KRAVATE MUSKE

KRAVATE MUSKE – Dok poslovna odela imaju tendenciju da budu tradicionalno definisana, Vaši odevni predmeti bi trebalo da budu sve osim dosadne odeće. Imajući ovo na umu, donosimo Vam kompletan vodič za muške košulje, muška odela, kravate i kombinacije boja koje će Vam pomoći da dobro izgledate.

Kombinovanje boja može da predstavlja problem i kod najstilizovanijih nuškaraca. Ako želite da Vaša garderoba za posao ne bude dosadna, moraćete da se pozabavite bojama. Vreme je da se upoznate sa paletom boja.

Poznavanje palete boja je korisno kada je u pitanju uparivanje kombinacije odela  sa košuljama, što Vam omogućava da prepoznate boje koje su komplementarne, kontrastne i slične. Iako se može koristiti kao grub vodič za uparivanje Vaših muških košulja i odela, trebalo bi da ste svesni da je jedna stvar nešto u teoriji, a druga u praksi. Paleta boja je informativnog karaktera. Savršena kombinacija muških kravata i košulja dolazi iz iskustva! Slične boje su one koje se nalaze na istoj polovini kruga, komplementarne boje su one koje se nalaze direktno nasuprot boje, a kontrastne boje su one koje su razdvojene tri sekcije. Ako uzmemo na primer crvenu: njene slične boje su ljubičasta i narandžasta, kontrastne boje plava i žuta, jer su odvojene tri sekcije, a komplementarna je zelena.

odelo, odela, kosulje, kravate, muska, za muskarce

kombinacije-odela-boje-teget-plavo-plave

Ako znate da uparite mušku košulju i mušku kravatu – to znači da imate ukus za modu. Ukoliko budete kreativni sa svojom kravatom i košuljom, to je jedan od najboljih načina da pokažete da se razumete u modu, ali je isto tako jedan od najlakših načina da pogrešite. Pre svega, boje i šare mogu delovati zbunjujuće pojedinačno, a pogotovo kada počnete da ih kombinujete – sve to može izgledati veoma loše.

Ako želite da odate utisak da ste neko ko ima ukusa za modu i da ste se zaista potrudili da ne izgledate bezveze u svom muškom odelu, pred Vama je niz saveta, koji će Vam olakšati kombinovanje muškog odela, muške košulje i muške kravate.

Košulje i kravate – pravila

Slične boje mogu dobro izgledati zajedno, ali bi trebalo da postoji dovoljna razlika između nijansi Vaše košulje  i kravate. Npr. ukombinujte plavu košulju i mornarsko plavu kravatu. Komplementarne boje treba pažljivo upariti, dok je kontrastne boje slakše zajedno uklopiti. Zelena i crvena su najbolji primer kontrastnih tonova koji odlično funkcionišu zajedno. Primera radi, dobra kombinacija bi bila plava muška košulja, crvena muška kravata (jer je kontrastna boja) i teget muško odelo. Ključ kombinovanja je da se nose različite nijanse – plava muška košulja i narandžasta muška kravata su pun pogodak. Još jedno pravilo je da je muška kravata uvek u tamnijoj nijansi od muške košulje – ovo bi trebalo poštovati bez izuzetka. Najlakše je nositi kravate sa šarama uparene sa belom muškom košuljom, ali gde je tu zabava. Igrajte se bojama i unesite novu dimenziju u svoj izgled.

