Ne postoji ništa tako lepo ili romantično kao letnje venčanje – tople letnje noći, romansa u vazduhu sa mirisom cveća i prolećno cveće iznad venčanog luka. Postoji samo jedan problem. Vruće je, a na dan kada ste već malo pod stresom, poslednja stvar koju želite je da se osećate zarobljenim u teškom odelu i da se udavite u sopstvenom znoju. Danas smo odabrali ideje tima Formale o idejama letnjih venčanih odela koje će vas ostaviti smirenim, hladnim i samopouzdanim uprkos vremenskim prilikama.

Muška odela za venčanje ima šaljivu reputaciju da je neprijatna, znojava i generalno iritantna za nošenje. To je uglavnom zato što mali broj muškaraca nosi odelo iz dana u dan, tako da i težina i stajling koji pokrivaju mogu da deluju prevlašćeno. Dodavanje letnjeg sunca u mešavinu može izgledati skoro nepodnošljivo. Dobra vest je da se većina ovih nedostataka može lako izbeći pronalaženjem pravih letnjih smokinga koji će vam biti prijatni i samopouzdani i da se uverite da dobro pristaju. Ne samo da ćete se osećati samopouzdanije, već ćete i izgledati fantastično i sveže celog dana.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine letnjeg odela?

Dok su boja, kroj i materijal važni kod letnjih odela, dobro krojenje je zapravo prvi i glavni način da ostanete hladni i uglađeni bez obzira na temperaturu. Ako želite da izgledate sjajno, a da se ne znojite do smrti, potrebno je nekoliko prilagođavanja. Muška odela za venčanje obično koristi istu vrstu strukiranih konstrukcija koja se koristi u poslovnom odelu. To je u redu ako se venčavate u hladnoj sezoni, ali je verovatno previše za letnje venčanje. Zato ćete uglavnom želeti da kupite malo manje strukirano odelo koje će vam pomoći da se osećate udobno,prijatno.

Nestrukturirana ili ti polustrukirana odela prijatnije pristaju uz telo, omogućavajući protok vazduha za hlađenje. Imajte na umu da nestrukturirano, međutim, ne znači vrećasto ili neformalno. Na kraju krajeva, želite da izgledate pametno i otmeno. To znači da će kroj odela biti osnovno skriveno oružje u vašem izgledu. Međutim, postoji nekoliko drugih ključnih aspekata koje treba uzeti u obzir u odnosu na tkaninu koja se koristi za stil koji odaberete, pa hajde da malo prodiskutujemo i o tome.

Koji materijal je najbolji za letnje odelo?

Nakon odabira tkanina za koju se odlučite za letnje venčano odelo biće najvažniji deo u određivanju da li će vam biti udobno ili toplo. Tradicionalno, muška odela su napravljena od vune.Da li se već osećate malo skuvano? Nemojte odmah otpisivati vunu. Mogu se koristiti različite težine i mešavine, tako da je savršeno moguće koristiti laganu vunu i napraviti praktično, hladno odelo, posebno ako se odlučite za delimičnu postavu,tj postavu sakoa koja nije dupla . Što je vuna lakša i što manje postave, odelo će biti manje izdržljivo. Vuna ima otvoreno tkanje koje je i hladno i elegantno.

Ono što se tiče vunenih odela je da čak i kada su dovoljno lagani i udobni za nošenje tokom leta, ne izgledaju uvek tako. Ovo takođe u velikoj meri zavisi od boje i kroja, ali tamnije nijanse vune mogu izgledati previše formalno za venčanje na plaži ili dnevnu letnju proslavu, čak i ako je samo odelo praktično za događaj. Srećom, postoji mnoštvo tkanina tamnih i dizajniranih posebno za odela za toplo vreme.

Hajde da odmah skinemo poliester sa stola. Odela od poliestera su NE-NE u bilo kom trenutku. Izgledaju jeftino i osećaju se jeftinije. Po toplom vremenu, oni vas znoje i imaju tendenciju da se osećate jako neprijatno u njima.Samim tim što su dosta jeftinija,dosta ćete se osećati loše u njima. Ostavite ovaj materijal za neku manje bitnu priliku ako želite da izgledate dobro.

Vrste odela za letnje venčanje?

Na vrstu odela koje ćete nositi za letnje venčanje u velikoj meri će uticati ne samo vreme, već i kodeks oblačenja događaja. Letnje večernje venčanje sa crnom kravatom će se razlikovati od dnevnog venčanja na plaži sa neobičnom, ležernom atmosferom.

