Kozne cipele za odelo – kako uskladiti cipele sa odelom

Kozne cipele za odelo – pet najčešćih boja odela su teget, siva ili svetlo siva, grafitno sivo, braon i crna. Kombinuju se sa tri različite boje cipela.

Strogo poslovni stil je jednostavan – grafitno sivo ili teget odelo i crne cipele.
Ali ako imate nešto ležerniji dress code dobijate mogućnost da kombinujete različite boje kože sa njima. To je ujedno i kamen spoticanja za mnoge muškarce jer tu najčešće prave grešku, što celu kombinaciju čini neprihvatljivom.

muske cipele za maturu

muska odela za maturu

Izdvajamo neke od kombinacija koje možete iskoristiti.

1. Kraljevsko plavo odelo

Upariti sa:
-crnim cipelama
-braon cipelama
-crvenom ili Burgundy (Mahagoni) bojom cipela

Mornarsko odelo može se upariti  sa sve tri glavne boje muških kožnih cipela. Čak ga možete uparivati i sa drugim egzotičnim bojama, ukoliko ih imate, jer plava boja  generalno pravi dobar kontrast.
Boja kože najviše doprinosi stavu i formalnosti u kombinaciji sa ovom bojom odela. Crne cipele su strogo poslovni stil, braon su nešto ležernije, dok crvene ili  Burgundy odaju stav potpune slobode i ležernosti. veleprodaja muske obuce

2. Sivo i svetlo sivo odelo

Upariti sa:
-crnim cipelama
-braon cipelama
– crvenom ili Burgundy (Mahagoni) bojom cipela

Srednje siva odela su manje formalna od mornarskih i dele sličnu fleksibilnost. Možete ih efikasno upariti sa bilo kojom bojom kože. U slučaju ove boje, crna boja cipela je najbolja opcija ako ste uz to odabrali belu košulju i kravatu. Ovo odelo nije potpuno odgovarajuće za strogo poslovni stil jer je boja isuviše svetla. Braon i Burgundy cipele daju dozu ležernosti, a najbolje funkcionišu kada i boja košulje ima tu notu.

3. Braon odelo

Upariti sa:
-braon cipelama
-crvenom ili Burgundy (Mahagoni) bojom cipela

Nikako ne uparivati sa crnim cipelama!
Braon odela funkcionišu sa skoro svim nijansama braon cipela. Ipak, ono što želite je vidljiv kontrast između cipela i odela, ukoliko su isti –  međusobno se isključuju i tada izgledate jednolično.
Generalno je bolje da je boja cipela tamnija od odela ali sve dok pravite kontrast – kombinacija funkcioniše!

4. Grafitno sivo odelo

Upariti sa:
-crnim cipelama
-crvenom ili Burgundy (Mahagoni) bojom cipela

Nikako ne uparivati sa braon cipelama!
U ovom slučaju najbolje je birati crne cipele ili tamnu varijantu Burgundy boje  za opušten a ipak elegantan izgled.

5. Crno odelo

Upariti sa:
-crnim cipelama

Ne uparivati sa braon ili Burgundy bojom. Crna boja nije fleksibilna, zato generalno preporučujemo ugalj sivu ili teget boju odela kao prvi izbor. Ukoliko imate crno odelo, uparite ga sa crnim cipelama za poslovne prilike. Svaka druga boja cipela, u kombinaciji sa ovim odelom, će izgledati previše neobavezno. veleprodaja muske obuce