Nikada ne možete pogrešiti sa tradicionalnim bojama za izbore svojih košulja. Uverite se da imate košulje u bojama koje se najlakše kombinuju, poput bele, plavičaste i bledo roze. Ovo će Vam pružiti više slobode kada želite da uklopite svoje košulje sa kravatom. Takođe, muška odela (crna, siva, teget, kraljevsko plava) ukombinovana sa jednobojnom muškom košuljom Vam pružaju mnogo šansi za eksperimentisanje kada su muške kravate u pitanju. Svaki put kad ste u prilici da nosite odelo potrebno je samo da promenite kravatu i delovaće kao da imate sasvim drugačije odelo.

teget odelo kombinacije

Kombinacije za teget odela, plava, siva

Odabir kravate

Uvek se trudite da kupujete lepe kravate, ali ako imate loš ukus onda bi trebalo da se posavetujete sa nekim. Ne mora da znači da su skupe kravate uvek lepe i dobre. Zato je pri kupovini kravate, najbolje da se odlučite za one koje ćete najlakše kombinovati. Kada je širina kravate u pitanju, ona bi trebalo da odgovara širini revera muškog odela.

Bela muška košulja

Kombinacije koje se zasnivaju na beloj muškoj košulji mogu biti raznovrsne i one Vam daju najveću slobodu. Možete kombinovati različite šare, boje i dezene.

prodaja muskih odela Beograd cene

crno odelo, bela košulja, kombinacije

Bela košulja / crna odela – kombinacija
Ukoliko želite klasičnu kombinaciju, odaberite crno odelo ukombinovano sa belom košuljom. Kombinacija bele muške košulje i crnog odela je bezvremenska. Većina boja dobro funkcioniše sa crnom i belom bojom, jer su to osnovni tonovi. Kompletan utisak možete upotpuniti i zanimljivom kravatom, jarkih i vedrih tonova.

predlozi za kombinovanje bele košulje uz crno odelo

ideje za kombinovanje crnog odela

Bela košulja/siva odela – kombinacija

S obzirom da je sivo i belo neutralnije, neka Vaš izbor u ovoj kombinaciji bude npr. ljubičasta muška kravta . Siva slim fit odela sa belim košuljama mogu se upotpuniti i sa crvenim tonovima kravata. Sivo odelo određene nijanse, bela svečana košulja i dezenirana kravata su neki od predloga. Dezen kravate može sadržati boju odela, ali u tamnijoj i svetlijoj nijansi, a može se i uvesti neka potupno nova boja koja će “osvežiti” kombinaciju i učiniće da stil bude malo ležerniji.

sivo odelo kombinovanje

svecane,bele, muske, kosulje, kombinacije, sa, sivim, odelom

Kombinacija bele kosulje i mornarsko plavog odela
Bela i plavo odelo su se pokazala privlačnom kombinacijom boje za savremenog čoveka, posebno za poslovni izgled. Igrajte sa različitim varijanstama muške kravate kao što sunpr. žuta muška kravata ili narandžasta kravata. Alternativno rešenje su višnja crvena boja ili bordo muška kravata – klasičnom načinu da interpretirate mornarsko plavo odelo sa belom košuljom.

muska, odela, plava, mornarsko, kraljevsko, bela, kosulja, kombinacije

kombinacije bele kosulje i mornarsko plavog odela

Plava i roze boja – kako kombinovati?

Kombinovanje plave muške košulje i roze muške košulje sa različitim kravatama pokazaće sve Vaše sposobnosti.

Plave košulje kombinacije
Plava je jedna od najboljih odabira kada idete u kupovinu savršene košulje za odelo. Prvo, to je promena od klasične bele, ali je i dalje konzervativna i formalna. Plave košulje su  takođe sjajan izbor kako biste osvežili bilo koju kombinaciju muškog odela, bilo ono crno, sivo, teget plavo ili mornarsko plavo . Svetlo plava košulja je najbolji izbor, jer se dobro uklapa sa različitim bojama i dezenima kravata. Svetlo plava takođe dopunjuje niz tonova kože i boja kose.

Najbolji način da uparite svoje odelo sa plavom košuljom je da se držite klasike. Unesite malo raznolikosti kada kombinujete plavu košulju sa tamnim muškim odelom. Nosite tamnije šare ili boje koje su slične boji Vaše košulje.

Narandžasta je komplmentarna boja, pa će se narandžasta muška kravata lepo uklopiti sa svetloplavom muškom košuljom.

