Ako ste potrosili odredjen novac u kupovinu stampaca, može biti prilično frustrirajuće ako stampac ne stampa dobro ili pokazuje gresku prilikom ispisa, ostavlja otisak I slicno. Ovdje govorimo o tom frustrirajucem iskustvu da prilikom stampe, document bude iskrivljen ili zacepkan, mutan, lose odstampan. Sa papirom koji drzite u ruci verovatno razmišljate sta je to sto je pogresno uradjeno, jer na papiru nije isti document kakav ste zeleli da odstampate. Ako primetite da nedostaje kvalitet prilikom ispisa, možda je vreme da proverite glavu svog stampaca. Blokirane ili začepljene glave stampaca čest su problem s tonerom u stampacu, posebno onima koji se retko upotrebljavaju. Dobra vest je da je to problem koji nije teško proveriti i ispraviti.

Ovde pročitajte tri metode koje preporučujemo za čišćenje i održavanje vaših inkjet glava stampaca.

Proverite jesu li se toneri jednostavno potrošili

Prvo, ako svetlo na stampacu treperi znači da je malo tonera u stampacu, pa samim tim da problem verovatno nije rezultat bilo kakve blokade. Možda ćete morati da zamenite istroseni ulozak novim. Zamenski uložak visokog kvaliteta potražite na https://shop.bg-blink.com  Ako vam toner u stampacu ne govori ništa o niskoj kolicini tonera, možda je došlo vreme da pogledate glavu stampaca i uvrstite jedno od ova tri rešenja.

#1. Mehanizam unutrasnjeg čišćenja

Postoji dobra verovatnoca da vaš stampac zapravo ima unutrasnji mehanizam čišćenja. Ako ste ga primetili, a začepljenje je samo delimicno, korišcenje internog mehanizma za čišćenje stampaca može biti više nego dovoljno za postavljanje stampaca. Unutrasnji mehanizmi ciscenja prisutni su na velikoj vecini modernih stampaca. Glave za ispis su prilično osetljive, a ovi unutrasnji mehanizmi čišćenja dizajnirani su tako da ne preopterećuju i ne oštećuju glave stampaca. Iz tog razloga ovi unutrasnji mehanizmi čišćenja se najbolje koriste i deluju najbolje kada se uklanjaju svetlosne prepreke i delimicne blokade. Ako imate pokrenut unutrasnji mehanizam čišćenja, a rezultati još uvek nisu dobri, treba pronaći uzrok problema.

#2. Izopropilni alkohol

Boja je dizajnirana tako da kad se osuši na pogrešnom mestu, čišćenje može biti teško. Ako ste isprobali unutrasnjimehanizam čišćenja i dalje ne dobijate optimalne rezultate, možda biste trebali pokušati ručno očistiti osušenu boju koja uzrokuje probleme s izopropilnim alkoholom. Većina glava za ispis sadrži sundjer koji je najčešće mesto začepljenja. Ovi sundjeri su prilično osetljivi i mogu se oštetiti ili čak otopiti ako dođu u dodir s tekućinama osim vode ili izopropilnog alkohola. Izopropilni alkohol koristi se na mestu gde je dovoljno jak da olabavi i očisti suvuboju, a istovremeno nije dovoljno jak da uzrokuje oštećenje sundjera na glavi stampaca ako se koristi umereno. Probajte sa izopropilnim alkoholom, a ako naiđete na probleme, možete krenuti korak dalje.

 

#3. Metoda natapanja

Ako ste isprobali unutrasnji mehanizam čišćenja i izopropilni alkohol, a i dalje imate problema s čistim i bistrim otiskom, možda je došlo vreme da izvadite glavu stampaca i natopite je. Mešavina vode i amonijaka jedan na jedan (pazite da ovo ne udišete) pruzice glavi stampaca ono što treba da se očisti i vrati u potpuno radno stanje.

Zamenske boje i toneri na sajtu bg blink

Čišćenje glave stampaca može vam pomoći da najbolje iskoristite spremnike s bojom i zamenki toneri, ali s vremenom će doći vreme za zamenu istrošenog uloška. Ako tražite zamenske tinte i tonere za svoj pisač, https://shop.bg-blink.com  je mesto na kojem treba potraziti tonere. U ponudi imamo veliki broj zamenskih tonera po cenama koje sigurno neće probiti vaš izdvojeni budzet. Takodje procitajte razlike izmedju zamenskog I originalnog tonera, pa cete se odlučiti za kupovinu onoga koji vam je potreban. Kontaktirajte nas za sva dodatna pitanja.