Muska odela

Greske u oblacenju zbog kojih izgledate „deblje“

Greške u oblačenju koje pravimo, a nismo ih svesni.

Prilikom kupovine odela, muskarci žele da se osećaju komforno, udobno i lezerno.

Zaboravite na to! Nikada se u odelu nećete osećati ležerno, jer odelo nije trenerka.

Tako da, muškarci, izaberite broj odgovarajući svojim proporcijama, građi i obliku tela.

 

Kako da izaberete odgovarajuće odelo?

Za početak izaberite finije i tanko musko odelo, koje će biti od prirodnog materijala, odela od vune su jedan od najboljih izbora koje možete da napravite, takvo odelo će Vam biti lagano za nošenje.

Ako ne nosite odela, posavetujte se sa ljudima koji su Vam na usluzi, ljudima koji rade sa odelima i koji su tu da bi se pobrinuli da izgledate najbolje što možete.

muska, odela, crna, svecana, savrsena

musko crno odelo

Pantalone treba da budu slim-fit,(slim fit odela) da prate liniju noge, kada se okrenete, one pozadi ne bi trebalo da budu široke i da formiraju tzv. vreću, onda izgleda veoma ružno. Delujete mršaviji, nego što jeste, a i odelo izgleda kao da visi na Vama. Taj efekat ne želite da postignete, isto kao što ne treba ni da „pucaju“ na Vama, a to ćete prepoznati po šavovima i po sopstvenom osećaju.

Kada obučete sako, takođe treba da izbegnete „haljinu“ koja se stvara u donjem delu leđa. Ukoliko ga zakopčate i vidite da se širi u donjem delu leđa, to je znak da Vam je odelo veliko.

Šav rukava i sakoa mora biti na mestu, gde Vam ramena zapravo i stoje, tako ćete znati da ste izabrali odgovarajući broj. Da biste išli u korak sa trendovima, odela koja su slim-fit, treba jedva da zakopčate da bi stajalo dobro. U današnjim vremenima, odela su uglavnom slim- fit ili polustrukirana, klasična odela koja su široka i velika sama po sebi, koja ne prate liniju tela, retko gde možemo naći.

Još jedna bitna stvar, rukavi na sakou, kada stavite ruke pored tela, treba da budu do zgloba, jer košulja treba da viri 1-2cm.