IZNAJLJIVANJE VENCANICA CENA

Iznajmljivanje vencanica cena – Sastavili smo listu od 10 saveta koji će Vam pomoći u pripremi i kako izabrati pravu venčanicu. Ono što je najbitnije je da se zabavite i obavezno povedete drugarice sa Vama. ?

1) Budite spremne da kažete “da” Vašoj venčanici

Kada krenete da tražite venčanicu, spremite sa da kažete “da” Vašoj haljini. Možda ste već našle svoju idealnu haljinu na Internetu i tražite nešto slično, u tom slučaju, ponesite fotografiju venčanice sa sobom ili broj modela venčanice koju želite i stručni ljudi u salonu venčanica će Vam sigurno naći haljinu koja će odgovarati najviše tome što ste zamislile. Kada budete probale haljinu, obratite pažnju i isprobajte više stilova da bi ste videli šta Vam najlepše stoji. Iako se možda čini da bi Vam neki stil bio savršen, nećete znati dok ne isprobate i ostale. Onog trenutka kada nađete venčanicu iz koje ne želite da izađete, to je “taj” trenutak, tada sigurno znate da ste pronašle svoju idealnu venčanicu i nećete više poželeti nijednu drugu.

2) Ne sudi venčanici na ofingeru, nije tako lako izabrati pravu venčanicu

Neke haljine jednostavno ne izgledaju najbolje na ofingeru, ali nemojte da Vas to zaustavi ukoliko nešto privuče Vašu pažnju. Budite otvoreni za predloge Vaših drugarica i radnika u salonu venčanica, ipak se možda nešto sa strane vidi bolje. Zaposleni u salonu venčanica rade sa venčanicama svaki dan, pa zašto ne iskoristiti njihove savete i pomoć.

3) Cena iznajmljivanja venčanica ne sme biti nasumična, odredite budžet

Kako izabrati pravu venčanicu lako? Obratite pažnju i na kvalitet materijala, tkanine, ukrasa, čipke, obloge i unutrašnje konstrukcije. Obratite pažnju na to kakvu venčanicu zaista želite za sebe, odredite maksimalni dozvoljen budžet i u potragu!

4) Ocenite kakav donji veš da nosite kada probavate venčanicu

Skoro svaka haljina ima korset i solidnu konstrukciju, pa grudnjak obično nije potreban osim ukoliko će učiniti da se osećate komfornije. S druge strane, donji veš je neophodan. Donji veš bi trebao da bude u nekoj neutralnoj boji, crni veš nije baš najbolja odluka za probavanje venčanice. U svakom slučaju, upamtite da će zaposleni u salonu ili Vaše drugarice biti tamo da Vam pomognu oko haljine, pa pretpostavljamo da svakako želite da ostavite dobar utisak.

5) Ne preterujte sa probama

Iako je isprobavanje venčanica zabavno, ukoliko preterate i umorite se, dolazi do zasićenja i sve venčanice počinju polako da liče jedna na drugu, sve ispada jako zbunjujuće i frustrirajuće. Dajte si vremena za probe i odredite koliko venčanica zaista želite da probate u jednom danu. Ukoliko Vam jedan dan nije dovoljan za odluku, rasporedite probu na više dana i idite malo po malo. Izbor venčanice treba biti zabavan, nikako stresan poduhvat.

6) Noge na zemlji

Odlučivanje o venčanici je svakako emotivna kupovina, ali TV emisije dramatizuju iskustvo i prikazuju ga nerealnim. Ne reaguju sve devojke na isti način ni kada saznaju za udaju, niti kada biraju venčanicu. Sasvim je u redu ako ne plačete ili vas ne “udari” emocija, ukoliko se osećate uzbuđeno, veselo i lepo, onda znate da ste pronašle svoju haljinu, a i pravog muža. ?

7) Čekanje na venčanicu

Teško je strpljivo sačekati da se venčanica uradi baš po meri i da je probaš onda kada ti sigurno savršeno i još lepše stoji nego kada si je probala prvi put. Ukoliko ne kupujete već iznajmljujete haljinu, uzimanje mera i prekrajanje haljine ne traje dugo. Po našem starom običaju se na ovu “finalnu” probu ide sa majkom budućeg muža, ali to nije pravilo. Odlučite same koga želite na “finalnoj” probi i ko će Vam pomoći da venčanicu iz salona odnesete kući.

8) Nakit i oprema

Čak i nakon što ste pokupili haljinu, ostaju Vam odabir nakita i opreme. Većina nevesta odlučuje o velu kada kupuju haljinu, neke izaberu kasnije da li ga žele ili ne. Što se tiče nakita, savetujemo Vam da nakit kupujete tek nakon što ste odabrale haljinu, na taj način ćete lakše videti šta od nakita stilski više ide uz haljinu. Ista stvar je i sa cipelama.

9) Uzimanje mera i čuvanje venčanice

Izmene na venčanici se svakako moraju odraditi da bi Vam vaša odabrana venčanica savršeno stajala. Ponesite rublje koje planirate nositi i na svadbi, cipele takođe. Kada uzmete haljinu iz salona, obavezno proverite da li ste ponele i sve od opreme što ste naručile (veo, lepeza, rukavice, korpice za ukrašavanje, pojas, mašnice, bolero, kaputić…). Salon venčanica će Vam spakovati venčanicu da na nju ne pada prašina ili druga prljavština i moći ćete da je okačite u Vaš ormar, bitno je da venčanicu ne izlažete direktno na sunce ( oštećuje se boja).

10) Dan venčanja

Dan venčanja može biti uzbudljiv i stresan u isto vreme. Odredite nekoga da Vam pomogne da obučete venčanicu i da Vam pomogne oko dodatne opreme. Nemojte da žurite, dajte si vremena da uživate u svom danu i ne mislite mnogo na haljinu (hemijsko čišćenje se uglavnom pobrine za većinu stvari). Setite se da ste okružene ljudima koji Vas vole, počevši od Vašeg budućeg muža.