Haljine za maturu – Maturske haljine – ekskluzivne – svečane – haljine za matursko veče – balske haljine –  venčanice – odela za venčanje 

haljine za maturu

Matursko veče je prilika da zablistate u svom najboljem izdanju. Matura je jedan od najvažnijih događaja u životu. Svakog proleća maturanti oblače svečana odela, tj. devojke – maturantkinje – elegantne haljine.

Bez obzira da li je reč o maloj ili velikoj maturi, postavlja se pitanje kakvu haljinu odabrati. Kratka ili duga, sa šljkoicama/štrasom, crna ili u boji? Sigurni smo da želite da izgledate ekskluzivno i glamurozno. Ali pak su najjednostavnija rešenja često i najbolja. Kada kupujete haljinu u butiku, kroj, materijal, dezen haljine birate prema sebi. 

maturske haljine

Kako odabrati haljinu za matursko veče?

Prvi kriterijum na osnovu kojeg ćete odabrati savršenu haljinu za maturu jeste da model odgovara obliku Vašeg tela. Bitno je da birate model svečane haljine za maturu koji će vešto prikriti sve nedostatke, a istaći ono što je lepo na Vama. Kada krenete u kupovinu haljine za maturu, ako niste sigurne za koji model da se odlučite, mala crna haljina je uvek siguran izbor. Ako ćete da se razlikujete od ostalih možete odabrati kratku haljinu u nekoj drugoj boji: bela, crvena, teget, zelena, ljubičasta ili ružičasta. U kratkoj haljini od čipke u beloj, bež ili bebi roze boji izgledaćete elegantno i romantično. Odaberite haljinu sa volanim i naborima, haljinu A  kroja, do kolena, dugačku haljinu jednostavnog kroja, strukirane haljinu od satena ili svile – mogućnosti kombinacija su beskonačne. Izbor haljina za maturu je zaista bogat, pogotovo ukoliko se uputite u kupovinu u Beogradu ili Novom Sadu.

svecane haljine za maturu

Duge haljine

Visoke i mršave, vitke devojke su kao stvorene za duge haljine. Duge svečane haljine, otvorene ili zatvorene, sa detaljima od čipke ili tila mogu da prikriju Vaše nedostatke, a istaknu prednosti. Duge maturske haljine mogu da budu romantične i ozbiljne, umerene i seksi..zavisi da li ćete odabrati onu sa diskretnim dekolteom, V izrezom, šlicem, u svetlucavoj varijanti.. Haljine na jedno rame koje prate liniju tela sa diskretnim šljokicama takođe može da bude lepa i zanimljiva

Na raspolaganju  je veliki izbor dugih, uskih haljina. Sirena kroj sa blagootvorenim leđima je samo jedna od varijanti.. Ukoliko želite da zasijate na maturskom balu u svakom smislu, svetlucava haljina sa šljokicama je pravi izbor. Plave, crvene ili ružičaste nijanse – odluka je na Vama.Duge haljine koje su napred nešto kraće su jedna od varijcija za maturko veče.Detalji poput karnera i čipke mogu da je učine još interesantnijom.

Romantične haljine za maturu

Kao maturantkinja, uvek se možete odlučiti za koktel haljinu, elegantnu i klasičnu, dužine do oko kolena.

U cvetnoj haljini nežno roze boje, u kombinaciji sa pletenicama ili punđom bićete poput princeze iz bajke. Uži modeli sa otvorenim leđima učiniće ovaj model još interesantnijim.
Model haljine koja je gore uska, a od struka na dole se širi, pogodna je i za mršavije i punije devojke.

Trebalo bi da se vodite umerenošću, pa ukoliko ste kupile efektnu haljinu za maturu, neka cipele i nakit budu svedeni i diskretni. Isto tako, ako je haljina jednostavna, cipele za maturu i nakit bi trebalo da budu upadljivi. Šminka i frizura bi trebalo da budu u skaldu sa celokupnom odevnom kombinacijom.

Ponudu odela za maturu možete pogledati OVDE.