Izbor boje zavese – kako odabrati pravu boju zavese

Izbor boje zavese

Izbor boje zavese može biti težak. Preduzmite sledeće korake, zapišite prve odgovore koji Vam padnu na pamet ili odaberite svoje omiljene slike zavesa. Koji je stil i izgled koji tražite? Da li je klasična, formalna, moderna i minimalna ili ležerna, opuštajuća i smirujuća ili elegantna i ćudljiva? Da li želite da zavese budu efektne i da istaknu visinu Vašeg prostora? Ili biste voleli da se zavesa stopi sa Vašim nameštajem. Želite li zavese od lana, organdina, markizeta ili pliša? Bele zavese, krem, crne, sive..? Sad kad ste dobili odgovore oko izbora boje zavese i odabrali svoju omiljenu sliku, suzimo Vaš izbor.

izbor-boje-zavese-bele-crne-sive

Klasične zavese

Ako tražite formalni i klasični stil, možete ići u bilo kom smeru, mešajući ili kontrastujući boju u odnosu na boju zida. Uvek je dobra ideja da boju Vaše zavese uskladite sa komadima dekoracije doma. Dvostruki sloj jedne prozirne i jedne zatamnjene zavese klasičan je i funkcionalan izbor.

Moderne zavese

Ako tražite minimalan i moderan stil, odaberite boju koja je blizu boje zida ili malo tamniju nijansu. Prozirne tkanine i glatke završne obrade popularan su izbor za moderne domove.

Materijali za zavese

Ako tražite opuštajući i smirujući izgled, odaberite svetlo sivu nijansu koja će Vam pomoći da omekšate boje u prostoru. Pokušajte da prilagodite nežnu nijansu bojama na podovima ili komadima nameštaja. Teksturne i tkane tkanine sjajno donose mekoću i udobnost.

Elegantne zavese

Ako tražite elegantan i prijatan francuski stil, braon boja zavesa je jednostavan izbor. Takođe se prelepo stapaju sa komadima nameštaja od drveta. Francuski nabori za nabiranje bili bi sjajni za eleganciju.

Nakon što se odlučite za boju zavesa i draperija, trebalo bi da pronadjete salon zavesa gde ćete iste kupiti. Kupovinu zavesa možete obaviti i online u par klikova. Vrlo je važno da pronadjete salon zavesa u Beogradu gde se zavese šiju po meri.

Kada jedan dom ne bi imao zavese na prozorima, onda bi takav prostor više ličio na kancelariju. Tome sluzi sivenje zavesa. Jednostavno, zavese i draperije pružaju toplinu i osećaj ušuškanosti, tako da svako od nas želi da ima zavese od omiljenih materijala i sa lepim dezenima.  

Šivenje zavesa po meri

Kada se zavese šiju po meri, onda ćete biti sigurni da ste dobili ne samo kvalitet, nego i preciznost, u smislu, neće biti ni manjka ni viška materijala, već je sve onako kako ste zamislili. Kada se zavese kupuju, osim što birate materijal izrade, ponudiće vam se i usluga šivenja po meri.

Šivenje zavesa i draperija

Da li je šivenje zavesa besplatno ili ima određenu cenu, o tome morate da se raspitate kod firme kod koje kupujete zavese, ali zato možemo da Vam damo informaciju da se šivenje teških draperija, kada je materijal debljine od preko 350 grama.

Šivenje draperija

Kod šivenja zavesa i draperija, bitno je da se isprate određeni koraci, da bi sve izgledalo kao što ste vi to zamislili. Materijali se šiju na industrijskim mašinama, i taj posao obavlja stručno osoblje, koje može da se pohvali da ima dugogodišnje iskustvo u poslu.

Šivenje zavesa za početnike

Naime, vrlo je bitno da izaberete materijal i dezen koji vam se dopadaju, a nakon toga, potrebno je da se izmere dimenzije materijala, jer je to bitno kod krojenja. Krojenje je proces koji mora da se radi precizno i veoma pažljivo, i obavlja se za svakog kupca posebno.

Uslužno šivenje zavesa

Uslužno šivenje zavesa se radi kod preduzeća kod koga ste i kupili materijal za zavese ili draperije. Različiti krojevi mogu bitno da utiču na konačan izgled gotovog proizvoda, a jedno od pravila je da se tokom krojenja biraju veoma slične ili iste boje konca. To je iz razloga da se ne bi videla nikakva razlika, a isto tako, taj konac mora biti kvalitetan, kako ne bi došlo do pucanja tokom šivenja.

Kada se radi šivenje, prate se linije koje su pre toga već naznačene, a ceo proces se obavlja na industrijskim mašinama. Inače, zanimljivo je da je ovo veoma precizan posao, za koji je potrebno dosta veštine i koncentracije.

Bitno je da se stavi traka, na jednom delu zavese ili draperije, koji će držati materijal za garnišnu. To je traka za nabiranje, i one mogu da budu od 2 do 10 cm široke, i na njima postoje kanali kroz koje će se provlačiti alkice.

Šivenje zavesa cena

Šivenje zavesa i draperija se naplaćuje po dužnom metru. U mnogim salonima zavesa je usluga šivenja zavesa besplatna.

Dakle, nema pogrešnog izbora prilikom odabira boje zavese. Ne zaboravite da uživate u procesu i slušate svoje srce 🙂 Nadam se da Vam je post pomogao da donesete odluku.