, ali ako ste odabrali smoking odelo mozete nositi kosulju sa slomljenom kragnom za leptir masne.