Žuta i crvena su kontrastne boje, tako da će se žuta muška kravata i crvena muška kravata najbolje slagati sa plavom muškom košuljom.

Zelena je slična, pa ako želite prefinjen izgled iskombinujte zelenu mušku kravatu sa plavom muškom košuljom.

sivo musko odelo kombinacije

plava muska svecana kosulja kombinacije

Plava košulja/sivo odelo – kombinacije
Kada kombinujete plavu košulju sa sivim odelo, želećete da napravite kontrast između košulje i kravate. Najbolji način da se ovo uradi za ovu kombinaciju jeste da se odlučite za mornarsko plavu kravatu, koja je i dalje u istoj porodici boja, ali se razlikuje od nijanse plave košulje. Isprobajte svilene kravate za dodatni sjaj. Alternativno, odlučite za ružičastu ili ljubičastu mušku kravatu, kako biste dobili kontrast, a da ne eksperimentišete previše sa bojama kravate.

siva muska odela, kombinacije, kravate, kosulje

kombinacije sivog odela sa kosuljom i kravatom

Roze muška košulja:

Kombinacije roze košulje sa muškim odelima i kravatom

Košulja u roze boji može biti osveženje u monotoniji boja košulja. Ovaj ton takođe može doneti malo više vedrine za odela standardnih boja: crna odela, siva odela, teget odela, kraljevsko plava odela. Ružičaste košulje koje odaberete ne bi trebalo da budu u velikoj meri pigmentirane, pa se odlučite za blage tonove kako biste dopunili prateće odelo: mornarsko plavo, sivo ili crno. Trik za uparivanje odgovarajućih boja sa ružičastim je da se radi sa kontrastnim i sličnim bojama.

Slične boje su ljubičasta i svetložuta, odlučite se za ljubičastu mušku kravatu ili svetložutu mušku kravatu i ne možete da pogrešite.

Zelena boja je komplementarna, pa će zelena muška kravata biti pravi izbor ukoliko želite da se izdvojite iz mase.

Plava je kontrastna boja, složićete se da nema ničeg lepšeg nego kombinovanje plave muške kravate i roze muške košulje.

Roze košulja/sivo odelo – kombinacije
Ljubičica će dopuniti tonove ružičaste boje, a takođe dobro odgovara neutralnosti sivog odela.

odelo, odela, muska, musko, sivo, plavo, crno, teget, kombinacije

muska, siva, odela, kombinacije

Prugaste muške košulje

Odlazimo na polje prugastih muških košulja, gde stvari počinju da budu zanimljive. Osnovna pravila boja i dalje važe, ali kombinovanje prugaste muške košulje sa muškom kravatom zahteva malo umeća. Važno je samo jedno pravilo – veličina i skala šare.

Mušku košulju na veće pruge trebalo kombinovati sa tanjom kravatom, a mušku košulju na uže pruge sa kravatom koja je šira.

Kada je u pitanju muška kravata na pruge, ona se može kombinovati sa muškom košuljom na pruge, i to je dobra kombinacija sve dok pruge nisu iste debljine.Takođe, važno je da pruge na muškoj kravati i pruge na muškoj košulji nisu u istom pravcu. Na primer, muška košulja sa horizontalnim prugama može da se iskombinuje sa muškom kravatom sa vertikalnim ili dijagonalnim prugama.

Košulja na kockice

Muške košulje na kockice (karirane muške košulje) zahtevaju uvek veći naglasak na kravati, kako bi se izbeglo šarenilo, koje može biti postignuto ako previše naglasite košulju. Možete nositi kravate, koje su deblje i tamnije nijanse od košulje. Takođe, i pruge su prihvatljive, ali pazite da odaberete kravatu koja je sa debljim prugama i koja je u nijansi neke boje koja se nalazi na košulji i nećete pogrešiti.

ideje, za, kombinovanje, sivog, muskog, odela

muska, odela, siva, crna, teget, plava, kombinacija

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.