OD KANCELARIJE DO VEČERE

Haljine za zaposlene žene

Kada Vaša poslovna haljina mora izgledati i kao koktel haljina za događaje posle posla, potrebna Vam je haljina koja je podjednako i za dan i za noć. Takve haljine su osnovni element garderobe za ženu u karijeri u pokretu.

U zavisnosti od kodeksa oblačenja Vaše firme, formalnost Vaše svakodnevne haljine će se razlikovati.

Kada želite da preskočite put do kuće posle posla da bi ste promenile garderobu i odete direktno na zabavan izlazak u grad, morate znati sve detalje poslovnog odevanja kako bi ste mogle da uklopite haljinu za takve prilike.

Potražite savete u nastavku teksta…

Svečana poslovna haljina

U korporativnom svetu ima tendenciju da bude na sofisticiranijoj strani garderobe i može sa lakoćom da pređe iz poslovne, u haljinu za večernje izlaske.

Poslovna haljina rukava srednje dužine ili dekolteom sa umerenom pokrivenošću je najbolja za kancelariju, a uz brzu promenu cipela i nakita, Vaša svečana poslovna haljina lako se transformiše u elegantnu haljinu za večernji izlazak.

„Business-casual“ haljine

One se nose u opuštenijem kancelarijskom okruženju i uključuju haljine srednje dužine, „maksi“ haljine i haljine do dužine listova, pa čak i ležerne kombinezone.

Poslovne „casual“ haljine mogu imati suptilne ukrase poput volana i čipke ili boje i ukrase koji omogućavaju da Vaš lični stil zablista u kancelariji, a i šire.

Možete na tu kombinaciju dodati „dzins“ jaknu, dzemper ili maramu i obuti par udobnih ravnih cipela ili čizama da bi ste dobili savršenu kombinaciju i za posao, ali i za druženje posle posla.

Ležerna kancelarijska haljina

Na opuštenom radnom mestu kodeks oblačenja će se razlikovati.

Pod ležerne kancelarijske modele spadaju i kratke i koketne haljine, ali i haljine srednje dužine u „boho“ stilu, pa čak i dugačke haljine.

Dakle sve dužine su zastupljene.

Ležerna haljina za posao bi i dalje trebala imati odgovarajuću pokrivenost, ali je isto tako u redu nositi i haljinu koja ističe figuru. Udobna i elegantna ležerna haljina koja može da Vas provede kroz radni dan i odvede na večeru sa prijateljima je odličan izbor zaposlene žene.

Uvek nepogrešiv izbor

Radi se o haljini koja se lako pretvara iz haljine za kancelariju, u haljinu za noćni izlazak.

Naravno, reč je o „maloj crnoj haljini“.

Za sofisticiran izgled na poslu, toj kombinaciji dodajte sako i štikle pristojne dužine ili ravne cipele, dok za noćnu varijantu možete ravnu obuću zameniti cipelama vrtoglavih potpetica, otvorenim sandalama ili nekim modernim čizmama.

Izbor nakita i u ovoj kombinaciji može celokupnu sliku transformisati „iz dana u noć“.

Zaključak je taj da svakako uz malo mašte bilo koju kombinaciju možete pretvoriti iz poslovne u svečanu, prateći kodeks oblačenja Vaše firme.

Bez obzira da li je Vaš stil prefinjen i sofisticiran, smeo, rezervisan ili opušten, sigurno cete uz ove savete pronaći kombinacije koje odgovaraju kodeksu Vašeg kancelarijskog posla, ali i druženju sa prijateljima nakon napornog dana.

Vencanice OVDE