muska, odela, odelo, strukirana, slim, fit, klasicna

muska odela za maturu, svadbu, poslovno, odelo, odela

Šta čini razliku između uspešnog i neuspešnog muškarca? Pažnja prema detaljima, naravno. Neki modni detalji dodaju osnovni lični pečat celokupnom izgledu. Među njima, dugmad za manžetne su jedan od od najatraktivnijih primera, jer donose sofisticiranost i glamur svakome ko ih nosi. Dugmad za manžetne nisu ništa drugo do ukras za rukave Vaše muške košulje. Ipak, napravljena su uglavnom od plemenitih metala ili jako čvrstih metala, pa se smatraju dokazom elegancije i stila. Dugmad za manžetne obično su skupa, ali muškarci ne žale kako bi ostavili dobar utisak.

Neophodno je izvršiti pravi odabir muške košulje ukoliko želite da nosite dugmad za manžetne. Klasičan model poznatiji je kao „francuska manžetna“, u Italiji poznat kao „dupla manžetna“. U pitanju je dugačka manžetna koja se presavija, bez dugmića ili sa dva otvora koja omogućavaju opciono nošenje dugmadi.

muska odela, odela za maturu, odela za svadbe, slim fit odela, strukirana odela, muska odela novi sad

muska odela, odela za maturu, odela za svadbe, muska odela novi sad, muska odela cene,

Izbor je nesaglediv: od jeftinih do pravih dragulja, zlatnih dugmića za manžetne ili kamenja od platine pretvorenih u dragoceno kamenje. Ukoliko muška košulja koju nosite nije deo svadbenog smokinga ili nekog drugog smelijeg muškog odela, najbolje je izabrati modele jednostavnih geometrijskih oblika, ovalne ili kockaste, dugmad za manžetne od srebra ili platine. Pre nego što se odlučite za žuto zlato treba da se podsetite na ostalu garderobu koju imate u svom ormanu, boja i materijala šnala na muškim kaiševima, satovima.

Najjeftiniji modeli su izrađeni u obliku čvora napravljenog od svile ili nekog elastičnog materijala, a uklapaju se uz boju muške kravate , ešarpu, šal ili džepnu maramicu. Među metalnom dugmadi za manžetne, najfinije su one privezane lancem, savršene uz muški smoking ili muško svadbeno odelo, dok su najjednostavniji modeli u obliku pravougaone pločice ili sa“ klip“ kačenjem, i najpogodnije su za svakodnevno odevanje.

musko odelo, muska odela, muska odela cene, odela novi sad, odela za maturu, odela za mature

muska odela, musko odelo, muska odela cene, muska odela novi sad, odelo za maturu, odela za mature

Dugmad za manžetne možete nositi svakodnevno, pa i u svoje slobodno vreme, na klasičnoj beloj muškoj košulji, uz dobar par farmerki i sako ili džemper. Dobar par dugmadi može puno doprineti Vašem izgledu. Srebrna boja uvek prolazi.

I, na, kraju da sumiramo kako se nose dugmad za manžetne:

1. Kupite mušku košulju koja ima predviđene rupice za dugmad za manžetne (muške košulje sa duplom manžetnom)

2. Glava dugmića uvek ide spolja. Ukrasni deo, vrh, uvek ide napolje. Kada ruke savijete u laktu prema napred, glave dugmadi se moraju videti, dok druga strana, ona preklopna, prolazi kroz rupe na rukavima i ostaje unutra.

3. Kada nosite muška odela, dugmad za manžetne se uvek moraju videti. Nakon što obučete sako, ivica košulje mora viriti toliko da su dugmad uvek vidljiva, čak i kada je ruka spuštena. Ukoliko Vam sako prekriva ivicu košulje, skratite mu rukave.

Veliki procenat muškaraca dugmad za manžetne prvi put stavlja na dan sopstvenog venčanja, pa su obično zbunjeni, jer ne znaju kako treba da ih stave. Postoji mnogo stilova nošenja, a sve zavisi od Vašeg izbora.