Priča o prvom medenom mesecu počinje još pre 4.000 godina, kada je u starom Vavilonu mladin otac poklanjao mladoženji veće količine medovine, koju je onda veseli mladoženja ispijao čitavih mesec dana posle venčanja. Druga verzija iste priče kaže da je mladoženja svoju dragu “zatvorio” na jedno skriveno mesto daleko od očiju porodice, gde su onda zajedno, takođe mesec dana, ispijali medovinu, kako bi im dala još više ljubavnog zanosa.

medeni, mesec, medeni mesec, najbolje, destinacije, za, u, Srbiji

medeni, mesec, medeni mesec, najbolje, destinacije, za, u, Srbiji

Danas, iako on retko traje mesec dana, priča o medenom mesecu ima sretan nastavak i skoro da je postalo pravilo da se ulazak u bračne vode začini nekim egzotičnim ili možda samo simboličnim putovanjem. Bez obzira na finansijske mogućnosti i snove, romantika najviše zavisi od nas samih, pa tako ne morate da otputujete na kraj sveta da biste pronašli sretne trenutke; ponekad su dovoljni i vikend izlet u prirodu i noćenje pod šatorskim krilom. Većina ljudi medeni mesec doživi samo jednom, zato je sve manje od posebnog – nedovoljno. I ne brinite ako ćete taj put morati da preskočite neku egzotičnu plažu, i bliže destinacije ponekad mogu da Vas iznenade svojom nikada ispričanom pričom, a daleki krajolici uvek mogu da pričekaju neki povoljniji trenutak.

medeni mesec putovanje

medeni mesec putovanje

Dobro planirano bračno putovanje nekoliko meseci unapred glavni je ključ uspeha. Nikada ne zaboravite da se savršen medeni mesec ne događa sam po sebi i da često ni poveći uplaćeni iznos neće biti garancija Vašeg zadovoljstva. Evo nekoliko saveta kako da se sve dobro oraganizuje i da to zaista bude medeni mesec.

Odvojite dovoljno vremena da sa svojim partnerom ili svojom partnerkom popričate o tipu odmora koji bi zadovoljio obe strane: da li više želite opuštajući pasivni odmor, turu koja će obuhvatiti više razgledanja, da li težite luksuzu ili all inclusive usluzi, možda šopingu; da li više želite adrenalin i aktivni odmor, jer iako će Vam se nekada učiniti da pojedine destinacije pružaju apsolutno sve, ne treba očekivati da će baš svako putovanje u istoj meri objediniti sve Vama potrebne atribute.

medeni mesec, daleka putovanja

medeni mesec, daleka putovanja

Dogovorite se o budžetu koji ste spremni da odvojite za put, uključujući i sve troškove koji ne ulaze u cenu aranžmana (izleti, izlasci, suveniri, napojnice).

Odaberite termin putovanja koji bi Vam najbolje odgovarao. Obiđite turističke agencije i sakupite što više brošura, pretražujte po internetu kako bi Vam slika o pojednim destinacijama bila što jasnija, proučite aranžmane koji se posebno nude za bračna putovanja.

Obavezno proverite kakvo će biti vreme na destinaciji u koju putujete, monsuni mogu da pokvare i najlepše pejzaže. Popričajte s prijateljima koji već imaju iskustva u bračnim putovanjima i poslušajte njihove savete.

medeni mesec, putovanja, forum, ideje, ponude, cene, cena

medeni mesec, putovanja, forum, ideje, ponude, cene, cena

Razmislite o mogućnosti bračnog putovanja kao poklona za venčanje. Sigurno će se naći neko ko nema ideju za Vaš svadbeni poklon. Stavite bračno putovanje na listu želja.

medeni mesec, destinacije, egyotiicne, romanticne

medeni mesec, destinacije, egzotiicne, romanticne