ako odelo ne čini čoveka, ozbiljni i poslovni muškarci koji ih nose su uvek u prednosti u odnosu na one koji su protivnici nošenja istih…

Činjenica je da se pažnja javnosti, medija, i generalno čitave okoline više poklanja ženskim odevnim predmetima, ali pred jačinom i muževnošću muškaraca u odelima, priznaćete, niko ne ostaje ravnodušan. U „muškom svetu“, oni su pravi simbol poslovnosti, bogatstva i moći, dok luksuzno i kvalitetno odelo na zgodnom muškarcu ženama predstavlja neku vrstu afrodizijaka, privida „princa na belom konju“, i zasigurno postaje centar pažnje svih žena koje se nađu u njegovoj blizini.

Za sve imućne muškarce, koji žele da predstavljaju pokretni simbol luksuza i uspeha, predstavljamo top 10 muških odela različitih brendova.

1. ODELO STUART HUGHES

Pravo iz Mančestera, stiže odelo od čije cene će se i najbogatijima zavrteti u glavi, a koje je šiveno od najfinije i jedinstvene kombinacije svile, vune i kašmira, i to od strane poznatog dizajnera Stuart Hughes-a. Postoje samo 3 odela ovog tipa, a pretpostavlja se da su kupljeni od strane svetskih milijardera i moćnika. Za izradu ovakvog odela potrebno je preko 850 sati rada, a u njega je ušiveno 500 dijamanata od po pola karata, koja samo povećavaju nivo prefinjenosti kojom odiše ovakvo odelo. Osim ekskluziviteta, koji je praktično drugi naziv za ovo odelo, po ceni od neverovatnih $892.250 zaista sva 3 muškarca koja ih poseduju „gratis“ su dobili i titulu kralja luksuza.

2. ODELO BROOK’S BROTHERS

Uzevši u obzir cenu prethodnog odela, cena ovog odela će Vam delovati kao prava sitnica. Za cenu od $15.000 dobijate ručno šiveno odelo po meri, a napravljeno od strane brenda čije ime se povezuje sa glamurom i harizmom. Brend Brook’s Brothers važi za veoma pouzdan brend u modnoj industriji, a bićete potpuno sigurni da ćete, u svom ormanu, imati inovativan odevni predmet baš po meri svoje figure, pri čemu ćete dobiti odličan odnos cene i kvaliteta.

3.ODELO ERMENEGILDO ZEGNA

Po malo višoj ceni u odnosu na prethodni brend, dobićete fantastično odelo u autentičnom duhu čuvene i prestižne italijanske mode. Ermenegildo Zegna je italijanski luksuzni modni brend koji dolazi iz Trivera. Nastao je kao porodični posao porodice Zegna, a već četvrta generacija ove porodice održava tradicionalni luksuz i osećaj za vrhunsku mušku modu. Izrada ovog odela po meri obuhvata korišćenje preko 700 materijala, ali ćete zasigurno, za $20.000 dobiti sopstveni trajni „komad“ luksuza, prefinjenosti i ekskluzivnosti.

4. ODELO ALEXANDER AMOSU

Dizajner Alexander Amosu koristi najskuplju vunu na svetu, qiviuk, koja se dobija od mošusnog govečeta. Ova vuna se kombinuje sa egzotičnom pašminom, koja se inače koristi za pravljenje šalova u Indiji, koji su neprocjenjive vrednosti. Uz 16.000 šavova i vredne ruke, ali i moguće ubacivanje 18-karatnih dijamanata, po ceni od „tričavih“ $101.860, dobićete jedinstveni komad vanvremenske odeće.

5. ODELO DORMEUIL

Još jedan od najskupljih i najekskluzivnijih brendova u svetu muške mode je i britanski Dormeuil. Odela ovog brenda su napravljena od specijalnog materijala koji je poznat pod nazivom Vanquish II, uz dodatnu kombinaciju pašmine i qiviuk-a. Svake godine za prodaju je spremno samo 300 ovakvih odela. Po ceni od $95.319 dobijate ekskluzivno odelo, ali morate imati u vidu i da samo materijal Vanquish II košta $32.565, dok se naravno u obzir uzimaju i vredne ruke krojača, što mu dodaje na ceni.

6. ODELO BRIONI VANQUISH II

I kod ovog odela brenda Brioni prisutan je naziv Vanquish II, a od materijala se koristi već pomenuti qiviuk, pašmina i vicuna – posebna vrsta ekskluzivne vune, koja se dobija od dlake južnoameričke kamile. Godišnje se proizvede 100 ovakvih odela luksuznog brenda ove italijanske modne kuće. Za $43.000 dobijate fantastično odelo vrhunskog kvaliteta, a procijenjeno je da su odela ovog brenda sasvim opravdala ekskluzivitet cenama.

cipele, kaiševi, za, muška odela

7. ODELO WILLIAM WESTMANCOTT

Gospodin Westmancott je krojač ekskluzivnog londonskog Saville Row-a, i tvorac je odela poznatog pod nazivom „The Ultimate Bespoke“, koje se pravi od tradicionalne britanske tkanine, odnosno vrste tvida. Preko 200 sati rada na ovom odelu rezultiralo je ovim laganim, trajnim, modernim i elastičnim odelom, a sve to je uticalo na kreiranje cene od $75.000.

8. ODELO KITON K-50

Ovo odelo je omiljeno za korporativnu klijentelu, pogotovo zato što spada u kategoriju ručno pravljenih odela koja ne opterećuju svojom težinom, ali su potpuno personalizovana i prilagođena svakoj mušteriji. Kreator Kiton K-50 odela je poznati Enzo D’Orsi, kome je potrebno oko 50 sati za pravljenje svakog odela. Za oko $60.000 dobićete savršeno muško odelo, koje je napravljeno od kombinacije australijske merino vune sa drugim skupim materijalima.

9.ODELO WILLIAM FIORAVANTI

Kombinacija oko 200 različitih materijala, 30-godišnjeg iskustva u odevanju muškaraca i mukotrpnog rada dizajnera William Fioravanti-a stvorila je odela „Bespoke“, koja se prodaju po ceni od $22.000. Ova odela su luksuzna, savršeno stoje, i definitivno vrede svaki cent. Mušterije ovog poznatog dizajnera su uspešni biznismeni, svtski magnati i preduzetnici, ali i poznate ličnosti i filmske zvezde, upravo zbog vrhunskog kvaliteta, ekstravagancije i luksuza koji su sinonim za ovo odelo.

10. ODELO DESMOND MERRION

Još jedan britanski krojač koji radi u londonskom Saville Row-u je i čuveni Desmond Merrion. On je kreirao neke od najskupljih odela na svetu. Po ceni od $47.500 dobijate odelo „Desmond Merrion Supreme Bespoke“, koje nije samo savršen odnos cene i kvaliteta, već je zaista i investicija za celi život. Sudeći po ceni, ovaj brend je namenjen  isključivo bogatoj i poznatoj klijenteli, ali i svim muškarcima koji žele da istaknu svoju moć i kvalitet života.

Iako za količinu novca koju biste potrošili na kupovinu ovih odela možete ležerno kupiti i kuću ili automobil, ukoliko Vam bankovni račun dozvoljava, nemojte oklevati u nameri da sebi priuštite ovakav „biser“ odevanja, sigurno se nećete pokajati.