Većina odela, kako ih zamišljamo, su ono što je u industriji poznato kao jednostruka odela. Oni mogu biti dvodelni (kao što se često viđa u sali za sastanke) ili trodelni (gde se ispod nalazi prsluk). Možda biste želeli da automatski isključite trodelno odelo na vrućini, ali to je neverovatno popularan izgled za svatove, posebno zato što možete da ostanete svečani na prijemu čak i ako odbacite sako sve dok koristite prsluk sa reverom .

Zanimljiv, ako ne i potpuno interesantan, alternativni stil letnjeg venčanog odela je izgled sa dvostrukim kopčanjem. Ovo je „sjajniji“ i zanimljivije drugačiji kroj od uobičajenih, ako ne i potpuno sjaja, alternativni stil letnjeg venčanog odela je izgled sa dvostrukim kopčanjem. Ovo je „sjajniji“ i zanimljivije drugačiji kroj od uobičajenog odela i mogao bi biti veoma lep način da se izdvojite iz gomile na dan venčanja kao mladoženja. Može biti podjednako prikladno i za gosta ako na odgovarajući način odaberete dodatnu opremu i svoj ukupan izgled odela i mogao bi biti veoma lep način da se izdvojite iz gomile na dan venčanja kao mladoženja. Može biti podjednako prikladno i za gosta ako na odgovarajući način odaberete dodatnu opremu i svoj ukupan izgled.

Da li želite odelo ili smoking?

Naravno, formalna venčanja su jedno od retkih mesta gde se smoking obično koristi. Smokinzi, koji se ponekad od milja zovu odela pingvina zbog svojih klasičnih crno-belih boja, neverovatno su formalna, tako da nisu prikladni za sva venčanja, posebno za letnja venčanja.

Moderni smokinzi se takođe mogu izraditi u nizu tkanina i boja kako bi bili malo manje formalni. To je neobično letnje venčano odelo za mladoženja, ali može da funkcioniše, posebno kada mlada takođe nosi veoma dugačku i svečanu haljinu-venčanicu.

Koja boja odela je najbolja za letnje venčanje?

Leto zahteva svetliju svečanu odeću. Ovo može biti malo izvan vaše zone udobnosti, posebno ako imate bledi ten kože koji je teško uskladiti sa bledim bojama. Letnja venčanja pružaju savršenu priliku za igru sa bojom i štampom. Svadbena zabava će verovatno biti ograničena celokupnom temom venčanja i bojama, ali gosti mogu da istraže bilo koju opciju koja im odgovara, osim ako niste zamoljeni drugačije.

Plava je uvek siguran izbor za muškarce. Preskočite mornaricu jednom i idite na smelije boje. Vjenčanja na plaži, ili venčanja bez formalne strukture, savršena su prilika da isprobate svetlo sivo, ljubičastu ili čak zelenu. Jarko crvena ili plava mogu biti uveče, ali mogu biti neodoljiva tokom dana. Ako je to tradicionalno venčanje, možda biste želeli da ovo tonirate prema bordo. Crvena je već dugi niz godina zabranjena boja za gošće, i to je ograničenje koje tek počinje da se krši (i ne slažu se svi), pa biste možda želeli da budete malo oprezni.

To je najbolje ako imate budžet da kupite neobično odelo ili ćete kasnije dobiti vrednost od bledog ili svetlog odela. Ako je to van budžeta, onda se odlučite za zabavnu boju u svom dodatku i izaberite bledo neutralni koji će biti lakši za ponovnu upotrebu. Meke sive i plave boje ili klasični ugalj pristaju gotovo svakom odelu za letnje venčanje i praktični su za nošenje. Smeđe ili bledo sive boje takođe mogu dobro funkcionisati.

Jako je važan i prostor gde će se održati venčanje.

Ključno od njih je gde će se događaj održati, kao i doba dana. To znači da nešto što bi moglo biti savršeno prikladno za noćno venčanje neće biti na mestu na drugom mestu tokom dana. Kao opšte pravilo:

*Što je manje formalno mesto, to je manje formalno vaše odelo (i obrnuto): plaži je potrebno mnogo manje formalnosti nego plesnoj sali

*Na otvorenom je potrebno manje formalnosti nego u zatvorenom: Mnoga letnja venčanja idu napolje bez obzira na formalnost, a ako par ima pravila oblačenja poput crne ili bele kravate, ovo bi moglo da nestane. Opet, venčanju na plaži ili u bašti će verovatno biti potreban opušteniji izgled od događaja u zatvorenom

*Tokom dana je potrebno manje formalnosti nego uveče: jutarnja venčanja mogu biti malo formalna (mislite na doručak sa šampanjcem), gde su popodnevna venčanja obično najmanje formalna, a noću se vraćaju na formalnost.