Šta je sve potrebno za savršenu svadbu?

Venčanje je uzbudljivo iskustvo i za buduću mladu i za mladoženju, ali isto tako period pripreme i planiranja iste može biti jako stresan. Organizujući šta je sve potrebno za savršenu svadbu, je zapravo organizovanje dana koji obeležava jedan nov početak za oboje.

Šta je to što čini jednu svadbu savršenom?

Ako se pitate šta je sve potrebno za savršenu svadbu, odgovor je samo jedan- dobar plan. Planiranje unapred je apsolutno neophodno, jer venčanja odavno više nisu samo obična ceremonija. To je specijalna prilika u kojoj stvarate nezaboravna iskustva i gde je sve do najsitnijih detalja bitno. Bilo da najviše pažnje posvetite izboru restorana, venčanice, odela, dekoracije, svaki detalj trebao bi da bude impresivan.

Ako planirate svoje venčanje za ovu godinu ili u narednom periodu, a ipak ste u strahu da nešto ne izostavite, evo nekoliko najbitnijih stvari za savršeno venčanje, koje će vam služiti kao vodič. Neka ovaj dan bude spektakularan i po vašem ukusu.

Datum venčanja – prvi korak ka savršenoj svadbi

Potpuno je nemoguće izabrati datum venčanja koji će se uklopiti u raspored svih vaših gostiju. U ovom slučaju, mahom ćete od mnogo zvanica  dobiti ista pitanja – zašto baš tad ili zašto nije sledeći vikend, mesec, dan…

Ne trudite se da datum venčanja bude savršeno prilagodljiv svima, neka bude prilagodljiv vama. Ono što možete da uradite je da ga izaberete što pre, kako bi dali svim gostima dovoljno vremena da se organizuju. Dobro bi bilo da svadbu zakažete u vreme vikenda kako bi bili u skladu sa poslovnim obavezama većine gostiju. Ipak imajte u vidu da ako izaberete radni dan to može biti jeftinija varijanta.

Pozivnice za venčanje

Kada zakažete datum venčanja, sledeće na spisku jeste biranje pozivnice za venčanje. Nakon što znate tačan dan vašeg slavlja, potrebno je i obavestiti sve goste.

Izaberite pozivnice koje odražavaju vaš stil i temu venčanja. Reči koje izaberete će takođe postaviti ton u kom će se odvijati  vaše venčanje.

Na primer, koristite  formalno obraćanje za klasično venčanje. Ako pak, svoju svadbu organizujete na nekom neobičnom ili egzotičnom mestu, kao što je plaža, pozivnice mogu biti dizajnirane u ležernijoj varijanti. Predlog za originalni dizajn u ovom slučaju može biti pozivnica u obliku koktela ili nekog tropskog voća.  Izbor je ipak na vama, pa se vodite stvarima koje su vama bliske i koje se vama sviđaju. Pozivnice su jedan od bitnijih stavki za vencanje,bez njih nema ni zvanica J Pozivnice se mogu raditi u raznim bojama,na različitim kvalitetima i dizajnu papira. Tekst na pozivnici,font slova,dizajn,boja štampe sve je na vama da odlučite. Bilo da želite da Vaše večanje izgleda originalno,nesvakidašnje ili skromno,Vaše pozivnice za venčanje treba da budu u skladu sa vama i vašim danom iz snova.

Venčanica

Postoje devojke koje su od svog najranijeg detinjstva zamišljale i tačno znale kako će izgledati venčanica koju će nositi na dan svoje svadbe. One su sa sigurnošću u poziciju svake šljokice, određenog oblika, dužine i materijala, došle do same svadbe bez dileme i potpuno spremne.

Nasuprot njima, postoje i devojke za koje je venčanica poslednja stvar u moru obaveza. Preopterećene rasporedom i planiranjem, dolaze do dana kada više nema vremena za odlaganje – venčanica mora biti izabrana!

Obično u ovim momentima izbor pada na prvu koja je taman. Ono što je istina, je da sećanje na nju ostaje za ceo život i ovekovečeno na slikama i snimcima. Čemu onda doživotna uspomena na nešto što je u tom trenutku bilo taman i nimalo po vašem ukusu?

Krenite u izbor vaše venčanice na vreme, ostavljajući prostora za isprobavanje, eventualne prepravke ili slučaj da se predomislite. Ukoliko iznajmljujete venčanicu, imajte na umu da baš ta koja se vama sviđa, može biti unapred rezervisana za isti datum. Znajte da ste na daj dan baš Vi posebne i najbitnije i da će sve oči biti uperene samo u Vas. Odvojite par dana i podjite u potragu za najlepšom venčanicom za Vas,koja će vas uvek sećati na vaš dan iz bajke.

Odelo za mladoženju

Iako su mlade uvek u prvom planu i sav izbor oko dekoracije i izgleda uglavnom bude na njima, neophodno je da i mladoženja bude u svom najboljem izdanju.

Odelo za mladoženju je potrebno birati pažljivo i naravno kao i venčanicu, na vreme. Venčanica je haljina koja je dizajnirana specijalno samo za taj jedan dan, dok odelo za mladženju može biti korisno i u svakoj narednoj prilici. 

Biranje prave boje odela za mladoženju, kravate ili leptir mašne, trebalo bi biti prikladno i za druge formalne događaje. Plava i siva su uvek dobar izbor jer će biti savršeno prikladna i za poslovne sastanke, intervjue, svečanosti, profesionalne događaje…. Odelo za mladoženju bi trebalo da bude klasično a boja košulje trebala bi da bude u skladu sa njegovim ukusom.Pored toga su bitni i svi ostali detalji cipele,kais,sve too stvara pravu sliku i lepotu odela koje će nositi mladoženja na svom venčanju.